Loading...

Zorgverzekering Wanswerd Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Elke consument is verplicht een zorgverzekering af te sluiten. In de maanden november en december mag je weer over naar een andere zorgverzekering in Wanswerd. Bijvoorbeeld naar VGZ, CZ, Achmea, FBTO, Menzis. In 2023 is de basisdekking aangepast. Het is geen gek idee om de huidige verzekering er nog eens bij te pakken. Matcht jouw afgesloten verzekering met jouw omstandigheden? Geholpen door de handige zorgvergelijker kan men vlug en simpel zorgverzekeringen vergelijken. Mede daardoor vind jij de verzekering die past bij jouw eisen en portemonnee. Bepaal je eigen risico, ga voor restitutie en natura, en kies aanvullende zekerheden zoals preventieve zorg en beweegzorg. Overstappen van polis is binnen 2 minuten afgehandeld.

 • Alle grote verzekeraars vergelijken
 • Meteen bij de verzekeraar afsluiten
 • Hulp bij overstappen
 • Altijd 2 weken bedenktijd
 • Voor elke situatie een polis

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het achterhalen van een geschikte zorgverzekering is redelijk ingewikkeld. Feiten zoals Zorgverzekeringswet (Zvw) of Niet-gecontracteerde zorg zijn voor velen onmisbaar. Er zijn talloos veel assuranten, van C4Me of Ohra tot bijv. Ditzo en Stad Holland. Hoe sluit ik ‘een polis af bij een aantrekkelijke verzekering? Zorgpolissen vergelijken is niet moeilijk! Via deze zorgvergelijker vind je rap en ongecompliceerd een aantrekkelijke verzekering die in lijn is met je zorgbehoefte. Meer info? Hier bekijk jij makkelijke gegevens over de collectieve zorgverzekering, aanvullende verzekering, restitutiepolis, basisverzekering, naturapolis. Of klik meteen verder naar Velsen-Zuid zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Is alles wat jij wil de goedkoopste zorgverzekering in Wanswerd? De tarieven van de basisverzekeringen fluctueren doorgaans, terwijl je overal hetzelfde krijgt. Door een prijsvergelijking kun je eenvoudig besparen. Wat de voordeligste verzekering is is afhankelijk van veel factoren. De kostprijs komt tot stand door soort polis (natura of restitutie), aanvullende modules en eigen risico. D.m.v. ons vergelijk script – met bruikbare filters – bekijk je direct welke verzekeringspolis in jouw geval het goedkoopste is. Het is mogelijk vanaf 12 november 2022 over te stappen tot en met eind januari 2023. Meer voordeel behalen op je polis? Kies dan een vrijwillige eigen risico (bijv. €585). Let op: zo’n goedkope zorgverzekering van aanbieders als Besured, HEMA, Promovendum, Nationale Nederlanden is meestal wel een budget- of naturapolis. Er is dan vaak sprake van dat sommige zorg niet helemaal gedekt wordt.

zorgverzekering-wanswerd


Populaire zorgpolis in Wanswerd?

Bij het oversluiten van een zorgverzekering voor 2023 moet je enkele handelingen verrichten. We onderscheiden veel verschillende maatschappijen die ook nog weer verschillende polissen bieden. Wat veel mensen zich afvragen is dan ook: welke zorgpolis is iets voor mij? Een vaak gemaakte keuze is de goedkoopste zorgverzekering met de laagste lasten – dat kan zijn overstappen en zorgpolis Stavoren afsluiten – of juist voor de beste verzekering van 2023 die zo’n beetje elk type zorg vergoedt. Het kan gaan om een polis van United Consumers, Zilveren kruis, Interpolis, Univé. Op deze pagina vind je een aantal begrippen die extra belangrijk zijn. Met behulp van deze informatie kan je onze vergelijker nog beter gebruiken.


1. Restitutiepolis of Naturapolis afsluiten

Met betrekking tot de basisverzekering zijn er 2 opties: een natura- of restitutiepolis. De inhoud van deze basispakketten is overal hetzelfde. Wel verschillen ziekenhuizen en aanbieders van zorg waar je 100% vergoed krijgt. Dankzij een restitutiepolis kies je zelf je zorgverleners voor o.a. Chalazion of Kinderziekte, echter ook Münchhausen by proxy en Ventrikelseptumdefect. Dit heet vrije zorgkeuze. Dankzij een naturapolis kan je naar alleen de aangesloten zorgverleners en ziekenhuizen. Een restitutieverzekering is het duurst.


2. Eigen risico kiezen

Jouw eigen risico is een deel dat je zelf bijdraagt op het moment dat je kosten maakt voor zorg uit de basisverzekering. Voor 2023 is dat €385. Optioneel is een vrijwillig eigen risico. Het bedrag kan je vermeerderen met bijv. €200 (max €500, €885 totaal). Het voordeel is een minder hoge premie. Voel jij je vitaal, en heb je wat spaargeld liggen? Denk er eens rustig over na. De zorgkosten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende verzekering kiezen

Naast de basisverzekering zijn er een aantal aanvullende verzekeringen. Hier mag je zelf voor kiezen. Mogelijkheden: een extra dekking voor alternatieve geneeswijzen, fysiotherapie, medische hulp buitenland, tandarts. Maak je veelvuldig gebruik van een bepaald type zorg? Overweeg dan zeker aanvullende dekking. Kijk van tevoren of het hogere tarief de hogere dekking wel waard is.


