Loading...

Zorgverzekering Waardenburg Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Elke consument moet verplicht een zorgverzekering hebben. Vanaf half november tot eind december kan je switchen van zorgverzekering in Waardenburg. Populaire keuzes zijn VGZ, CZ, FBTO, OHRA, Achmea. In 2023 is de basisdekking aangepast. Het is niet zo gek om jouw lopende verzekering goed te bekijken. Past de geldende dekking met jouw behoeften? Aan de hand van onze praktische zorgvergelijker mag ook jij gelijk, probleemloos zorgverzekeringen vergelijken. Mede daardoor selecteer jij een goede verzekering voor een goede prijs. Bepaal je eigen risico, kies voor beperkte (natura) of vrije (restitutie) zorgt, en kies aanvullende verzekeringen zoals mindfulness / orthodontie. De overstap is echt zo gepiept.

 • Meest populaire verzekeraars vergelijken
 • Je sluit de polis bij de verzekeraar af
 • Probleemloos overstappen
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Altijd een scherpe premie

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het afsluiten van een goede zorgverzekering is nogal ingewikkeld. Zaken als Keuzevrijheid of Verplicht eigen risico zal je moeten overwegen. Er zijn veel verschillende verzekeringen, van De Amersfoortse of ONVZ tot bijv. DSW en VvAA. Hoe achterhaal ik een betaalbare aanbieder? Nederlandse zorgpolissen vergelijken hebben wij wat makkelijker gemaakt. Mede door onze zorgvergelijker detecteer je gelijk en makkelijk een goedkope verzekering die overeenkomt met de wensen. Is het lastig? Op zorgverzekeringcentrum.nl tref je handige adviezen m.b.t. de restitutiepolis, basisverzekering, eigen risico, naturapolis, collectieve zorgverzekering. Lees ook alles over Venlo zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Mijn goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Ben jij benieuwd naar de goedkoopste zorgverzekering in Waardenburg? De maandelijkse premie van de basisverzekeringen wisselen sterk, terwijl je overal basisdekking hebt. Daardoor kun je al veel besparen. Wat de voordeligste verzekering is kan per aanvraag verschillend zijn. Het tarief kent z’n oorsprong in het soort polis, aanvullende verzekeringen en eigen risico. Aan de hand van ons vergelijk script – met uitgebreide functies – zoek jij gelijk welke polis voor jouw situatie het laagst geprijsd is. Je verzekering oversluiten is een optie van 12 november 2022 tot uiterlijk 31 januari 2023. Lagere prijzen regelen op jouw premie? Ga dan voor meer eigen risico (bijv. €585). Herinnering: zo’n goedkope zorgverzekering van aanbieders als Nationale Nederlanden, Besured, Anderzorg, Promovendum is vaak een budgetpolis (naturapolis). Het nadeel is dat niet alle zorginstellingen worden vergoed.

zorgverzekering-waardenburg


Betrouwbare zorgpolis in Waardenburg?

Bij het oversluiten van een zorgverzekering voor 2023 moet je met veel zaken rekening houden. We onderscheiden veel verschillende partijen met verschillende polissen. Wat veel mensen zich afvragen is dan ook: welke zorgpolis moet ik kiezen? Veel mensen neigen naar de goedkoopste zorgverzekering met een lage premie – denk aan overstappen en zorgpolis Steensel afsluiten – of juist voor de beste verzekering van 2023 die de meeste risico’s afdekt. Het kan gaan om een polis van Interpolis, Zilveren kruis, Bewuzt, United Consumers. Op deze pagina ontdek je betekenisvolle onderdelen die extra belangrijk zijn. Met deze tips kan je onze vergelijker nog beter gebruiken.


1. Restitutie- of naturapolis afsluiten

Met betrekking tot de basisverzekering zijn er 2 opties: een restitutieverzekering en een naturaverzekering. De dekking van deze basispolissen verschilt eigenlijk niet. Wel wisselen de zorgadressen waar je heen kunt. Met een restitutiepolis kies je zelf je zorgverleners en ziekenhuizen voor bijvoorbeeld Allergie of Edwards-syndroom, echter ook Larynxcarcinoom en Polymicrogyrie. Bekend als vrije zorgkeuze. Met een naturapolis kun je terecht bij enkel de deelnemende zorgverleners en ziekenhuizen. Restitutie is duurder dan natura.


2. Kies het eigen risico

Eigen risico is een verplicht deel dat je zelf bijdraagt als je jouw basisverzekering gebruikt. Voor 2023 ligt dit op €385. Optioneel is het vrijwillige eigen risico. Je mag het opheffen met bijv. €500 (de max is €500). Het voordeel is een goedkopere verzekering. Ben je gezond, en beschik je over voldoende spaargeld? Overweeg het gerust. De premie is dan een stuk lager.


3. Aanvullende dekking kiezen

Afgezien van de basisverzekering zijn er een aantal aanvullende verzekeringen. Hier mag je zelf voor kiezen. Mogelijkheden: een extra dekking voor fysiotherapie, medische hulp buitenland, tandarts, brillen en lenzen. Intensief gebruiker van extra aanvullende zorg? Aanvullende dekking is dan een must. Laat je dan altijd voorlichten of het hogere tarief de hogere dekking wel waard is.


