Loading...

Zorgverzekering Warten Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Elke consument moet verplicht een zorgverzekering hebben. Aan het einde van het jaar kan je switchen van zorgverzekering in Warten. Populaire keuzes zijn OHRA, Achmea, CZ, Menzis, FBTO. In 2023 kan er voor jou wat veranderen. Het is slim om jouw huidige polis eens kritisch te bekijken. Past jouw geldende polis met jouw wensen. Met medewerking van een scherpe zorgvergelijker mag ook jij vlug en makkelijk zorgverzekeringen vergelijken. Op die manier zoek jij de beste dekking voor de laagste prijs! Beslis over eigen risico, ga voor restitutie en natura, en kies optioneel voor aanvullende zekerheden zoals bijvoorbeeld ergotherapie / steunzolen. Het overstappen is binnen 2 minuten geregeld.

 • Vergelijk de bekendste verzekeraars
 • Je sluit de polis bij de verzekeraar af
 • Handige overstapservice
 • Recht op 2 weken bedenktijd
 • Voor elke situatie een polis

Zorgverzekering vergelijken 2023

De zoektocht naar een zorgverzekering op maat is soms niet eenvoudig. Zaken als Internet zorgverzekering + Basispakket zullen je aandacht nodig hebben. Er zijn veel verschillende verzekeringen, van Besured of ONVZ tot Ditzo en Salland. Hoe achterhaal ik een betrouwbare aanbieder? Nederlandse zorgpolissen vergelijken hebben wij wat makkelijker gemaakt. Geholpen door de zorgvergelijker bekijk je snel en eenvoudig een aantrekkelijke verzekering die klopt met jouw zorgwensen. Problemen? Op deze website check jij handige details m.b.t. de basisverzekering, eigen risico, restitutiepolis, aanvullende verzekering, naturapolis. Je kunt hier ook terecht voor Vlodrop zorgverzekering.

Direct-vergelijken

De goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Is alles wat jij wil de goedkoopste zorgverzekering in Warten? De maandelijkse premie van de basisverzekeringen wisselen vaak, terwijl je overal hetzelfde krijgt. Daardoor kun je eenvoudig besparen. Wat de scherpste premie is, kan per persoon verschillen. De hoogte van de premie wordt bepaald door het soort polis, aanvullende verzekeringen en eigen risico. D.m.v. de polisvergelijker – met handige zoekfuncties – spot je supersnel welke verzekeringspolis de laagste premie vraagt. Overstappen kan van 12 november 2022tot januari 2023. Extra veel voordeel op je polis? Kies dan een vrijwillige eigen risico (bijv. €785). Goed om te weten: een goedkope zorgverzekering van bijvoorbeeld HEMA, Nationale Nederlanden, Besured, Promovendum betreft vaak een naturapolis (budgetpolis). Je hebt te maken met dat sommige zorg niet helemaal gedekt wordt.

zorgverzekering-warten


Meest gekozen zorgpolis in Warten?

Bij het kiezen van een zorgverzekering voor 2023 komt veel kijken. We onderscheiden veel verschillende maatschappijen met op hun beurt weer allerlei producten. Een veelgestelde vraag is dan ook: welke zorgpolis moet ik kiezen? Je kunt gaan voor de goedkoopste zorgverzekering met een lage premie – bijvoorbeeld overstappen en zorgpolis Susteren afsluiten – anderen zoeken weer naar de beste verzekering van 2023 die zo’n beetje elk type zorg vergoedt. Het kan gaan om een polis van Interpolis, Zilveren kruis, Univé, Bewuzt. Hieronder vind je nuttige variabelen die even jouw aandacht nodig hebben. Met behulp van deze informatie zul je de zorgvergelijker beter begrijpen.


1. Natura- of restitutieverzekering afsluiten

Betreft de basisverzekering kan je kiezen uit een restitutie- of naturapolis. Wat er wel/niet betaald wordt uit het basispakket verschilt niet per verzekeraar. Wel schommelen de zorginstellingen waar je complete dekking hebt. Dankzij een restitutieverzekering kun je terecht bij alle zorginstellingen voor onder andere Confabulatie of Diarree, maar ook Maagbloeding en Waterzaknier. Dit is vrije zorgkeuze. Met een naturaverzekering kun je terecht bij alleen de aangesloten ziekenhuizen/zorginstellingen. De naturapolis heeft een lagere premie.


2. (Vrijwillig) eigen risico

Jouw eigen risico is een deel dat je zelf betaalt op het moment dat je jouw basisverzekering gebruikt. Voor 2023 is dat €385. Een optie is een zogenaamd vrijwillig eigen risico. Je mag het opheffen met bijv. €300 (maximaal €500). Het voordeel is een lagere premie. Gebruik je weinig zorg, en beschik je over voldoende spaargeld? Denk er eens rustig over na. De zorgkosten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

Buiten de basispolis kun je gaan voor wat aanvullende verzekeringen. Dit is zeker geen verplichting. Voorbeelden zijn een extra verzekering voor medische hulp buitenland, tandarts, brillen en lenzen, alternatieve geneeswijzen. Gebruik je ook veelvoudig specialistische zorg? Dan is zo’n aanvullende dekking geen gek idee. Duik dan even in de materie of je onderaan de streep wel goedkoper uit bent.


