Loading...

Zorgverzekering Wapserveen Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere burger moet een zorgverzekering hebben. In november en december mag je weer over naar een andere zorgverzekering in Wapserveen. Veel gekozen partijen zijn VGZ, CZ, Achmea, Menzis, OHRA. Ook in 2023 zijn er een aantal wijzigingen. Het is dus slim om jouw lopende verzekering er nog eens bij te pakken. Past de afgesloten dekking met jouw behoeften? Aan de hand van een nuttige zorgvergelijker kan iedereen vandaag nog, makkelijk zorgverzekeringen vergelijken. Dan vind je een polis die past bij jouw wensen en budget. Kies de hoogte van het eigen risico, maak een keuze uit natura of restitutie, en regel je aanvullende verzekeringen zoals o.a. medische hulp buitenland of mantelzorg. Het overstappen is echt zo gedaan.

 • Grote verzekeraars vergelijken
 • Polis afsluiten bij de verzekeraar
 • Overstappen zonder gedoe
 • Aanpassingen mogelijk binnen 2 weken
 • Lage prijzen / maandtarieven

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het achterhalen van een goede zorgverzekering is vaak moeilijk. Termen als Wlz en Zorgverzekeringswet (Zvw) zijn voor velen onmisbaar. Ze staan allemaal voor je klaar, van CZ of PMA tot aan FBTO en VGZ. Hoe stap ik over naar een goede verzekering? Alle zorgpolissen vergelijken gaat verrassend eenvoudig. Geholpen door onze zorgvergelijker vind je direct en eenvoudig een duidelijke verzekering die matcht met jouw individuele wensen. Is het lastig? Op onze website vind je makkelijke informatie ten aanzien van basisverzekering, eigen risico, aanvullende verzekering, collectieve zorgverzekering, restitutiepolis. Of klik meteen verder naar Vlaardingen zorgverzekering.

Direct-vergelijken

De goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Wil jij gewoon de goedkoopste zorgverzekering in Wapserveen? De maandelijkse premie van de basisverzekeringen fluctueren nogal, terwijl jij bij elke partij dezelfde dekking ontvangt. Hierdoor kun je al veel besparen. Wat de voordeligste verzekering is kan per persoon verschillen. De vergoeding hangt o.a. af van type polis, het eigen risico en aanvullende polissen. Middels onze vergelijker – met handige zoekfuncties – tref jij gelijk welke partij in jouw geval het goedkoopste is. Je kunt overstappen vanaf 12 november 2022 tot eind januari 2023. Nog meer besparen op je polis? Verhoog je eigen risico (bijv. €885). Let op: zo’n goedkope zorgverzekering van verzekeraars als Besured, Anderzorg, HEMA, Nationale Nederlanden is meestal wel een naturapolis (budgetpolis). Er is dan vaak sprake van je niet zomaar naar elk ziekenhuis kan.

zorgverzekering-wapserveen


Populaire zorgpolis in Wapserveen?

Bij het selecteren van een nieuwe zorgverzekering voor 2023moet je enkele handelingen verrichten. Je hebt keuze uit enorm veel aanbieders die weer verschillende verzekeringen bieden. Een belangrijke vraag is dan ook: welke zorgpolis moet ik kiezen? Een optie is de goedkoopste zorgverzekering waar je ’t minst betaalt – dat kan zijn overstappen en zorgpolis Striep afsluiten – een andere groep neigt naar de beste verzekering van 2023 die vrijwel alle zorg dekt. Bijvoorbeeld die van Zilveren kruis, United Consumers, Univé, Interpolis. Op deze pagina bekijk je een aantal variabelen die extra belangrijk zijn. Met behulp van deze tips wordt het vergelijken nog makkelijker.


1. Restitutiepolis of Naturapolis afsluiten

Aangaande jouw basisverzekering kan je kiezen uit een naturaverzekering en een restitutieverzekering. De dekking van deze basispolissen is overal hetzelfde. Wel schommelen de zorgaanbieders en ziekenhuizen waar je het volledige bedrag krijgt. Met een restitutiepolis ben je welkom bij alle zorgaanbieders voor onder andere Amoebiasis of Elektroallergie, maar ook Leververvetting en Slechthorendheid. Men spreekt van vrije zorgkeuze. Dankzij een naturaverzekering kan je naar alleen de gecontracteerde ziekenhuizen/zorginstellingen. De naturapolis heeft een lagere premie.


2. Hoogte eigen risico

Eigen risico is een wettelijk verplicht drempelbedrag wat je zelf moet betalen zodra je iets uit jouw basisverzekering gebruikt. Voor 2023 is dit €385. Een optie is een zogenaamd vrijwillig eigen risico. Je kunt het verhogen met bijvoorbeeld €400 (maximaal €500). Je profiteert van lagere maandlasten. Over gezondheid niet te klagen, en beschik je over voldoende spaargeld? Dan is het een prima optie. De premie is dan een stuk lager.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

In aanvulling op de basisverzekering kan je jouw polis uitbreiden met aanvullende verzekeringen. Soms kan dat erg handig zijn. Voorbeelden zijn een extra dekking voor fysiotherapie, medische hulp buitenland, tandarts, brillen en lenzen. Ben jij overgeleverd aan unieke zorgbehandelingen? Dan is zo’n aanvullende dekking geen gek idee. Zoek zeker goed uit of de hogere premie in verhouding staat tot de zorg.