4. Collectieve zorgverzekering

Kan jij gebruik maken van een collectieve verzekeringen: van je werkgever, je gemeente (Neerijnen) of juist een school. Het voordeel is een goedkoper tarief (vaak ligt de korting rond de 10%). Soms ben je helemaal niet goedkoper uit. De collectieve pakketten sluiten niet altijd aan op je wensenlijstje voor de zorg. Soms ben je zelfs oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Waardenburg?
Nu aftrappen met ziekenfonds vergelijken en je huidige polis oversluiten? In dit geval bezoek je een verzekeringskantoor in Waardenburg of in deze buurt. Handig: dat kan natuurlijk ook direct en eenvoudiger op internet. Hier lees je een bruikbaar stappenplan.

 1. Voer jouw leeftijd in, en spot de tarieven van 2023.
 2. Kies de hoogte van het eigen risico (bijvoorbeeld €385).
 3. Selecteer een natura- of restitutiepolis (een vrije- of beperkte keuze).
 4. Selecteer de buitenlanddekking (bijv. spoedeisende hulp wereldwijd).
 5. Maak een keuze uit tandartsverzekeringen(€ 1000 of meer vergoed).
 6. Selecteer de dekking voor fysiotherapie (o.a. 6 keer p/jaar).
 7. Bepaal de uitkering m.b.t. lenzen en brillen.
 8. En hoe zit het ten aanzien van alternatieve geneeswijzen.
 9. Ga voor de beste polis (bijvoorbeeld Zorg en Zekerheid verzekering) en regel je overstap via internet.

Welke zorg betaalt de verzekeraar in Waardenburg?

De basispolis vergoedt allerlei zorgkosten in Waardenburg. Hiermee ben je standaard verzekerd voor onder andere Medisch specialist, Ziekenhuis, Huisarts, Medicijnen en Wijkverpleging, Gehandicaptenzorg, Ergotherapie, Verloskundige zorg. Inventariseer de voorwaarden van de huidige modules en bekijk welk deel de verzekeraar dekt, en of je ook eigen risico moet betalen. Verderop check je een paar populaire zorgaanbieders in de provincie Gelderland.

Huisarts

Je kunt naar de huisarts wanneer je ergens mee zit. De dokter helpt waar mogelijk, bepaalt wat er aan de hand is, en neemt contact op met een ziekenhuis. Het bezoek aan de huisarts in Waardenburg wordt betaald vanuit de basispakketten. Je hebt niet te maken met een eigen risico. Uitzonderingen zijn bloedprikken en bepaalde medicijnen op recept.

Ziekenhuis

Hoe zit het met een verblijft in ziekenhuizen? De basispolis zal hiervoor zorgen. Het eerste deel betaal je zelf (eigen risico). Let op: trek even na of jouw assuradeur een contract heeft afgesloten met ziekenhuizen in Gelderland. Behoort dat niet tot de opties? Het kan zijn dat er slechts deels een uitkering plaatsvindt (tot 75%).

Fysiotherapie

Ik wil naar de fysiotherapeut in Waardenburg. Wordt dit gedekt? Je fysiotherapie wordt slechts gedeeltelijk betaald uit de basispolis. Dit wordt enkel vergoed voor kinderen t/m 17 jaar en bij specifieke chronische aandoeningen. Is een bezoek aan de fysiotherapeut onmisbaar? Kies dan voor unieke aanvullende verzekering.

Opticien

Heb jij een bril of lenzen bij de opticien in Waardenburg? Contactlenzen en brillen worden niet vergoed vanuit de basisverzekering. Enige uitzondering is een medische indicatie of een speciaal type bril, lens of hulpmiddelen. Wat je kunt overwegen is een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Deze modules verschillen enorm: van €35 per jaar tot €100 per 2 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Zoekt u binnenkort een gehoorapparaat? De basisverzekering keert 75% uit van de kosten voor een hoortoestel. Een audicien in Waardenburg zal wel een contract moeten hebben met jouw assuradeur. Er zijn nog allerlei soorten zorg in de gemeente Neerijnen. Bijvoorbeeld: ergotherapie, logopedie, diëtetiek, podotherapie en ook psychologische zorg, audicien, apotheek, plastische chirurgie, haptonomie. De dekkingen zijn erg wisselend bij Interpolis of PNOZorg. Bestudeer de afspraken van jouw polis om te achterhalen in hoeverre het gedekt is. Of bekijk meteen meer over Zorgpolis Mensendiecktherapie tot 18 jaar.

Verzekeringskantoor in Waardenburg

Heb jij het liefst 1 op 1 contact met betrekking tot jouw zorgpolis? Je kan afspraken met een deskundige verzekeringsmaatschappij in Waardenburg. Ook bekend als een assurantieadviseur. Hij of zij zoekt alle uit m.b.t. pensioenen, verzekeringen en hypotheken. De deskundige controleert jouw persoonlijke situatie, en bieden praktische tools om te besparen op de zorgverzekering. Dit traject levert soms wel meer dan €250 op. Dit is mogelijk op locatie (kantoor), maar soms ook gewoon thuis.

 • Kennis van zaken.
 • Deskundig en betrouwbaar.
 • Zorgpolis die past bij jouw eisenpakket.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Waardenburg