Loading...

Zorgverzekering Walem Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedereen in Nederland is verplicht een zorgverzekering af te sluiten. Ieder jaar kan je een (nieuwe) zorgverzekering afsluiten in Walem. Denk bijvoorbeeld aan CZ, VGZ, Achmea, FBTO, Menzis. In 2022 zijn de polissen weer veranderd. Het is slim om het huidige contract er nog eens bij te pakken. Klopt deze bestaande polis nog met jouw situatie? Aan de hand van een snelle zorgvergelijker kan je vandaag nog, simpel zorgverzekeringen vergelijken. Op basis daarvan selecteer jij de verzekering die past bij jouw eisen en portemonnee. Kies het eigen risico, kies voor natura of restitutie, en kies aanvullende modules als zwangerschap en geboorte of tand. Overstappen van aanbieder is binnen 5 minuten afgewerkt.

 • Meest populaire verzekeraars vergelijken
 • Polis afsluiten bij de verzekeraar
 • Probleemloos overstappen
 • Overstappen met 14 dagen bedenktijd
 • Aanvullende verzekering vergelijken

Zorgverzekering vergelijken 2022

Het afsluiten van een zorgverzekering op maat is nogal frustrerend. Feiten zoals Zorgplicht of Aanvullende zorg zullen je aandacht nodig hebben. Ze staan allemaal voor je klaar, van ZorgDirect of OZF tot Interpolis en UMC Zorgverzekering. Hoe stap ik over naar een goede polis? Nederlandse zorgpolissen vergelijken hebben wij wat makkelijker gemaakt. Via deze zorgvergelijker achterhaal je vlug en probleemloos een goede verzekering die aansluit op alle individuele wensen. Kom je er niet uit? Op zorgverzekeringcentrum.nl check je praktische info over de restitutiepolis, naturapolis, aanvullende verzekering, basisverzekering, eigen risico. Lees ook alles over Vijfhuizen zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Goedkoopste zorgverzekering in augustus 2022 afsluiten
Nieuwsgierig naar de goedkoopste zorgverzekering in Walem? De premies van de basisverzekeringen fluctueren sterk, terwijl je overal basisdekking hebt. Door een prijsvergelijking kan je al gauw een paar euro besparen. Welke verzekering het goedkoopste is kan per persoon verschillen. De vergoeding hangt af van type polis, het eigen risico en aanvullende polissen. Aan de hand van onze vergelijker – met uitgebreide functies – tref je direct welke organisatie in jouw geval het goedkoopste is. Je verzekering oversluiten is een optie van 12 november 2021 tot maximaal eind januari 2022. Lagere prijzen regelen op jouw zorgpolis? Neem een wat hoger eigen risico (bijv. €885). Herinnering: een goedkope zorgverzekering van verzekeraars als HEMA, Nationale Nederlanden, Promovendum, Anderzorg is meestal wel een budgetpolis (naturapolis). Het nadeel is je niet zomaar naar elk ziekenhuis kan.

zorgverzekering-walem


De beste zorgpolis in Walem?

Bij het kiezen van een zorgverzekering voor 2022 moet je enkele handelingen verrichten. Je kunt terecht bij allerlei verzekeraars met verschillende polissen. Een terechte vraag is dan: welke zorgpolis is iets voor mij? Je kunt kiezen voor de goedkoopste zorgverzekering waar je ’t minst betaalt – dat kan zijn overstappen en zorgpolis Stiens afsluiten – anderen zoeken weer naar de beste verzekering van 2022 met een complete polis die veel kosten dekt. Denk aan een polis van Zilveren kruis, Univé, Interpolis, Bewuzt. Verderop vind je enkele variabelen die van belang zijn. Met deze tips zul je de zorgvergelijker beter begrijpen.


1. Restitutie- of naturapolis afsluiten

Als we het hebben over de basisverzekering zijn er 2 opties: een natura- of restitutie verzekering. Wat er vergoed wordt uit de basisverzekering verschilt eigenlijk niet. Wel wisselen zaken als ziekenhuizen waar je complete dekking hebt. Dankzij een restitutiepolis ben je welkom bij alle ziekenhuizen/zorginstellingen voor onder andere Alzheimer of Geslachtsziekte, maar ook Malletvinger en Syndroom van Sotos. Men spreekt van vrije zorgkeuze. Met een naturaverzekering kan je naar alleen de gecontracteerde zorgverleners en ziekenhuizen. Restitutie is duurder dan natura.


2. (Vrijwillig) eigen risico

Eigen risico is een wettelijk verplicht drempelbedrag wat je uit eigen portomonee betaalt als je kosten maakt voor zorg uit de basisverzekering. In 2022 is het ER €385. Optioneel is een vrijwillig hoger eigen risico. Sommigen verhogen het met €500 (max €500, €885 totaal). De reden hiervoor is een betaalbare polis. Ben je gezond, en heb je voldoende geld liggen? Denk er eens rustig over na. De maandelijkse premie zal flink dalen.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

Buiten het basispakket zijn er een aantal aanvullende verzekeringen. Deze zijn niet verplicht. Opties: een extra dekking voor medische hulp buitenland, alternatieve geneeswijzen, brillen en lenzen, fysiotherapie. Maak je veel gebruik van extra aanvullende zorg? Aanvullende dekking is dan een must. Zoek zeker goed uit of het voor jou wel uit kan.


