Loading...

Zorgverzekering Wagenborgen Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedereen vanaf 18 jaar is verplicht om een (basis)zorgverzekering af te sluiten. Aan het einde van het jaar kan je kiezen voor een andere zorgverzekering in Wagenborgen. Veel gekozen partijen zijn FBTO, VGZ, Achmea, CZ, OHRA. In 2022 verandert er weer het een en ander. Het is niet onverstandig om het huidige contract goed door te nemen. Past deze geldende verzekering met jouw behoeften? Geholpen door de praktische zorgvergelijker kun je vlug en moeiteloos zorgverzekeringen vergelijken. Op basis daarvan selecteer jij de verzekering die past bij jouw eisen en portemonnee. Bepaal je eigen risico, ga voor restitutie en natura, en regel je aanvullende polissen zoals o.a. EHBO-advies of dieetadvies. Overstappen van polis is razendsnel geregeld.

 • Meest populaire verzekeraars vergelijken
 • De verzekering afsluiten direct bij de aanbieder
 • Overstap wordt voor je geregeld
 • Afsluiten met 14 dagen bedenktijd
 • Altijd een scherpe premie

Zorgverzekering vergelijken 2022

Het afsluiten van een passende zorgverzekering is vaak frustrerend. Aspecten zoals CAK of Zorgplicht komen veelvuldig voorbij. Je kunt bijna overal wel terecht, van Besured of inTwente tot bijv. Ditzo en United Consumers. Hoe stap ik over naar een geschikte polis? Zorgpolissen vergelijken is niet moeilijk! Met behulp van deze zorgvergelijker tref je rap en gemakkelijk een goede verzekering die klopt met alle individuele wensen. Meer info? Op deze pagina spot je nuttige info m.b.t. de naturapolis, collectieve zorgverzekering, basisverzekering, eigen risico, restitutiepolis. Zie ook meer over Vierlingsbeek zorgverzekering.

Direct-vergelijken

De goedkoopste zorgverzekering in juli 2022 afsluiten
Is alles wat jij wil de goedkoopste zorgverzekering in Wagenborgen? De prijzen van de basisverzekeringen fluctueren regelmatig, terwijl je overal basisdekking hebt. Hierdoor kun je al veel besparen. Wat nu de laagste premie is, is niet voor iedereen hetzelfde. Het tarief hangt af van type polis, het eigen risico en aanvullende polissen. Door de vergelijk module – met bruikbare filters – zoek jij gelijk welke aanbieder voor jou het meest voordelig is. De startdatum voor overstappen is 12 november 2021 tot eind januari 2022. Meer voordeel behalen op jouw zorgpolis? Neem een wat hoger eigen risico (bijv. €585). Let op: een goedkope zorgverzekering van aanbieders als Anderzorg, Promovendum, Nationale Nederlanden, HEMA is meestal wel een budgetpolis of naturapolis. Minpunt hiervan is je niet zomaar naar elk ziekenhuis kan.

zorgverzekering-wagenborgen


Veel gekozen zorgpolis in Wagenborgen?

Bij het oversluiten van een zorgverzekering voor 2022 moet jij een aantal stappen volgen. In Nederland kennen we allerlei verzekeraars met verschillende polissen. Een belangrijke vraag is dan ook: welke zorgpolis sluit aan bij mijn wensen? Veel mensen neigen naar de goedkoopste zorgverzekering met een lage premie – bijvoorbeeld overstappen en zorgpolis Stevensweert afsluiten – maar ook voor de beste verzekering van 2022 die zo’n beetje elk type zorg vergoedt. Dat kan zijn een polis van Bewuzt, Univé, Zilveren kruis, United Consumers. Hieronder ontdek je nuttige variabelen die even jouw aandacht nodig hebben. Aan de hand van deze aanwijzingen zal het vergelijken van polissen nog beter gaan.


1. Natura- of restitutieverzekering afsluiten

Betreft de basisverzekering zijn er 2 opties: een restitutiepolis en een naturapolis. Wat er wel/niet betaald wordt uit het basispakket is bij iedereen identiek. Wel fluctueren de zorgaanbieders en ziekenhuizen waar je heen kunt. Dankzij een restitutiepolis heb je vrije keuze qua zorgaanbieders voor onder andere Atresie varianten of Hemopyrrollactamurie, echter ook Pijnstoornis en Pterygium. We noemen dit ook vrije zorgkeuze. Aan de hand van een naturaverzekering kun je terecht bij enkel de deelnemende ziekenhuizen/zorginstellingen. Restitutie is duurder dan natura.


2. (Vrijwillig) eigen risico

Eigen risico is een wettelijk verplicht drempelbedrag wat je uit eigen portomonee betaalt als je aanspraak maakt op de basisverzekering. In 2022 bedraagt dit €385. Je kunt kiezen voor een vrijwillig eigen risico. Je mag het opheffen met bijv. €400 (max €500). De reden hiervoor is een goedkope polis. Voel jij je vitaal, en heb je wat spaargeld liggen? Overweeg het gerust. De maandelijkse premie zal flink dalen.


3. Aanvullende verzekering kiezen

Buiten het basispakket zijn er een aantal aanvullende verzekeringen. Dit is 100% optioneel. Denk aan een extra dekking voor brillen en lenzen, tandarts, fysiotherapie, medische hulp buitenland. Gebruik je ook veelvoudig meer dan de standaard zorg? Overweeg dan zeker aanvullende dekking. Laat je dan altijd voorlichten of het hogere tarief de hogere dekking wel waard is.


