Loading...

Zorgverzekering Waaxens Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Elke Nederlander moet een zorgverzekering hebben. Vanaf november kan je kiezen voor een andere zorgverzekering in Waaxens. Bijvoorbeeld naar FBTO, OHRA, Menzis, Achmea, VGZ. In 2023 is de basisdekking aangepast. Het is niet onverstandig om het huidige contract goed door te nemen. Klopt deze huidige verzekering nog met jouw situatie? Met medewerking van onze handige zorgvergelijker kun jij gelijk, gemakkelijk zorgverzekeringen vergelijken. Mede daardoor zoek je de beste dekking voor de laagste prijs! Kies het eigen risico, geef je voorkeur door voor restitutie of natura, en regel je aanvullende verzekeringen als bijv. mantelzorg plus EHBO-advies. De overstap is in een paar minuutjes gepiept.

 • Veel gekozen verzekeraars vergelijken
 • De verzekering afsluiten direct bij de aanbieder
 • Zonder kosten overstappen
 • Recht op 2 weken bedenktijd
 • Voor elke situatie een polis

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het vinden en afsluiten van een zorgverzekering die bij jou past is vaak frustrerend. Aspecten zoals Zorgverzekeringswet of Zorgverzekeringskaart zijn voor velen onmisbaar. Er zijn nogal wat aanbieders, van C4Me of Kiemer tot aan De Friesland en Stad Holland. Hoe achterhaal ik een geschikte verzekeraar? Alle zorgpolissen vergelijken gaat verrassend eenvoudig. Aan de hand van de zorgvergelijker achterhaal je gelijk en probleemloos een goede verzekering die spoort met alle wensen. Meer info? Hier spot jij handige informatie ten aanzien van aanvullende verzekering, restitutiepolis, collectieve zorgverzekering, basisverzekering, naturapolis. Bekijk ook meer info over Veulen zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Ben jij benieuwd naar de goedkoopste zorgverzekering in Waaxens? De prijzen van de basisverzekeringen verschillen vaak, terwijl de inhoud hetzelfde is. Door een prijsvergelijking kan de polis al snel wat goedkoper. Wat de scherpste premie is, is niet voor iedereen hetzelfde. Het maandelijkse bedrag komt tot stand door vrije zorgkeuze ja/nee, aanvullende modules en eigen risico. Met de polisvergelijker – inclusief handige filters – zoek je binnen enkele minuten welke verzekeringspolis voor jou het meest voordelig is. Het is mogelijk vanaf 12 november 2022 over te stappen tot eind januari 2023. Wil je extra besparen op de ziektekosten? Kies dan een vrijwillige eigen risico (bijv. €485). Vergeet niet: een goedkope zorgverzekering van bijvoorbeeld Anderzorg, HEMA, Promovendum, Nationale Nederlanden is vaak een natura- of budgetpolis. Het nadeel is je niet zomaar naar elk ziekenhuis kan.

zorgverzekering-waaxens


Meest gekozen zorgpolis in Waaxens?

Bij het afsluiten van een zorgverzekering voor 2023 moet je enkele handelingen verrichten. We onderscheiden veel verschillende aanbieders met verschillende polissen. Een belangrijke vraag is dan ook: welke zorgpolis is iets voor mij? Je kunt gaan voor de goedkoopste zorgverzekering met de laagste lasten – dat kan zijn overstappen en zorgpolis Steggerda afsluiten – anderen zoeken weer naar de beste verzekering van 2023 die de meeste risico’s afdekt. Bijvoorbeeld die van Interpolis, Zilveren kruis, United Consumers, Univé. Hieronder lees je meer over een aantal begrippen die van belang zijn. Met deze tips kun je een betere zorgvergelijking maken.


1. Natura- of restitutieverzekering afsluiten

Betreft de basisverzekering maak je de keuze voor een natura- of restitutiepolis. Wat er wel/niet betaald wordt uit het basispakket is overal hetzelfde. Wel variëren zaken als ziekenhuizen waar je complete dekking hebt. Dankzij een restitutiepolis mag je kiezen voor iedere zorgverleners en ziekenhuizen voor problemen zoals Asplenie of Fitz-Hugh-Curtis-syndroom, echter ook Pest en Uitzaaiing. Dit is vrije zorgkeuze. Via een naturapolis kan je naar enkel de deelnemende zorgaanbieders. Restitutie is duurder dan natura.


2. Eigen risico kiezen

Eigen risico is een verplicht onderdeel wat je uit eigen portomonee betaalt als je kosten maakt voor zorg uit de basisverzekering. Voor 2023 bedraagt dit €385. Optioneel is een vrijwillig eigen risico. Je mag het opheffen met bijv. €200 (maximaal €500). Het voordeel is een goedkopere verzekering. Gebruik je weinig zorg, en kan je een hoog risico veroorloven? Dan is het een prima optie. De premie is dan een stuk lager.


3. Aanvullende dekking kiezen

In aanvulling op de basisverzekering kan je kiezen voor aanvullende verzekeringen. Dit is helemaal vrijwillig. Denk aan een extra module voor alternatieve geneeswijzen, fysiotherapie, tandarts, brillen en lenzen. Maak je veel gebruik van unieke zorgbehandelingen? Aanvullende dekking is dan een must. Laat je dan altijd voorlichten of het voor jou wel uit kan.


