Loading...

Zorgverzekering Wachtum Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Elke consument moet verplicht een zorgverzekering hebben. In november en december kan je switchen van zorgverzekering in Wachtum. Veel gekozen partijen zijn FBTO, OHRA, VGZ, CZ, Achmea. Ook in 2023 zijn de polissen weer veranderd. Het loont dus om het huidige contract nog eens door te lezen. Matcht jouw geldende dekking bij jouw situatie? Via een slimme zorgvergelijker kun jij vandaag nog, eenvoudig zorgverzekeringen vergelijken. Dan zoek jij een polis die past bij jouw wensen en budget. Beslis over eigen risico, ga voor restitutie en natura, en regel je aanvullende verzekeringen zoals alternatieve zorg / fysiotherapie. Overstappen van verzekeraar is echt zo afgewerkt.

 • Goede verzekeraars vergelijken
 • Je sluit de polis bij de verzekeraar af
 • Zonder kosten overstappen
 • Overstappen met 14 dagen bedenktijd
 • Welkomstkortingen

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het vinden en afsluiten van een geschikte zorgverzekering is vaak moeilijk. Feiten zoals Naturapolis en Diagnose Behandelcombinatie komen veelvuldig voorbij. Er zijn nogal wat aanbieders, van Bewuzt of PMA tot DSW en Zekur. Hoe ontdek ik een passende aanbieder? Alle zorgpolissen vergelijken gaat verrassend eenvoudig. Aan de hand van een zorgvergelijker bekijk je rap en zonder problemen een goedkope verzekering die matcht met je zorgwensen. Hulp nodig? Op onze website tref jij praktische adviezen over de naturapolis, basisverzekering, restitutiepolis, collectieve zorgverzekering, aanvullende verzekering. Zie ook meer over Vianen zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Mijn goedkoopste zorgverzekering in november 2022 afsluiten
Nieuwsgierig naar de goedkoopste zorgverzekering in Wachtum? De tarieven van de basisverzekeringen wisselen vaak, terwijl jij bij elke partij dezelfde dekking ontvangt. Zo kun je eenvoudig besparen. Welke verzekering het goedkoopste is is niet voor iedereen hetzelfde. De prijs wordt bepaald door type polis, het eigen risico en aanvullende polissen. Via onze vergelijker – met bruikbare filters – zoek jij supersnel welke partij de laagste premie vraagt. Overstappen kan van 12 november 2022tot maximaal eind januari 2023. Wil je extra besparen op de verzekeringen? Dan kan je kiezen voor hogere eigen risico’s (bijv. €685). Let wel: een goedkope zorgverzekering van bijvoorbeeld Besured, Anderzorg, HEMA, Promovendum is meestal wel een budget- of naturapolis. Je hebt te maken met minder vrije zorgkeuze.

zorgverzekering-wachtum


Betrouwbare zorgpolis in Wachtum?

Bij het afsluiten van een zorgverzekering voor 2023 moet je met veel zaken rekening houden. Je kunt terecht bij allerlei aanbieders die ook nog weer verschillende polissen bieden. Een terechte vraag is dan: welke zorgpolis past bij mij? Een optie is de goedkoopste zorgverzekering met de laagste lasten – bijv. overstappen en zorgpolis Stein afsluiten – of juist voor de beste verzekering van 2023 die de meeste risico’s afdekt. Dat kan zijn een polis van Bewuzt, Univé, United Consumers, Interpolis. Hieronder lees je meer over een aantal begrippen waar je zeker op moet letten. Met deze tips kun je een betere zorgvergelijking maken.


1. Natura- of restitutie polis afsluiten

Aangaande jouw basisverzekering maak je de keuze voor een restitutieverzekering en een naturaverzekering. De dekking van deze basispolissen is bij iedereen gelijk. Wel wisselen ziekenhuizen en aanbieders van zorg waar je het volledige bedrag krijgt. Aan de hand van een restitutieverzekering kies je zelf je zorgaanbieders voor o.a. Blackhead of Extrinsieke allergische alveolitis, maar ook Ophthalmia neonatorum en Sepsis. Bekend als vrije zorgkeuze. Via een naturaverzekering kan je naar een stuk minder zorgverleners. Een restitutiepolis is duurder.


2. Hoogte eigen risico

Het eigen risico is een verplicht bedrag dat je zelf “meebetaalt” als je aanspraak maakt op de basisverzekering. In 2023 is dit €385. Optioneel is een vrijwillig hoger eigen risico. Sommigen verhogen het met €400 (max €500, €885 totaal). De reden hiervoor is een betaalbare verzekering. Heb je niet vaak wat, en kan jij een hoger eigen risico betalen? Dan kun je het overwegen. De zorgkosten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

In aanvulling op de basisverzekering kun je gaan voor wat aanvullende verzekeringen. Dit mag je zelf bepalen. Denk aan een extra polis voor tandarts, alternatieve geneeswijzen, brillen en lenzen, fysiotherapie. Gebruik je ook veelvoudig unieke zorgbehandelingen? Dan is zo’n aanvullende dekking geen gek idee. Laat je dan altijd voorlichten of de vergoedingen afwegen tegen de premie.