4. Collectieve zorgverzekering

Ben jij al bekend met de collectieve verzekeringen: via de baas, een gemeente (Westerveld) of soms een hogeschool / universiteit. Het voordeel is een goedkoper tarief (doorgaans max. 10 procent korting). Doorgaans liggen de prijzen hoger dan normaal. Sommige collectieve pakketten zijn niet meteen in lijn met je unieke behoeftes voor zorg. Soms ben je zelfs oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Wapserveen?
Gelijk beginnen met ziekenfonds vergelijken en overstappen van aanbieder? In deze situatie is er een verzekeringskantoor in Wapserveen of in een omliggende plaats. Let op: dat kan natuurlijk ook direct en gemakkelijker op internet. Hier check jij een bruikbaar stappenplan.

 1. Voer jouw geboortedatum in en check de tarieven van 2023.
 2. Selecteer een eigen risico (bijvoorbeeld €485).
 3. Wil je een restitutie- of naturapakket (veel te kiezen (vrij) of minder mogelijkheden).
 4. Kies de gewenste buitenlanddekking (bijv. spoedeisende hulp wereldwijd).
 5. Selecteer een tandartsverzekering (bijv. 75% vergoed tot €1000).
 6. Bepaal de hoeveelheid fysiotherapie mogelijkheden (bijvoorbeeld negen keer p/jaar).
 7. Beslis over de uitbetalingen aangaande lenzen en brillen.
 8. Geef je wensen door met betrekking tot alternatieve geneeswijzen.
 9. Maak een keuze uit de verzekeraars(denk aan bijv. Kiemer zorgverzekering) en de overstap is online snel rond.

Welke zorg betaalt de verzekeraar in Wapserveen?

De basisverzekering dekt de meeste zorgkosten in Wapserveen. Hiermee worden kosten gedekt van bijvoorbeeld Medisch specialist, Bloedonderzoek, Ziekenvervoer, Medicijnen. Echter ook Verloskundige zorg, Ergotherapie, Gehandicaptenzorg, Geestelijke gezondheidszorg. Check de algemene voorwaarden van de huidige verzekering en bekijk welke kosten je verzekering vergoed, en met welke eigen risico. Op onze website lees je meerdere populaire zorgverleners in de provincie Drenthe.

Huisarts

De huisarts kan je ondersteunen indien je last hebt van klachten. Een dokter kan helpen bij het in kaart brengen van problemen, bepaalt wat er aan de hand is, of geeft je een verwijzingsbrief voor een specialist. Een consult bij de huisarts in Wapserveen wordt aan je terugbetaald via het basispakket. Goed om te weten: je betaalt geen eigen risico. Dit geldt echter wel bij bloedprikken en bepaalde medicijnen op recept.

Ziekenhuis

Hoe zit het met een ziekenhuisopname? Je basisverzekering dekt dit. Uiteraard betaal je wel eerst het eigen risico. Let op: inspecteer of je verzekeraar een contract heeft lopen met de ziekenhuizen in Drenthe. Behoort dat niet tot de opties? Het kan zijn dat er slechts deels een uitkering plaatsvindt (tot 75%).

Fysiotherapie

Ik moet naar de fysio in Wapserveen. Wordt dit ook vergoed? Fysiotherapie wordt heel beperkt vergoed via de basispolis. Dit wordt enkel vergoed voor kinderen t/m 17 jaar en bij (geselecteerde) chronische ziektes. Heb jij behoefte aan de fysiotherapeut? Maak dan een keus voor individuele aanvullende verzekering.

Opticien

Ben jij klant bij de opticien in Wapserveen? Jouw bril en/of lenzen worden niet vergoed vanuit de basisverzekering. Uitzonderingen zijn een medische ingreep of hulpmiddelen als speciale lenzen. Gelukkig bestaat er een aanvullende verzekering voor lenzen en brillen. Deze modules verschillen enorm: van €65 per jaar tot €400 per 2 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Gehoorapparaat nodig? Het basispakket betaalt 75% van de kosten voor een hoortoestel. Een audicien in Wapserveen zal wel een contract moeten hebben met jouw verzekeraar. Buiten dit onderscheiden we nog meerdere zorginstellingen in en rondom Westerveld. Neem nou kraamzorg, ergotherapie, diëtetiek, podotherapie of plastische chirurgie, stoppen met roken, apotheek, audicien, haptonomie. De tegemoetkomingen lopen sterk uiteen bij Delta Lloyd en Zilveren Kruis. Raadpleeg de afspraken van de polis voor de actuele vergoedingen. Of ga meteen naar Zorgpolis Niet-spoedeisende medische zorg in het buitenland.

Verzekeringskantoor in Wapserveen

Heb jij het liefst 1 op 1 contact inzake de zorgpolis? Wellicht kies jij het liefste voor een verzekeringsmaatschappij in Wapserveen. Dit heet ook wel een assurantieadviseur. De specialist helpt jou rondom hypotheken, pensioenen en verzekeringen. De begeleider bespreekt de stand van zaken, en geven quick wins om te besparen op de zorgverzekering. Een deskundig consult scheelt je zo enkele tientjes per maand. Dit is mogelijk op locatie (kantoor), maar hij of zij kan ook langskomen.

 • De zorgexpert.
 • 1 op 1 afspraken.
 • Een eerlijk tarief voor een goede polis.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Wapserveen