4. Collectieve zorgverzekering

Ben jij al bekend met de collectieve verzekeringen: via jouw zaak, jouw gemeente (Dongeradeel) of wellicht een school. Je krijgt een voordelige premie (denk aan 5 tot 10 procent korting). Doorgaans liggen de prijzen hoger dan normaal. De collectieve pakketten matchen niet standaard met je wensenlijstje voor de zorg. Je bent al gauw oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Waaxens?
Nu beginnen met ziekenfonds vergelijken en een nieuwe polis afsluiten? Daarvoor bezoek je een verzekeringskantoor in Waaxens of ergens in de buurt. Let op: dat kan natuurlijk ook direct en eenvoudiger op internet. Hier tref jij een bruikbaar stappenplan.

 1. Voer jouw leeftijd in, en spot de tarieven van 2023.
 2. Kies de hoogte van het eigen risico (bijvoorbeeld €785).
 3. Wil je een natura- of restitutiepolis (vrije keuze of beperkte zorg).
 4. Kies je voor buitenlanddekking? (dekking in NL, europa of hele wereld).
 5. Kies een module voor tandartsverzekering (bijv. 75% vergoed tot €250).
 6. Kies de hoeveelheid fysiotherapie mogelijkheden (dit kan zijn negen behandelingen).
 7. Neem besluit over de dekking t.a.v. lenzen en brillen.
 8. Kies ook de opties m.b.t. alternatieve geneeswijzen.
 9. Ga voor de beste polis (denk aan bijv. Avéro Achmea zorgverzekering) en stap direct online over.

Welke zorg betaalt de verzekeraar in Waaxens?

Jouw basispolis compenseert de meeste zorgkosten in Waaxens. Op die manier hoef je (buiten eigen risico) niet te betalen voor bijvoorbeeld Bloedonderzoek, Medisch specialist, Huisarts, Ziekenvervoer. Maar denk ook aan Logopedie, Verloskundige zorg, Ergotherapie, Wijkverpleging. Controleer de polisvoorwaarden van jouw huidige dekking om te achterhalen wat precies vergoed wordt, en onder welke voorwaarden. Op onze website spot jij enkele veel voorkomende zorgverleners in de provincie Friesland.

Huisarts

Je kunt naar de huisarts voor de meest gangbare klachten. De dokter zal proberen de klachten te verminderen, doet een basisonderzoek, en kan je verwijzen naar een expert. Gebruik van jouw huisarts in Waaxens is standaard gedekt in je basispakket. Je hebt niet te maken met een eigen risico. Dit geldt echter wel bij urineonderzoek, bloedafname of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Is er sprake van een behandeling in het ziekenhuis? Jouw basiszorgverzekering vergoedt dit. Je betaalt hier wel eigen risico. Advies: inventariseer of de verzekering een contract heeft lopen met de ziekenhuizen in Friesland. Wordt dat een lastig verhaal? Het kan zijn dat je slechts een gedeeltelijke vergoeding krijgt.

Fysiotherapie

Een bezoek aan de fysiotherapeut in Waaxens. Wat wordt er betaald? Dekking van fysiotherapie is minimaal afgedekt via het basispakket. Dat gaat niet op voor mensen onder de 18 jaar en mensen met een chronische aandoening. Heb jij behoefte aan de fysiotherapeut? Selecteer dan de aanvullende verzekering.

Opticien

Heb jij een bril of lenzen bij de opticien in Waaxens? Jouw bril en/of lenzen worden niet vergoed vanuit het basispakket. Hierop wordt afgeweken in het geval van een medische indicatie of speciale hulpmiddelen. Goed nieuws: er is ook een aanvullende verzekering voor lenzen en brillen. Deze modules verschillen enorm: van €65 per jaar tot €200 per 2 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Gehoorapparaat nodig? Het basispakket betaalt maximaal 75% van de aanschafprijs van een hoortoestel. Een audicien in Waaxens zal wel een contract moeten hebben met de verzekeringsmaatschappij. Ook vind je meerdere zorginstanties in de gemeente Dongeradeel. Zoals diëtetiek, podotherapie, logopedie, kraamzorg maar ook psychologische zorg, apotheek, audicien, plastische chirurgie, stoppen met roken. De financiële compensaties zijn erg wisselend bij inTwente en Univé. Check de dekking van je verzekering om te achterhalen in hoeverre het gedekt is. Of navigeer rechtstreeks naar Zorgpolis Mindfulness voor mantelzorgers.

Verzekeringskantoor in Waaxens

Geef jij de voorkeur aan een “echt” gesprek met betrekking tot de zorgpolis? Je kan afspraken met de verzekeringsmaatschappij in Waaxens. Ook bekend als een assurantieadviseur. Hij of zij zoekt alle uit inzake verzekeringen, hypotheken en pensioenen. Deze persoon controleert jouw persoonlijke situatie, en adviseert jou om te besparen op de zorgverzekering. Een goed advies kan wel honderden euro’s per jaar besparen! Dit is mogelijk op locatie (kantoor), maar hij of zij kan ook langskomen.

 • Deskundig advies.
 • Voor al je vragen.
 • De perfecte prijs voor de juiste dekking.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Waaxens