Loading...

Zorgverzekering Wanssum Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedereen vanaf 18 jaar moet verplicht een zorgverzekering hebben. Ieder jaar kan je switchen van zorgverzekering in Wanssum. Populaire keuzes zijn FBTO, Achmea, OHRA, CZ, VGZ. Ook in 2023 verandert er weer het een en ander. Het is geen gek idee om de huidige verzekering nog eens door te lezen. Matcht jouw bestaande zorgverzekering met jouw wensen. Met behulp van een praktische zorgvergelijker kan men rap en makkelijk zorgverzekeringen vergelijken. Hierdoor selecteer je de verzekering die past bij jouw eisen en portemonnee. Beslis over eigen risico, maak een keuze uit natura of restitutie, en kies optioneel voor aanvullende modules als bijv. manuele therapie plus dieetadvies. Het overstappen is echt zo gepiept.

 • De beste verzekeraars vergelijken
 • De verzekering afsluiten direct bij de aanbieder
 • Handige overstapservice
 • Afsluiten met 14 dagen bedenktijd
 • Voor elke situatie een polis

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het vinden van een geschikte zorgverzekering is vaak ingewikkeld. Aspecten zoals Zorgpolis + Ketenzorg zijn voor velen onmisbaar. Er zijn nogal wat aanbieders, van Zorg en Zekerheid of Pro Life tot o.a. DSW en United Consumers. Hoe achterhaal ik een goede aanbieder? Zorgpolissen vergelijken is niet moeilijk! Via deze zorgvergelijker tref je gelijk en zonder problemen een goede verzekering die in lijn is met jouw wensen. Kom je er niet uit? Op onze website lees je bruikbare adviezen m.b.t. de basisverzekering, aanvullende verzekering, naturapolis, collectieve zorgverzekering, restitutiepolis. Lees ook alles over Vinkenbuurt zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Mijn goedkoopste zorgverzekering in november 2022 afsluiten
Nieuwsgierig naar de goedkoopste zorgverzekering in Wanssum? De prijzen van de basisverzekeringen variëren enorm, terwijl de dekking gelijk is. Daardoor kun je eenvoudig besparen. Wat de voordeligste verzekering is verschilt per persoon. De vergoeding komt tot stand door het soort polis, aanvullende verzekeringen en eigen risico. D.m.v. de vergelijk module – met uitgebreide functies – check jij direct welke polis voor jouw situatie het laagst geprijsd is. Het is mogelijk vanaf 12 november 2022 over te stappen tot eind januari 2023. Nog meer besparen op de verzekeringen? Neem een wat hoger eigen risico (bijv. €485). Vergeet niet: een goedkope zorgverzekering van bijvoorbeeld Besured, HEMA, Nationale Nederlanden, Promovendum is in veel gevallen een budgetpolis of naturapolis. Het nadeel is dat sommige zorg niet helemaal gedekt wordt.

zorgverzekering-wanssum


Betrouwbare zorgpolis in Wanssum?

Bij het afsluiten van een zorgverzekering voor 2023 komt veel kijken. Je kunt terecht bij allerlei maatschappijen die ook nog weer verschillende polissen bieden. Wat veel mensen zich afvragen is dan ook: welke zorgpolis past bij mij? Een optie is de goedkoopste zorgverzekering met de laagste lasten – dat kan zijn overstappen en zorgpolis Stoutenburg afsluiten – maar ook voor de beste verzekering van 2023 met de meeste dekking. Wellicht een verzekering van Univé, Bewuzt, Zilveren kruis, United Consumers. Hierna tref je cruciale factoren waar je zeker op moet letten. Met behulp van deze aanwijzingen zal het vergelijken van polissen nog beter gaan.


1. Restitutie- of natura verzekering afsluiten

Betreft de basisverzekering maak je de keuze voor een restitutie- of natura verzekering. De dekking van de basisverzekering is overal hetzelfde. Wel fluctueren zaken als ziekenhuizen waar je het volledige bedrag krijgt. Aan de hand van een restitutiepolis heb je vrije keuze qua zorgverleners voor o.a. Darmkanker of Hongkonggriep, en tevens voor bijv. Polycysteus-ovariumsyndroom en Spatader. We noemen dit ook vrije zorgkeuze. Aan de hand van een naturapolis kan je naar alleen de aangesloten ziekenhuizen/zorginstellingen. De naturapolis heeft een lagere premie.


2. (Vrijwillig) eigen risico

Eigen risico is een verplicht onderdeel dat je zelf “meebetaalt” op het moment dat je jouw basisverzekering gebruikt. Voor 2023 bedraagt dit €385. Sommigen kiezen een zogenaamd vrijwillig eigen risico. Je kunt het verhogen met bijvoorbeeld €300 (max €500, €885 totaal). Je profiteert van een goedkopere verzekering. Over gezondheid niet te klagen, en heb je wat spaargeld liggen? Dan is het misschien wat voor jou. De premie is dan een stuk lager.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

Afgezien van het basispakket bestaan er verschillende aanvullende verzekeringen. Hier mag je zelf voor kiezen. Denk aan een extra module voor medische hulp buitenland, fysiotherapie, tandarts, brillen en lenzen. Maak je veel gebruik van meer dan de standaard zorg? Dan is aanvullende dekking vaak een must. Laat je dan altijd voorlichten of je onderaan de streep wel goedkoper uit bent.