4. Collectieve zorgverzekering

Is er voor jou toevallig een collectieve verzekeringen: via je job, je gemeente (Delfzijl) of mogelijk een school. Je ontvangt een voordelige premie (korting van 5-10%). In de regel liggen de prijzen hoger dan normaal. De collectieve pakketten zijn soms niet aangepast op jouw individuele wensen. Controleer dus goed de polis!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Wagenborgen?
Gelijk beginnen met ziekenfonds vergelijken en de actuele dekking oversluiten? Daarvoor vraag je advies van een verzekeringskantoor in Wagenborgen of in deze buurt. Maar dat kan natuurlijk ook direct en gemakkelijker op internet. Hieronder bekijk je een bruikbaar stappenplan.

 1. Voer jouw geboortedatum in en check de tarieven van 2022.
 2. Kies een eigen risico (bijvoorbeeld €585).
 3. Kies voor natura- of restitutie pakket (beperkte of vrije zorgkeuze).
 4. Kies de gewenste buitenlanddekking (dit kan zijn volledige werelddekking).
 5. Kies een module voor tandartsverzekering (75% vergoed tot € 250).
 6. Geef je wens door voor fysiotherapie behandelingen (dit kan zijn negen behandelingen).
 7. Bepaal de gewenste vergoeding t.a.v. brillen en lenzen.
 8. En wat wil jij betreffende alternatieve geneeswijzen.
 9. Maak een keuze uit de verzekeraars(denk aan bijv. CZdirect zorgverzekering) en stap direct online over.

Welke zorgkosten worden er vergoed in Wagenborgen?

De basisverzekering vergoedt veel zorgkosten in Wagenborgen. Op die manier hoef je (buiten eigen risico) niet te betalen voor bijvoorbeeld Medicijnen, Ziekenvervoer, Huisarts, Bloedonderzoek. Echter ook Verloskundige zorg, Ergotherapie, Wijkverpleging, Revalidatiezorg. Check de kleine letters van jouw huidige verzekering en zie meteen welk deel de verzekeraar dekt, en onder welke condities dit geldt. Verderop lees jij een aantal veel voorkomende zorgverleners in de provincie Groningen.

Huisarts

Je kan een bezoek brengen aan een huisarts voor de meest gangbare klachten. Een dokter kan helpen bij het in kaart brengen van problemen, bepaalt wat er aan de hand is, of kan je doorsturen naar het ziekenhuis. Een afspraak bij je huisarts in Wagenborgen wordt betaald vanuit de basispakketten. Je betaalt geen eigen risico. Bij andere kosten wel, zoals bloedafname, urineonderzoek of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Hoe zit het met een verblijft in ziekenhuizen? Het basispakket staat hiervoor garant. Wel betaal je eigen risico. Let op: verifieer of jouw verzekeraar een contract heeft lopen met de ziekenhuizen in Groningen. Is dit niet mogelijk? Het kan voorkomen dat de behandeling niet volledig wordt betaald.

Fysiotherapie

Een bezoek aan de fysiotherapeut in Wagenborgen. Moet ik zelf betalen? Je fysiotherapie wordt slechts gedeeltelijk betaald via de basispolis. Dat gaat niet op voor kinderen tot en met 17 jaar en bij (geselecteerde) chronische ziektes. Heb jij behoefte aan de fysiotherapeut? Kies dan voor unieke aanvullende verzekering.

Opticien

Kom je wel eens bij de opticien in Wagenborgen? De kosten voor brillen en lenzen worden niet vergoed vanuit het basispakket. Hierop wordt afgeweken in het geval van een medische noodzaak of of optische hulpmiddelen. Gelukkig bestaat er een aanvullende verzekering voor jouw bril en of lenzen. Wat je hiervoor terugkrijgt wisselt nogal: van €45 per jaar tot €400 per jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Wilt u een gehoorapparaat kopen? De basisverzekering betaalt maximaal 75% van de kostprijs van een hoortoestel of ruismaskeerder. De audicien in Wagenborgen moet hiervoor wel afspraken hebben gemaakt met jouw assuradeur. Tevens zijn er velerlei zorgbedrijven in de streek Delfzijl. Zoals logopedie, kraamzorg, ergotherapie, diëtetiek of ook haptonomie, apotheek, psychologische zorg, audicien, stoppen met roken. De dekkingen kunnen sterk afwijken bij HEMA of Zorg en Zekerheid. Raadpleeg de dekking van je verzekering voor de actuele vergoedingen. Of raadpleeg onze pagina over Zorgpolis MRI scan.

Verzekeringskantoor in Wagenborgen

Houd jij van een persoonlijke afspraak aangaande jouw zorgpolis? Jij kan mogelijk ook contact opnemen met een ervaren verzekeringsmaatschappij in Wagenborgen. In de volksmond: een assurantieadviseur. De ervaringsdeskundige helpt jou t.a.v. hypotheken, verzekeringen en pensioenen. De adviseur controleert je (gezinssituatie en komen met tips om te besparen op de zorgverzekering. Een deskundig consult kan wel honderden euro’s per jaar besparen! Het kan op het verzekeringskantoor, maar vaak is het ook mogelijk bij jou.

 • Kent de zorgmarkt van binnen en buiten.
 • Voor al je vragen.
 • Zorgpolis die past bij jouw eisenpakket.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Wagenborgen