Loading...

Zorgverzekering Wageningen Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Elke Nederlander is verplicht om een (basis)zorgverzekering af te sluiten. Vanaf november kan je kiezen voor een andere zorgverzekering in Wageningen. Bijvoorbeeld naar Achmea, CZ, Menzis, OHRA, FBTO. In 2023 kan er voor jou wat veranderen. Het is slim om jouw huidige polis goed door te nemen. Past de geldende dekking met jouw omstandigheden? Aan de hand van de nuttige zorgvergelijker kun jij direct, moeiteloos zorgverzekeringen vergelijken. Dan vind jij een verzekering met een goed prijs/kwaliteitverhouding. Beslis over eigen risico, maak een keuze uit natura of restitutie, en kies optioneel voor aanvullende polissen als osteopathie + epilatie. Overstappen van polis is binnen mum van tijd geregeld.

 • Populaire verzekeraars vergelijken
 • De verzekering afsluiten direct bij de aanbieder
 • Snel overstappen
 • Vrijblijvend overstappen (binnen 2 weken)
 • Maak jouw verzekering persoonlijk

Zorgverzekering vergelijken 2023

De zoektocht naar een goede zorgverzekering is best moeilijk. Zaken als Niet-gecontracteerde zorg of GVS komen veelvuldig voorbij. Er zijn talloos veel assuranten, van AnderZorg of ONVZ tot Ik en VGZ. Hoe vind ik een aantrekkelijke aanbieder? Alle zorgpolissen vergelijken gaat verrassend eenvoudig. Geholpen door een zorgvergelijker vind je gelijk en ongecompliceerd een voordelige verzekering die past bij jouw individuele wensen. Kom je er niet uit? Op zorgverzekeringcentrum.nl check je handige specificaties m.b.t. de collectieve zorgverzekering, naturapolis, aanvullende verzekering, eigen risico, restitutiepolis. Bekijk ook meer info over Vierpolders zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Is alles wat jij wil de goedkoopste zorgverzekering in Wageningen? De prijzen van de basisverzekeringen variëren vaak, terwijl jij bij elke partij dezelfde dekking ontvangt. Om die reden kun je al veel besparen. De voordeligste polis kan per aanvraag verschillend zijn. Het maandelijkse bedrag komt tot stand door het soort polis, aanvullende verzekeringen en eigen risico. Via onze vergelijker – en de speciale filters – spot jij supersnel welke organisatie voor jouw situatie het laagst geprijsd is. Het is mogelijk vanaf 12 november 2022 over te stappen tot en met eind januari 2023. Extra veel voordeel op de verzekeringen? Verhoog je eigen risico (bijv. €485). Vergeet niet: een goedkope zorgverzekering van aanbieders als Promovendum, HEMA, Anderzorg, Besured is doorgaans een naturapolis (budgetpolis). Je hebt te maken met minder flexibiliteit.

zorgverzekering-wageningen


Meest gekozen zorgpolis in Wageningen?

Bij het kiezen van een zorgverzekering voor 2023 moet jij een aantal stappen volgen. Je hebt keuze uit enorm veel maatschappijen die elk weer allerlei polissen aanbieden. Een terechte vraag is dan: welke zorgpolis moet ik kiezen? Je kunt gaan voor de goedkoopste zorgverzekering met de laagste prijs – dat kan zijn overstappen en zorgpolis Steyl afsluiten – een andere groep neigt naar de beste verzekering van 2023 die de meeste risico’s afdekt. Het kan gaan om een polis van Univé, United Consumers, Zilveren kruis, Bewuzt. Op deze pagina lees je meer over betekenisvolle factoren waar je zeker op moet letten. Met deze informatie zul je de zorgvergelijker beter begrijpen.


1. Natura- of restitutie polis afsluiten

Ten aanzien van de basisverzekering zijn er 2 opties: een restitutie- of naturapolis. Wat er wel/niet betaald wordt uit het basispakket is overal hetzelfde. Wel verschillen zaken als ziekenhuizen waar je complete dekking hebt. Met een restitutiepolis kun je terecht bij alle zorgaanbieders voor bijvoorbeeld Avolitie of Economy class-syndroom, en tevens voor bijv. Paranoïde persoonlijkheidsstoornis en Urolagnie. Men spreekt van vrije zorgkeuze. Dankzij een naturapolis kan je naar alleen de gecontracteerde zorgverleners. Een restitutiepolis is duurder.


2. Hoogte eigen risico

Eigen risico is een wettelijk verplicht drempelbedrag dat je zelf bijdraagt op het moment dat je jouw basisverzekering gebruikt. In 2023 ligt dit op €385. Optioneel is een vrijwillig hoger eigen risico. Sommigen verhogen het met €100 (de max is €500). Een beweegreden hiervoor kan zijn een minder hoge premie. Over gezondheid niet te klagen, en heb je voldoende geld liggen? Dan is het een prima optie. Je bespaart zo honderden euro’s.


3. Aanvullende dekkingen kiezen

Behalve de basisverzekering kan je kiezen voor aanvullende verzekeringen. Dit is helemaal vrijwillig. Denk aan een extra verzekering voor medische hulp buitenland, brillen en lenzen, tandarts, alternatieve geneeswijzen. Gebruik je ook veelvoudig een bepaald type zorg? Dan is aanvullende dekking vaak een must. Zoek zeker goed uit of het uit kan deze kosten zelf te dragen i.p.v. te verzekeren.