4. Collectieve zorgverzekering

Er zijn verschillende soorten collectieve verzekeringen: via de baas, je gemeente (Venray) of wellicht een onderwijsinstelling. Jouw “win” is een lagere premie (vaak ligt de korting rond de 10%). Soms is het niet altijd goedkoper. Sommige collectieve pakketten matchen niet standaard met je specifieke zorgwensen. Kijk dit dus goed na!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Wanssum?
Nu aftrappen met ziekenfonds vergelijken en een goede nieuwe polis kiezen? Dan bezoek je een verzekeringskantoor in Wanssum of omgeving. Echter, dit gaat nog een stuk vlotter en nog effectiever via het internet. Onderstaand lees jij een handig stappenplan.

 1. Voer jouw leeftijd in, en spot de tarieven van 2023.
 2. Hoe hoog mag het eigen risico zijn (bijvoorbeeld €885).
 3. Kies voor restitutie- of natura pakket (vrije keuze of beperkte zorg).
 4. Selecteer de buitenlanddekking (in NL, europa of wereldwijd).
 5. Maak een keuze uit tandartsverzekeringen(bijv. 75% vergoed tot €1000).
 6. Kies de module behandelingen voor fysiotherapie (onder andere zes per jaar).
 7. Selecteer een vergoeding t.a.v. lenzen en brillen.
 8. Geef je wensen door m.b.t. alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies een verzekeraar (denk aan bijv. HEMA zorgverzekering) en de overstap is online snel rond.

Welke zorgkosten worden er vergoed in Wanssum?

Jouw basispakket vergoedt veel zorgkosten in Wanssum. Daarmee worden kosten gedekt van bijv. Medisch specialist, Medicijnen, Bloedonderzoek, Ziekenhuis maar ook Gehandicaptenzorg, Verloskundige zorg, Logopedie, Dieetadvies. Controleer de polisvoorwaarden van je huidige dekking en ontdek wat jouw verzekeraar wel/niet betaalt, en onder welke voorwaarden. Hieronder vind je enige algemene zorginstellingen in de provincie Limburg.

Huisarts

Je kunt naar de huisarts bij de meeste soorten klachten. De dokter probeert iets te doen, doet een basisonderzoek, en verwijst je eventueel door. Het bezoek aan de huisarts in Wanssum wordt betaald vanuit de basispakketten. Je betaalt geen eigen risico. Bij andere kosten wel, zoals urineonderzoek, bloedafname of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Wat wordt er gedekt bij een behandeling in het ziekenhuis? De basisverzekering dekt dit. Wel betaal je eigen risico. Goed om te weten: verifieer of jouw verzekeraar wel een “deal” gemaakt heeft met de ziekenhuizen in Limburg. Is dat niet het geval? Het kan zijn dat de behandeling niet volledig wordt betaald.

Fysiotherapie

Een afspraak bij de fysio in Wanssum. Moet ik zelf betalen? Dekking van fysiotherapie is minimaal afgedekt via de basispolis. Dit wordt enkel vergoed voor kinderen t/m 17 jaar en als er sprake is van een chronische aandoening. Heb jij behoefte aan de fysiotherapeut? Ga dan voor individuele aanvullende verzekering.

Opticien

Heb jij een bril of lenzen bij de opticien in Wanssum? Lenzen of brillen worden niet gedekt uit het basispakket. Dit geldt alleen bij een medisch belang of hulpmiddelen als speciale lenzen. Wat je kunt overwegen is een aanvullende verzekering voor brillen + lenzen. De vergoedingen hiervoor zijn wisselend: van een paar tientjes per jaar tot €100 per jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Wilt u een gehoorapparaat kopen? Het basispakket betaalt 75% van kosten die komen kijken bij een hoortoestel. Een audicien in Wanssum moet hiervoor wel afspraken hebben gemaakt met de partij waar jij verzekerd bent. Buiten dit onderscheiden we nog vele zorginstanties in de regio Venray. Zoals ergotherapie, podotherapie, diëtetiek, logopedie en ook stoppen met roken, audicien, plastische chirurgie, haptonomie, apotheek. De vergoedingen lopen sterk uiteen bij AnderZorg of ZieZo. Bestudeer de dekking van je polis om de tegemoetkomingen te achterhalen. Of navigeer rechtstreeks naar Zorgpolis Niet-invasieve prenatale test.

Verzekeringskantoor in Wanssum

Heb jij het liefst een “echt” gesprek omtrent je zorgpolis? Jij kan mogelijk ook contact opnemen met een verzekeringsmaatschappij in Wanssum. Ook bekend als een assurantieadviseur. De ervaringsdeskundige adviseert jou op het gebied van verzekeringen, pensioenen en hypotheken. De deskundige inventariseert de stand van zaken, en komen met tips om te besparen op de zorgverzekering. Dit traject kan je flink wat geld opleveren. Het kan op het verzekeringskantoor, maar soms ook gewoon thuis.

 • Kijkt verder dan alleen de premie.
 • Afspraak bij jou thuis.
 • Nooit meer onder- of oververzekerd.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Wanssum