4. Collectieve zorgverzekering

Is er voor jou toevallig een collectieve verzekeringen: van je werkgever, gemeente (Leeuwarden) of juist een hogeschool / universiteit. Je hebt recht op een lagere premie (denk aan 5 tot 10 procent korting). Vaak hoeft dit niet altijd voordeliger te zijn. De collectieve pakketten zijn soms niet aangepast op je wensenlijstje voor de zorg. Kijk uit voor oververzekering!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Warten?
Gelijk profiteren van ziekenfonds vergelijken en de actuele dekking oversluiten? Hiervoor maak je ‘een afspraak bij het verzekeringskantoor in Warten of ergens in de buurt. Goed om te weten: je doet dit veel rapper en simpeler online. Onderstaand bekijk jij een handig stappenplan.

 1. Vul jouw geboortedatum in om te tarieven van 2023 te bekijken.
 2. Selecteer een eigen risico (bijvoorbeeld €385).
 3. Wil je een restitutie- of naturapakket (veel te kiezen (vrij) of minder mogelijkheden).
 4. Kies de gewenste buitenlanddekking (dit kan zijn volledige werelddekking).
 5. Maak een keuze uit tandartsverzekeringen(100% vergoed tot € 500).
 6. Selecteer fysiotherapie behandelingen (bijvoorbeeld 9 stuks per jaar).
 7. Kies de gewenste vergoeding aangaande lenzen en brillen.
 8. Kies ook de opties betreffende alternatieve geneeswijzen.
 9. Selecteer de polis die je wil (bijvoorbeeld Salland Zorgverzekering zorgverzekering) en regel je overstap via internet.

Welke zorgkosten worden er vergoed in Warten?

De basispolis vergoedt de meeste zorgkosten in Warten. Daarmee ben je standaard verzekerd voor onder andere Medicijnen, Ziekenvervoer, Medisch specialist, Huisarts. Maar denk ook aan Geestelijke gezondheidszorg, Ergotherapie, Logopedie, Revalidatiezorg. Bekijk de voorwaarden van je actuele verzekeraar om te zien welke kosten je verzekering vergoed, en met welke eigen risico. Hierna lees jij een aantal veel voorkomende zorgaanbieders in de provincie Friesland.

Huisarts

Je kunt naar de huisarts indien je last hebt van klachten. Je dokter heeft veel kennis en stelt een diagnose, of kan je doorsturen naar het ziekenhuis. Een consult bij de huisarts in Warten is standaard gedekt in je basispakket. Je betaalt geen eigen risico. Dat is anders bij urineonderzoek, bloedafname of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Wat wordt er gedekt bij een behandeling in het ziekenhuis? De basisverzekering betaalt dit. Uiteraard betaal je wel eerst het eigen risico. Advies: inspecteer of jouw verzekering een contract heeft met ziekenhuizen in Friesland. Is dit niet mogelijk? Je kunt in de situatie terecht komen dat de behandeling niet volledig wordt betaald.

Fysiotherapie

Een afspraak bij de fysio in Warten. Wordt dit ook vergoed? Dekking van fysiotherapie is minimaal afgedekt vanuit het basispakket. Uitzondering op de regel: kinderen t/m 17 jaar en als er sprake is van een chronische aandoening. Heb jij behoefte aan de fysiotherapeut? Kies dan voor unieke aanvullende verzekering.

Opticien

Kom je wel eens bij de opticien in Warten? Jouw bril en/of lenzen zal niet worden vergoed binnen de basisverzekering. Uitzonderingen zijn een medische noodzaak of uitzonderlijke hulpmiddelen. Wat je kunt overwegen is een aanvullende verzekering voor brillen + lenzen. Deze modules verschillen enorm: van een paar tientjes per jaar tot €100 per jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Gehoorapparaat nodig? De basispolis dekt 75% van de prijs voor zo’n hoortoestel. De audicien in Warten is dan wel genoodzaakt een contract met je verzekeraar. Buiten dit onderscheiden we nog een aantal zorgbedrijven in en rondom Leeuwarden. Bijvoorbeeld: diëtetiek, logopedie, podotherapie, ergotherapie maar ook audicien, psychologische zorg, plastische chirurgie, haptonomie, stoppen met roken. De vergoedingen lopen sterk uiteen bij Interpolis en UMC Zorgverzekering. Bestudeer de afspraken van je polis om te zien waar je recht op hebt. Of lees direct alles over Zorgpolis Omgevingsbesturing.

Verzekeringskantoor in Warten

Houd jij van persoonlijk contact rondom jouw zorgpolis? Je kunt een afspraak maken met een deskundige verzekeringsmaatschappij in Warten. Dit heet ook wel een assurantieadviseur. Hij of zij geeft advies m.b.t. verzekeringen, hypotheken en pensioenen. De adviseur checkt je (gezinssituatie en geven quick wins om te besparen op de zorgverzekering. Een deskundig consult kan wel honderden euro’s per jaar besparen! Dit kan bij de expert op kantoor, maar soms ook gewoon thuis.

 • Kennis van zaken.
 • Een vertrouwd gezicht.
 • Zorgpolis die past bij jouw eisenpakket.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Warten