4. Collectieve zorgverzekering

Kan jij gebruik maken van een collectieve verzekeringen: via je job, een gemeente (Coevorden) of soms een vereniging. Je ontvangt een mooie korting op de polis (korting van 5-10%). Vaak is het helemaal niet gunstig. Alle collectieve pakketten zijn soms niet aangepast op je specifieke zorgwensen. Kijk dit dus goed na!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Wachtum?
Snel aftrappen met ziekenfonds vergelijken en de actuele dekking oversluiten? Dan bezoek je een verzekeringskantoor in Wachtum of ergens in de buurt. Handig: het kan nog sneller en simpeler via het internet. Hierna lees je onze handige stappen.

 1. Geef je je leeftijd (geboortedatum) in voor de geldige tarieven van 2023.
 2. Selecteer een eigen risico (bijvoorbeeld €685).
 3. Wil je een restitutie- of naturapolis (beperkte of vrije zorgkeuze).
 4. Kies je voor buitenlanddekking? (bijv. spoedeisende hulp wereldwijd).
 5. Selecteer een tandartsverzekering (75% vergoed tot € 250).
 6. Bepaal de dekking voor fysiotherapie (bijvoorbeeld 36 per jaar).
 7. Kies de uitkering betreft lenzen en brillen.
 8. Bepaal wat je wil betreffende alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies de gewenste polis (bijv. Besured zorgverzekering) en online overstappen kan je moeiteloos doen.

Wordt alle zorg vergoed in Wachtum?

Het basispakket dekt een groot deel van de zorgkosten in Wachtum. Op die manier staat de verzekeraar garant voor zaken als Ziekenvervoer, Bloedonderzoek, Medicijnen, Huisarts en tevens Dieetadvies, Logopedie, Ergotherapie, Gehandicaptenzorg. Inventariseer de voorwaarden van de actuele verzekering en ontdek wat jouw verzekeraar wel/niet betaalt, en onder welke condities dit geldt. Op onze website spot je een aantal veel voorkomende zorginstellingen in de provincie Drenthe.

Huisarts

Je kunt naar de huisarts bij de meeste soorten klachten. De dokter zal proberen de klachten te verminderen, bepaalt wat er aan de hand is, en kan je verwijzen naar een expert. Gebruik van jouw huisarts in Wachtum wordt aan je terugbetaald via het basispakket. Het gaat niet van je eigen risico af. Dit speelt wel in het geval van speciale medicijnen en bloedprikken.

Ziekenhuis

Wat wordt er gedekt bij een ziekenhuisopname? Jouw basiszorgverzekering staat hiervoor garant. Je betaalt hier wel eigen risico. Goed om te weten: loop na of de verzekeraar een contract heeft afgesloten met ziekenhuizen in Drenthe. Behoort dat niet tot de opties? Het kan voorkomen dat de behandeling niet volledig wordt betaald.

Fysiotherapie

Ik wil naar de fysiotherapeut in Wachtum. Hoe zit het met de dekking? Fysiotherapie is nauwelijks afgedekt vanuit het basispakket. Dit wordt enkel vergoed voor jongeren tot 18 jaar en als er sprake is van een chronische aandoening. Ga je zo nu en dan naar de fysiotherapeut? Maak dan een keus voor een aanvullende verzekering.

Opticien

Ga je naar de opticien in Wachtum? Lenzen of brillen worden niet betaald uit de basispolis. Hierop wordt afgeweken in het geval van een medische reden of een speciaal type bril, lens of hulpmiddelen. Wat je kunt overwegen is een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Vergoedingen lopen zeer uiteen: van €40 per jaar tot €200 per jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Gehoorapparaat nodig? De basisverzekering dekt 75% van kosten die komen kijken bij een hoortoestel. Je audicien in Wachtum zal wel een contract moeten hebben met je verzekeraar. Er zijn nog vele zorginstanties in de streek Coevorden. Bijvoorbeeld: kraamzorg, ergotherapie, diëtetiek, podotherapie en ook psychologische zorg, haptonomie, audicien, plastische chirurgie, stoppen met roken. De financiële compensaties lopen sterk uiteen bij De Amersfoortse of OZF. Controleer de dekking van jouw polis om te checken hoeveel je krijgt. Of navigeer rechtstreeks naar Zorgpolis Moermantherapie.

Verzekeringskantoor in Wachtum

Heb jij het liefst face to face contact ten aanzien van een zorgpolis? Jij kan mogelijk ook contact opnemen met een deskundige verzekeringsmaatschappij in Wachtum. Met een moeilijk woord heet dit een assurantieadviseur. Hij of zij adviseert jou inzake hypotheken, pensioenen en verzekeringen. De begeleider inventariseert jouw omstandigheden, en helpt jou te besparen op de zorgverzekering. Zo’n afspraak levert soms wel meer dan €250 op. Dit is mogelijk op locatie (kantoor), maar soms ook gewoon thuis.

 • Kennis van zaken.
 • Afspraak bij jou thuis.
 • Een eerlijk tarief voor een goede polis.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Wachtum