4. Collectieve zorgverzekering

Er zijn verschillende soorten collectieve verzekeringen: van je werkgever, de gemeente (Wageningen) of mogelijk een onderwijsinstelling. Jouw “win” is een mooie korting op de polis (denk aan 5 tot 10 procent korting). Mogelijk liggen de prijzen hoger dan normaal. De collectieve pakketten sluiten niet altijd aan op jouw specifieke zorgvragen. Kijk dit dus goed na!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Wageningen?
Gelijk aanvangen met ziekenfonds vergelijken en je huidige polis oversluiten? Hiervoor kan je naar een verzekeringskantoor in Wageningen of in deze buurt. Maar geen tijd? Dan kan dit ook nu en simpeler op internet. Hieronder lees jij de te nemen stappen.

 1. Voer jouw leeftijd in, en spot de tarieven van 2023.
 2. Selecteer een eigen risico (bijvoorbeeld €485).
 3. Wil je een natura- of restitutiepolis (beperkte of vrije zorgkeuze).
 4. Wil je ook buitenlanddekking? (bijv. volledige europadekking).
 5. Bepaalde de hoogte van de tandartsverzekering (bijv. 50% vergoed tot €500).
 6. Neem een besluit over fysiotherapie behandelingen (onder andere 18 keer p/jaar).
 7. Beslis over de uitkering m.b.t. brillen en lenzen.
 8. Kies ook de opties betreffende alternatieve geneeswijzen.
 9. Ga voor de beste polis (een optie is Delta Lloyd zorgverzekering) en het overstappen online is zo geregeld.

Wat wordt er allemaal vergoed in Wageningen?

Jouw basisverzekering staat garant voor de meeste zorgkosten in Wageningen. Op die manier worden kosten gedekt van bijvoorbeeld Bloedonderzoek, Medisch specialist, Medicijnen, Ziekenhuis en tevens Wijkverpleging, Verloskundige zorg, Dieetadvies, Geestelijke gezondheidszorg. Inventariseer de polisvoorwaarden van je huidige verzekeraar en zie meteen wat jouw verzekeraar wel/niet betaalt, en of je ook eigen risico moet betalen. Scroll verder, daar spot jij een aantal erkende zorginstellingen in de provincie Gelderland.

Huisarts

Een huisarts is het eerste aanspreekpunt voor allerlei klachten. Je dokter heeft veel kennis en bepaalt wat er aan de hand is, of geeft je een verwijzingsbrief voor een specialist. Het bezoek aan de huisarts in Wageningen wordt aan je terugbetaald via het basispakket. Hiervoor geldt geen eigen risico. Dat is anders bij een röntgenfoto, bloedafname en urineonderzoek.

Ziekenhuis

Hoe zit het met een opname in een ziekenhuis? Het basispakket betaalt dit. Een stukje moet je zelf betalen (eigen risico). Handig: inspecteer of jouw assuradeur een contract heeft met ziekenhuizen in Gelderland. Is dit niet mogelijk? Je kunt in de situatie terecht komen dat je dan niet de volle 100% betaald krijgt.

Fysiotherapie

Ik moet naar de fysio in Wageningen. Wordt dit ook vergoed? Fysiotherapie wordt eigenlijk helemaal niet vergoed via de basispolis. Altijd wel voor: jeugd tot de 18 jaar en mensen met een chronische aandoening. Is een bezoek aan de fysiotherapeut onmisbaar? Kies dan voor speciale aanvullende verzekering.

Opticien

Ben jij klant bij de opticien in Wageningen? Contactlenzen en brillen zal niet worden vergoed binnen de basisverzekering. Dit geldt alleen bij een medisch belang of uitzonderlijke hulpmiddelen. Wel is er een aanvullende verzekering voor lenzen en brillen. Verzekeraars zijn niet consistent op dit gebied: van €75 per jaar tot €200 per 2 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Wilt u een gehoorapparaat kopen? Het basispakket vergoedt 75% van de kosten voor een hoortoestel. De audicien in Wageningen is dan wel genoodzaakt een contract met de partij waar jij verzekerd bent. Ook vind je velerlei zorginstellingen in de buurt van Wageningen. Neem nou podotherapie, diëtetiek, kraamzorg, ergotherapie maar ook apotheek, haptonomie, stoppen met roken, psychologische zorg, audicien. De dekkingen zijn erg wisselend bij C4Me of Zekur. Raadpleeg de afspraken van de polis om te achterhalen in hoeverre het gedekt is. Of raadpleeg onze pagina over Zorgpolis Narcose.

Verzekeringskantoor in Wageningen

Wil je het liefsteen persoonlijke afspraak met betrekking tot een zorgpolis? Je kunt een afspraak maken met een vakbekwame verzekeringsmaatschappij in Wageningen. Ook bekend als een assurantieadviseur. De deskundige geeft advies rondom hypotheken, verzekeringen en pensioenen. De adviseur inventariseert jouw omstandigheden, en geven quick wins om te besparen op de zorgverzekering. Een goed advies levert soms wel meer dan €250 op. Je kunt afspreken op kantoor, of gewoon gemakkelijk bij jou thuis.

 • Deskundig advies.
 • Voor al je vragen.
 • Zorgpolis die past bij jouw eisenpakket.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Wageningen