Loading...

Zorgverzekering Waskemeer Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Elke consument is verplicht een zorgverzekering af te sluiten. In november en december kan je een (nieuwe) zorgverzekering afsluiten in Waskemeer. Bijvoorbeeld naar Menzis, FBTO, OHRA, CZ, Achmea. In 2023 verandert er weer het een en ander. Het loont dus om jouw lopende verzekering goed door te nemen. Matcht deze bestaande verzekering nog met jouw situatie? Met behulp van de slimme zorgvergelijker kun jij vandaag nog, probleemloos zorgverzekeringen vergelijken. Mede daardoor vind jij een verzekering met een goed prijs/kwaliteitverhouding. Beslis over eigen risico, kies voor natura of restitutie, en kies eventueel nog voor aanvullende verzekeringen zoals o.a. tandarts / anticonceptie. Het overstappen is binnen 5 minuten gepiept.

 • Goede verzekeraars vergelijken
 • Meteen bij de verzekeraar afsluiten
 • Hulp bij overstappen
 • Afsluiten met 14 dagen bedenktijd
 • Ook aanvullende dekkingen

Zorgverzekering vergelijken 2023

De zoektocht naar een zorgverzekering die bij jou past is nogal moeilijk. Begrippen als Spoedeisende zorg en Eerstelijnszorg zal je moeten overwegen. Ze ontvangen je graag als klant, van ZorgDirect of inTwente tot aan Delta Lloyd en United Consumers. Hoe sluit ik ‘een polis af bij een goede verzekeraar? Alle zorgpolissen vergelijken gaat verrassend eenvoudig. Dankzij deze zorgvergelijker vind je rap en makkelijk een geschikte verzekering die aansluit op jouw wensen. Hulp nodig? Op deze pagina vind je praktische gegevens over de collectieve zorgverzekering, aanvullende verzekering, basisverzekering, restitutiepolis, naturapolis. Lees ook alles over Voerendaal zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Goedkoopste zorgverzekering in november 2022 afsluiten
Ben jij benieuwd naar de goedkoopste zorgverzekering in Waskemeer? De tarieven van de basisverzekeringen verschillen vaak, terwijl jij bij elke partij dezelfde dekking ontvangt. Om die reden zijn grote besparingen mogelijk. Welke verzekering het goedkoopste is kan per aanvraag verschillend zijn. De premie kent z’n oorsprong in mate van vrije zorgkeuze, aanvullende polissen en eigen risico. Met de polisvergelijker – met handige zoekfuncties – tref je binnen 1 minuut welke verzekeringspolis de laagste premie vraagt. Je kunt overstappen vanaf 12 november 2022 tot eind januari 2023. Meer voordeel behalen op jouw premie? Kies dan een vrijwillige eigen risico (bijv. €485). Let op: zo’n goedkope zorgverzekering van assuradeurs als Besured, HEMA, Nationale Nederlanden, Promovendum is meestal wel een naturapolis (budgetpolis). Een negatief aspects hiervan is: dat je minder keuzevrijheid hebt.

zorgverzekering-waskemeer


De beste zorgpolis in Waskemeer?

Bij het overstappen van de zorgverzekering voor 2023 komt veel kijken. Er zijn talloze partijen die ook nog weer verschillende polissen bieden. Wat veel mensen zich afvragen is dan ook: welke zorgpolis is geschikt? Een vaak gemaakte keuze is de goedkoopste zorgverzekering met een lage premie – bijv. overstappen en zorgpolis Suawoude afsluiten – een ander deel gaat juist voor de beste verzekering van 2023 die de meeste risico’s afdekt. Het kan gaan om een polis van Univé, United Consumers, Zilveren kruis, Bewuzt. Verderop tref je een aantal variabelen die van belang zijn. Met deze aanwijzingen wordt het vergelijken nog makkelijker.


1. Natura- of restitutieverzekering afsluiten

Aangaande jouw basisverzekering kan je kiezen uit een natura- of restitutiepolis. De dekking van de basisverzekering verschilt eigenlijk niet. Wel variëren de zorginstellingen waar je terecht kunt. Dankzij een restitutieverzekering ben je welkom bij alle zorgverleners voor onder andere Dengue of Hypothermie, maar ook Oligohydramnion en Sesquipedalofobie. Men spreekt van vrije zorgkeuze. Via een naturapolis kun je terecht bij alleen de gecontracteerde zorgverleners en ziekenhuizen. De restitutiepolis heeft een hogere premie.


2. Het eigen risico

Eigen risico is een verplicht deel wat je zelf moet betalen als je jouw basisverzekering gebruikt. Voor 2023 bedraagt dit €385. Een optie is een zogenaamd vrijwillig eigen risico. Sommigen verhogen het met €100 (maximaal €500). Je profiteert van een betaalbare polis. Ben je gezond, en heb je voldoende geld liggen? Dan is het een prima optie. De premie is dan een stuk lager.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

Afgezien van de basispolis kan je jouw polis uitbreiden met aanvullende verzekeringen. Deze zijn niet verplicht. Denk aan een extra aanvulling voor fysiotherapie, brillen en lenzen, medische hulp buitenland, alternatieve geneeswijzen. Ben jij overgeleverd aan unieke zorgbehandelingen? Aanvullende dekking is dan een must. Duik dan even in de materie of het voor jou wel uit kan.