4. Collectieve zorgverzekering

Kan jij gebruik maken van een collectieve verzekeringen: via jouw zaak, je gemeente (Ferwerderadiel) of wellicht een vereniging. Je hebt recht op een goedkoper tarief (doorgaans max. 10 procent korting). Doorgaans betaal je juist meer voor de polis. Alle collectieve pakketten sluiten niet altijd aan op jouw individuele wensen. Controleer dus goed de polis!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Wanswerd?
Vandaag aanvangen met ziekenfonds vergelijken en een goede nieuwe polis kiezen? Daarvoor maak je ‘een afspraak bij het verzekeringskantoor in Wanswerd of omgeving. Tip: je doet dit veel rapper en nog effectiever d.m.v. internet. Onderstaand bekijk je de stappen die je doorloopt.

 1. Vul jouw geboortedatum in om te tarieven van 2023 te bekijken.
 2. Selecteer een eigen risico (bijvoorbeeld €885).
 3. Selecteer een restitutie- of naturapolis (vrije keuze of beperkte zorg).
 4. Selecteer de buitenlanddekking (bijv. volledige europadekking).
 5. Maak een keuze uit tandartsverzekeringen(bijv. 75% vergoed tot €250).
 6. Kies de module behandelingen voor fysiotherapie (bijvoorbeeld 27 keer p/jaar).
 7. Bepaal de uitbetalingen m.b.t. lenzen en brillen.
 8. Geef je wensen door ten aanzien van alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies een verzekeraar (dat kan zijn Univé verzekering) en de overstap is online snel rond.

Welke kosten worden er vergoed in Wanswerd?

De basispolis vergoedt een groot deel van de zorgkosten in Wanswerd. Op die manier hoef je (buiten eigen risico) niet te betalen voor o.a. Medisch specialist, Ziekenhuis, Bloedonderzoek, Medicijnen en tevens Dieetadvies, Wijkverpleging, Gehandicaptenzorg, Logopedie. Lees de polisvoorwaarden van je actuele dekking om te achterhalen wat jouw verzekeraar wel/niet betaalt, en of je ook eigen risico moet betalen. Op onze website tref je enkele veel voorkomende zorginstellingen in de provincie Friesland.

Huisarts

De huisarts kan je ondersteunen wanneer je ergens mee zit. Je dokter heeft veel kennis en trekt een conclusie, of kan je doorsturen naar het ziekenhuis. Gebruik van jouw huisarts in Wanswerd wordt aan je terugbetaald via het basispakket. Goed om te weten: je betaalt geen eigen risico. Dat is anders bij een röntgenfoto, bloedafname en urineonderzoek.

Ziekenhuis

Wat is er verzekerd bij een opname in een ziekenhuis? Een basisverzekering dekt dit. Uiteraard betaal je wel eerst het eigen risico. Noemenswaardig: inventariseer of je assuradeur een contract heeft met ziekenhuizen in Friesland. Behoort dat niet tot de opties? Het is mogelijk dat je maar 75% vergoed krijgt.

Fysiotherapie

Ik moet naar de fysio in Wanswerd. Wat betaalt mijn verzekeraar? Fysiotherapie is nauwelijks afgedekt uit de basispolis. Uitzonderingen zijn: jongeren tot 18 jaar en bij specifieke chronische aandoeningen. Wil je wel gebruik maken van de fysiotherapeut? Selecteer dan de aanvullende verzekering.

Opticien

Ook klant bij een opticien in Wanswerd? Jouw bril en/of lenzen worden niet betaald uit de basisverzekering. Dit is echter anders bij een medische indicatie of of optische hulpmiddelen. Wel is er een aanvullende verzekering voor brillen + lenzen. Deze modules verschillen enorm: van €35 per jaar tot €500 per 2 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Gehoorapparaat nodig? Het basispakket keert 75% uit van de kostprijs van een hoortoestel of ruismaskeerder. Je audicien in Wanswerd moet hiervoor wel afspraken hebben gemaakt met jouw assuradeur. Er zijn nog velerlei soorten zorg in de streek Ferwerderadiel. Bijvoorbeeld: diëtetiek, logopedie, ergotherapie, podotherapie of ook audicien, apotheek, haptonomie, psychologische zorg, plastische chirurgie. De financiële compensaties zijn erg wisselend bij inTwente en VvAA. Check de condities van je verzekeraar voor de actuele vergoedingen. Of navigeer rechtstreeks naar Zorgpolis Medisch specialistische zorg.

Verzekeringskantoor in Wanswerd

Prefereer jij een “echt” gesprek met betrekking tot een zorgpolis? Je kunt een afspraak maken met de verzekeringsmaatschappij in Wanswerd. Dit noemen we ook wel een assurantieadviseur. De ervaringsdeskundige begeleidt jou inzake pensioenen, hypotheken en verzekeringen. De begeleider checkt jouw persoonlijke situatie, en bieden praktische tools om te besparen op de zorgverzekering. Een goed advies scheelt je zo enkele tientjes per maand. Dit kan bij de expert op kantoor, maar soms ook gewoon thuis.

 • Kennis van zaken.
 • Een vast aanspreekpunt.
 • Zorgpolis die past bij jouw eisenpakket.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Wanswerd