4. Collectieve zorgverzekering

Is er voor jou toevallig een collectieve verzekeringen: via de baas, gemeente (Valkenburg aan de Geul) of via een hogeschool / universiteit. Je krijgt een lagere premie (doorgaans max. 10 procent korting). Doorgaans ben je helemaal niet goedkoper uit. Alle collectieve pakketten rijmen niet automatisch met je specifieke zorgwensen. Je bent al gauw oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Walem?
Gelijk aftrappen met ziekenfonds vergelijken en overstappen van aanbieder? Hiervoor bezoek je een verzekeringskantoor in Walem of rondom deze plaats. Echter, geen tijd? Dan kan dit ook nu en simpeler online. Hierna check jij een bruikbaar stappenplan.

 1. Voer jouw leeftijd in, en spot de tarieven van 2022.
 2. Hoe hoog mag het eigen risico zijn (bijvoorbeeld €485).
 3. Wil je een restitutie- of naturaverzekering (vrije keuze of beperkte zorg).
 4. Kies je voor buitenlanddekking? (in NL, europa of wereldwijd).
 5. Selecteer een tandartsverzekering (100% vergoed tot € 250).
 6. Neem een besluit over de dekking voor fysiotherapie (onder andere twaalf stuks per jaar).
 7. Beslis over de uitbetalingen betreft lenzen en brillen.
 8. Kies ook de opties met betrekking tot alternatieve geneeswijzen.
 9. Maak een keuze uit de verzekeraars(bijv. Ditzo zorgverzekering) en de overstap is online snel rond.

Wordt alle zorg vergoed in Walem?

Jouw basisverzekering vergoedt een groot deel van de zorgkosten in Walem. Hiermee ben je gedekt voor onvoorziene kosten van onder andere Ziekenhuis, Medisch specialist, Bloedonderzoek, Ziekenvervoer en tevens Gehandicaptenzorg, Dieetadvies, Revalidatiezorg, Ergotherapie. Lees de condities van je actuele modules om te achterhalen welk deel de verzekeraar dekt, en onder welke voorwaarden. Scroll verder, daar tref je een aantal vaak voorkomende zorgaanbieders in de provincie Limburg.

Huisarts

Je bezoekt de huisarts bij de meeste soorten klachten. Een dokter kan helpen bij het in kaart brengen van problemen, stelt een diagnose, of geeft je een verwijzingsbrief voor een specialist. Jouw bezoek aan de huisarts in Walem is standaard gedekt in je basispakket. Hiervoor geldt geen eigen risico. Dat is anders bij speciale medicijnen en bloedprikken.

Ziekenhuis

Is er sprake van een intensieve ziekenhuisopname? De basispolis staat hiervoor garant. Wel betaal je eigen risico. Noemenswaardig: check even of de verzekering wel een “deal” gemaakt heeft met de ziekenhuizen in Limburg. Behoort dat niet tot de opties? Het kan zijn dat je slechts een gedeeltelijke vergoeding krijgt.

Fysiotherapie

Een bezoek aan de fysiotherapeut in Walem. Moet ik zelf betalen? Fysiotherapie wordt heel beperkt vergoed via de basispolis. Altijd wel voor: jongeren tot 18 jaar en bij specifieke chronische aandoeningen. Kan jij eigenlijk niet zonder de fysiotherapeut? Kies in dat geval de aanvullende verzekering.

Opticien

Heb jij een bril of lenzen bij de opticien in Walem? Jouw bril en/of lenzen worden niet vergoed vanuit het basispakket. Uitzonderingen zijn een medische reden of een speciaal type bril, lens of hulpmiddelen. Het alternatief is de aanvullende verzekering voor jouw lenzen of bril. De uitbetalingen hiervan schommelen nogal: van €30 per jaar tot €500 per 2 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Zoekt u binnenkort een gehoorapparaat? De basisverzekering betaalt maximaal 75% van de kostprijs van een hoortoestel of ruismaskeerder. De audicien in Walem moet hiervoor wel afspraken hebben gemaakt met de partij waar jij verzekerd bent. Daarnaast zijn er meerdere zorgbedrijven in de buurt van Valkenburg aan de Geul. Zoals diëtetiek, podotherapie, logopedie, kraamzorg en apotheek, stoppen met roken, psychologische zorg, plastische chirurgie, audicien. De vergoedingen wisselen nogal bij De Amersfoortse of ONVZ. Check de voorwaarden van je polis om te checken hoeveel je krijgt. Of bekijk meteen meer over Zorgpolis Natuurgeneeskunde.

Verzekeringskantoor in Walem

Wil je het liefsteen “echt” gesprek ten aanzien van je zorgpolis? Je kunt een afspraak maken met de verzekeringsmaatschappij in Walem. Dit heet ook wel een assurantieadviseur. De deskundige geeft advies rondom hypotheken, pensioenen en verzekeringen. Deze persoon inventariseert jouw persoonlijke situatie, en helpt jou te besparen op de zorgverzekering. Dit traject kan wel €200 per jaar opleveren. Je kunt afspreken op kantoor, maar hij of zij kan ook langskomen.

 • Kijkt verder dan alleen de premie.
 • 1 op 1 afspraken.
 • De perfecte prijs voor de juiste dekking.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Walem