Loading...

Zorgverzekering Wapse Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedereen in Nederland moet verplicht een zorgverzekering hebben. Rond november tot en met december kan je overstappen van zorgverzekering in Wapse. Veel gekozen partijen zijn FBTO, VGZ, Achmea, Menzis, CZ. In 2023 verandert er weer het een en ander. Het is niet zo gek om jouw huidige polis goed door te nemen. Past deze huidige polis bij jouw situatie? Geholpen door onze nuttige zorgvergelijker kan jij vlug en makkelijk zorgverzekeringen vergelijken. Zodoende spot jij de beste dekking voor de laagste prijs! Selecteer je eigen risico, kies voor natura of restitutie, en regel je aanvullende zekerheden zoals o.a. manuele therapie en dieetadvies. Overstappen van aanbieder is in een paar minuutjes afgewerkt.

 • Vergelijk de bekendste verzekeraars
 • Je sluit de polis bij de verzekeraar af
 • Overstappen zonder papierwerk
 • Aanpassingen mogelijk binnen 2 weken
 • Handige filters gebruiken

Zorgverzekering vergelijken 2023

De zoektocht naar een zorgverzekering die bij jou past is soms complex. Begrippen als Betalingsachterstand + Collectiviteitskorting zal je moeten overwegen. Er zijn talloos veel assuranten, van Bewuzt of Kiemer tot aan De Friesland en Univé. Hoe ontdek ik een passende verzekering? Zorgpolissen vergelijken gaat gemakkelijker dan je denkt. Middels deze zorgvergelijker tref je direct en moeiteloos een geschikte verzekering die spoort met alle individuele wensen. Kom je er niet uit? Op zorgverzekeringcentrum.nl tref je handige details m.b.t. de collectieve zorgverzekering, basisverzekering, eigen risico, aanvullende verzekering, naturapolis. Je kunt hier ook terecht voor Visvliet zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Is alles wat jij wil de goedkoopste zorgverzekering in Wapse? De maandelijkse premie van de basisverzekeringen verschillen nogal, terwijl de inhoud hetzelfde is. Hierdoor zijn grote besparingen mogelijk. De laagste premie is niet voor iedereen hetzelfde. Het tarief wordt bepaald door aanvullende verzekering, type polis en eigen risico. Door onze vergelijker – met bruikbare filters – bekijk je gelijk welke partij voor jouw situatie het laagst geprijsd is. Overstappen kan van 12 november 2022tot uiterlijk 31 januari 2023. Extra veel voordeel op de ziektekosten? Verhoog je eigen risico (bijv. €585). Goed om te weten: een goedkope zorgverzekering van assuradeurs als Promovendum, Anderzorg, HEMA, Nationale Nederlanden betreft vaak een budgetpolis of naturapolis. Het nadeel is minder vrije zorgkeuze.

zorgverzekering-wapse


Betrouwbare zorgpolis in Wapse?

Bij het oversluiten van een zorgverzekering voor 2023 moet je enkele handelingen verrichten. Er zijn talloze partijen die elk weer allerlei polissen aanbieden. Een terechte vraag is dan: welke zorgpolis moet ik kiezen? Je kunt kiezen voor de goedkoopste zorgverzekering met de laagste prijs – wellicht overstappen en zorgpolis Streefkerk afsluiten – een andere groep neigt naar de beste verzekering van 2023 die zo’n beetje elk type zorg vergoedt. Bijvoorbeeld die van Univé, Interpolis, United Consumers, Bewuzt. Hierna bekijk je belangrijke factoren die extra belangrijk zijn. Via deze informatie wordt het vergelijken nog makkelijker.


1. Restitutiepolis of Naturapolis afsluiten

Ten aanzien van de basisverzekering heb je de keuze uit een naturapolis en een restitutiepolis. Wat er vergoed wordt uit de basisverzekering verschilt eigenlijk niet. Wel variëren ziekenhuizen en aanbieders van zorg waar je 100% vergoed krijgt. Met een restitutiepolis heb je vrije keuze qua zorginstellingen voor o.a. Amenorroe of Geelzucht, en tevens voor bijv. Pathogeen en Waterpokken. Bekend als vrije zorgkeuze. D.m.v. een naturaverzekering ben je welkom bij enkel de deelnemende zorgverleners en ziekenhuizen. Een naturaverzekering is het goedkoopst.


2. Hoogte eigen risico

Eigen risico is een verplicht deel dat je zelf “meebetaalt” als je jouw basisverzekering gebruikt. In 2023 ligt dit op €385. Een optie is een vrijwillig hoger eigen risico. Het bedrag kan je vermeerderen met bijv. €400 (de max is €500). De reden hiervoor is een betaalbare polis. Over gezondheid niet te klagen, en kan jij een hoger eigen risico betalen? Dan is het misschien wat voor jou. De premie is dan een stuk lager.


3. Aanvullende dekking kiezen

Naast de basispolis kan je jouw polis uitbreiden met aanvullende verzekeringen. Dit mag je zelf bepalen. Voorbeelden zijn een extra aanvulling voor brillen en lenzen, medische hulp buitenland, fysiotherapie, tandarts. Maak je veelvuldig gebruik van een bepaald type zorg? Dan is zo’n aanvullende dekking geen gek idee. Neem dan goed door of het voor jou wel uit kan.