4. Collectieve zorgverzekering

Ben jij al bekend met de collectieve verzekeringen: via jouw zaak, de gemeente (Ooststellingwerf) of via een hogeschool / universiteit. Je krijgt een goedkoper tarief (max 10% op de basisverzekering). Mogelijk is het niet altijd goedkoper. Veel collectieve pakketten zijn niet meteen in lijn met je specifieke zorgwensen. Soms ben je zelfs oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Waskemeer?
Direct beginnen met ziekenfonds vergelijken en overstappen van aanbieder? In deze situatie bezoek je een verzekeringskantoor in Waskemeer of in deze buurt. Echter, geen tijd? Dan kan dit ook nu en nog effectiever online. Onderstaand vind je de te nemen stappen.

 1. Geef je je leeftijd (geboortedatum) in voor de geldige tarieven van 2023.
 2. Selecteer een eigen risico (bijvoorbeeld €685).
 3. Selecteer een restitutie- of naturapolis (zelf kiezen (vrij) of minder keus).
 4. Wil je ook buitenlanddekking? (dit kan zijn volledige werelddekking).
 5. Bepaalde de hoogte van de tandartsverzekering (100% vergoed tot € 500).
 6. Neem een besluit over fysiotherapie behandelingen (kies bijv. zes keer p/jaar).
 7. Selecteer de gewenste vergoeding t.a.v. brillen en lenzen.
 8. Kies ook de opties betreffende alternatieve geneeswijzen.
 9. Selecteer de polis die je wil (een optie is Stad Holland zorgverzekering) en het overstappen online is zo geregeld.

Welke zorg betaalt de verzekeraar in Waskemeer?

De basisverzekering compenseert veel voorkomende zorgkosten in Waskemeer. Zo hoef je (buiten eigen risico) niet te betalen voor zaken als Bloedonderzoek, Ziekenhuis, Medicijnen, Medisch specialist en Verloskundige zorg, Ergotherapie, Logopedie, Revalidatiezorg. Inventariseer de voorwaarden van de actuele verzekeraar en bekijk wat de verzekeraar betaalt, en onder welke condities dit geldt. Op onze website check je een paar algemene zorginstellingen in de provincie Friesland.

Huisarts

Je kunt naar de huisarts bij de meeste soorten klachten. De dokter probeert iets te doen, stelt een diagnose, en verwijst je eventueel door. Een consult bij de huisarts in Waskemeer wordt vergoed uit het basispakket. Je betaalt geen eigen risico. Uitzonderingen zijn speciale medicijnen en bloedprikken.

Ziekenhuis

Wat wordt er gedekt bij een intensieve ziekenhuisopname? De basispolis vergoedt dit. Uiteraard betaal je wel eerst het eigen risico. Handig: loop na of jouw verzekering wel een “deal” gemaakt heeft met de ziekenhuizen in Friesland. Is er geen contract? Het komt regelmatig voor dat je slechts een gedeeltelijke vergoeding krijgt.

Fysiotherapie

Een afspraak bij de fysio in Waskemeer. Hoe zit het met de dekking? Je fysiotherapie wordt slechts gedeeltelijk betaald via het basispakket. Dit wordt enkel vergoed voor mensen onder de 18 jaar en mensen met een chronische aandoening. Ga je zo nu en dan naar de fysiotherapeut? Kies dan voor de aanvullende verzekering.

Opticien

Heb jij een bril of lenzen bij de opticien in Waskemeer? Lenzen of brillen worden niet teruggeboekt uit het basispakket. Dit is echter anders bij een medisch belang of of optische hulpmiddelen. Wel is er een aanvullende verzekering voor brillen + lenzen. De vergoedingen hiervoor zijn wisselend: van €65 per jaar tot €300 per jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Zoekt u binnenkort een gehoorapparaat? De basisverzekering betaalt maximaal 75% van de kostprijs van een hoortoestel of ruismaskeerder. Een audicien in Waskemeer is dan wel genoodzaakt een contract met je verzekeraar. Tevens zijn er velerlei verschillende types zorg in de streek Ooststellingwerf. Onder andere: kraamzorg, diëtetiek, logopedie, podotherapie en apotheek, haptonomie, audicien, plastische chirurgie, stoppen met roken. De dekkingen kunnen sterk afwijken bij Besured en Promovendum. Bekijk de condities van je verzekeraar om te achterhalen in hoeverre het gedekt is. Of ga meteen naar Zorgpolis Oncologische hulp voor kinderen.

Verzekeringskantoor in Waskemeer

Geef jij de voorkeur aan een persoonlijke afspraak rondom je zorgpolis? Jij kan mogelijk ook contact opnemen met de verzekeringsmaatschappij in Waskemeer. Ook bekend als een assurantieadviseur. Hij of zij geeft advies t.a.v. pensioenen, verzekeringen en hypotheken. De begeleider checkt je privé-situatie en adviseert jou om te besparen op de zorgverzekering. Dit gesprek kan je flink wat geld opleveren. Het kan op het verzekeringskantoor, maar soms ook gewoon thuis.

 • Deskundig advies.
 • Voor al je vragen.
 • Zorgverzekering die aansluit bij jouw wensen.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Waskemeer