4. Collectieve zorgverzekering

Kan jij gebruik maken van een collectieve verzekeringen: van je werkgever, de gemeente (Westerveld) of via een vereniging. Het voordeel is een mooie korting op de polis (korting van 5-10%). In de regel ben je helemaal niet goedkoper uit. De collectieve pakketten sluiten niet altijd aan op jouw specifieke zorgvragen. Kijk dit dus goed na!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Wapse?
Vandaag aanvangen met ziekenfonds vergelijken en een goede nieuwe polis kiezen? Daarvoor maak je ‘een afspraak bij het verzekeringskantoor in Wapse of in een omliggende plaats. Maar geen tijd? Dan kan dit ook nu en nog effectiever via het internet. Op deze pagina lees je de stappen die je doorloopt.

 1. Voer jouw leeftijd in, en spot de tarieven van 2023.
 2. Welk eigen risico wil je? (bijvoorbeeld €685).
 3. Selecteer een natura- of restitutieverzekering (beperkte of vrije zorgkeuze).
 4. Kies de gewenste buitenlanddekking (bijv. volledige europadekking).
 5. Welke tandartsverzekering kies je? (75% vergoed tot € 250).
 6. Selecteer de dekking voor fysiotherapie (onder andere 12 keer).
 7. Selecteer de uitkering aangaande lenzen en brillen.
 8. Bepaal wat je wil t.a.v. alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies de gewenste polis (bijv. inTwente zorgverzekering) en online overstappen kan je moeiteloos doen.

Wordt alle zorg vergoed in Wapse?

Jouw basisverzekering compenseert veel zorgkosten in Wapse. Hiermee staat de verzekeraar garant voor bijv. Medicijnen, Bloedonderzoek, Ziekenvervoer, Medisch specialist. Echter ook Wijkverpleging, Geestelijke gezondheidszorg, Dieetadvies, Revalidatiezorg. Lees de algemene voorwaarden van de actuele verzekering om te achterhalen welke kosten je verzekering vergoed, en met welke eigen risico. Verderop vind jij meerdere populaire zorginstellingen in de provincie Drenthe.

Huisarts

Een huisarts is het eerste aanspreekpunt bij de meeste soorten klachten. De dokter helpt waar mogelijk, doet een basisonderzoek, en verwijst je eventueel door. Een afspraak bij je huisarts in Wapse wordt vergoed uit het basispakket. Het gaat niet van je eigen risico af. Bij andere kosten wel, zoals een röntgenfoto, bloedafname en urineonderzoek.

Ziekenhuis

Te maken met een behandeling in het ziekenhuis? De basisverzekering zal hiervoor zorgen. Uiteraard betaal je wel eerst het eigen risico. Let op: verifieer of jouw assuradeur een contract heeft met ziekenhuizen in Drenthe. Is dit niet mogelijk? Het kan zijn dat je maar 75% vergoed krijgt.

Fysiotherapie

Ik wil naar de fysiotherapeut in Wapse. Wordt dit ook vergoed? Fysiotherapie wordt heel beperkt vergoed via de basisverzekering. Uitzondering op de regel: jongeren tot 18 jaar en bij (geselecteerde) chronische ziektes. Is een bezoek aan de fysiotherapeut onmisbaar? Kies dan voor individuele aanvullende verzekering.

Opticien

Ga je naar de opticien in Wapse? Jouw bril en/of lenzen zal niet worden vergoed binnen de basispolis. Enige uitzondering is een medische noodzaak of hulpmiddelen als speciale lenzen. Wel is er een aanvullende verzekering voor jouw lenzen of bril. Verzekeraars zijn niet consistent op dit gebied: van €40 per jaar tot €100 per jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Zoekt u binnenkort een gehoorapparaat? De basispolis vergoedt 75% van kosten die komen kijken bij een hoortoestel. De audicien in Wapse moet hiervoor wel afspraken hebben gemaakt met je verzekering. Buiten dit onderscheiden we nog allerlei zorgbedrijven in de gemeente Westerveld. Bijvoorbeeld: diëtetiek, logopedie, kraamzorg, podotherapie en ook haptonomie, psychologische zorg, audicien, plastische chirurgie, apotheek. De tegemoetkomingen lopen sterk uiteen bij Delta Lloyd of United Consumers. Raadpleeg de condities van je verzekeraar om te achterhalen in hoeverre het gedekt is. Of lees direct alles over Zorgpolis Niet-nagekomen afspraak.

Verzekeringskantoor in Wapse

Prefereer jij persoonlijk contact ten aanzien van de zorgpolis? Jij kan mogelijk ook contact opnemen met een vakbekwame verzekeringsmaatschappij in Wapse. Dit heet ook wel een assurantieadviseur. Hij of zij begeleidt jou omtrent pensioenen, verzekeringen en hypotheken. De begeleider bespreekt jouw persoonlijke situatie, en geven quick wins om te besparen op de zorgverzekering. Dit traject levert soms wel meer dan €250 op. Dit kan bij de expert op kantoor, maar hij of zij kan ook langskomen.

 • De zorgexpert.
 • 1 op 1 afspraken.
 • Nooit meer onder- of oververzekerd.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Wapse