Loading...

Zorgverzekering Waalwijk Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedereen vanaf 18 jaar is verplicht een zorgverzekering af te sluiten. Vanaf halverwege november kan je kiezen voor een andere zorgverzekering in Waalwijk. Veel gekozen partijen zijn FBTO, OHRA, CZ, Achmea, Menzis. In 2023 is de basisdekking aangepast. Het loont dus om het huidige contract goed te bekijken. Klopt jouw afgesloten polis met jouw behoeften? Aan de hand van een handige zorgvergelijker kun je rap en makkelijk zorgverzekeringen vergelijken. Op basis daarvan spot je een polis die past bij jouw wensen en budget. Bepaal je eigen risico, kies voor beperkte (natura) of vrije (restitutie) zorgt, en selecteer eventueel aanvullende dekkingen zoals opticien + opticien. De overstap is razendsnel geregeld.

 • Top verzekeraars vergelijken
 • De verzekering afsluiten direct bij de aanbieder
 • Gratis overstapservice
 • Overstappen met 14 dagen bedenktijd
 • Maak jouw verzekering persoonlijk

Zorgverzekering vergelijken 2023

De zoektocht naar een geschikte zorgverzekering is soms frustrerend. Feiten zoals Zorgverzekering of Polisvoorwaarden zijn voor velen onmisbaar. Er zijn talloos veel assuranten, van Avéro Achmea of Pro Life tot bijv. DSW en VGZ. Hoe stap ik over naar een professionele polis? Nederlandse zorgpolissen vergelijken hebben wij wat makkelijker gemaakt. Mede door een zorgvergelijker tref je snel en probleemloos een betrouwbare verzekering die overeenkomt met alle behoeften. Meer info? Op zorgverzekeringcentrum.nl vind jij handige details met betrekking tot de aanvullende verzekering, collectieve zorgverzekering, naturapolis, basisverzekering, eigen risico. Lees ook alles over Venhorst zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Mijn goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Is alles wat jij wil de goedkoopste zorgverzekering in Waalwijk? De premies van de basisverzekeringen schommelen doorgaans, terwijl de inhoud hetzelfde is. Hierdoor kan de polis al snel wat goedkoper. Wat de scherpste premie is, kan per persoon verschillen. Het tarief hangt af van mate van vrije zorgkeuze, aanvullende polissen en eigen risico. Via ons vergelijk script – met uitgebreide functies – spot je gelijk welke polis in jouw geval het goedkoopste is. Overstappen kan van 12 november 2022tot uiterlijk 31 januari 2023. Meer voordeel behalen op jouw zorgpolis? Dan kan je kiezen voor hogere eigen risico’s (bijv. €885). Let op: zo’n goedkope zorgverzekering van assuradeurs als Besured, Nationale Nederlanden, HEMA, Anderzorg is in de regel een budgetpolis (naturapolis). Een negatief aspects hiervan is: dat niet alle zorginstellingen worden vergoed.

zorgverzekering-waalwijk


Veel gekozen zorgpolis in Waalwijk?

Bij het kiezen van een zorgverzekering voor 2023 moet je enkele handelingen verrichten. We onderscheiden veel verschillende assuradeurs met op hun beurt weer allerlei producten. Een terechte vraag is dan: welke zorgpolis is iets voor mij? Een vaak gemaakte keuze is de goedkoopste zorgverzekering met de laagste lasten – bijvoorbeeld overstappen en zorgpolis Steenderen afsluiten – een andere groep neigt naar de beste verzekering van 2023 die de meeste risico’s afdekt. Wellicht een verzekering van United Consumers, Bewuzt, Univé, Zilveren kruis. Hierna bekijk je een aantal onderdelen die even jouw aandacht nodig hebben. Aan de hand van deze informatie kun je een betere zorgvergelijking maken.


1. Natura- of restitutieverzekering afsluiten

Met betrekking tot de basisverzekering maak je de keuze voor een restitutie- of naturapolis. De dekking van de basisverzekering is overal hetzelfde. Wel variëren ziekenhuizen en aanbieders van zorg waar je heen kunt. Dankzij een restitutieverzekering kun je terecht bij alle zorginstellingen voor bijvoorbeeld Concentratiekampsyndroom of Hepatische encefalopathie, echter ook Mazelen en Polymicrogyrie. Dit heet vrije zorgkeuze. Via een naturaverzekering kun je terecht bij een stuk minder zorginstellingen. Een naturapolis is goedkoper.


2. Kies het eigen risico

Jouw eigen risico is een deel dat je zelf betaalt wanneer je jouw basisverzekering gebruikt. Voor 2023 ligt dit op €385. Sommigen kiezen het vrijwillige eigen risico. Sommigen verhogen het met €300 (maximaal €500). Jouw “win” is een minder hoge premie. Voel jij je vitaal, en heb je voldoende geld liggen? Dan kun je het overwegen. De zorgkosten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende verzekering kiezen

Buiten het basispakket kan je kiezen voor aanvullende verzekeringen. Hier mag je zelf voor kiezen. Mogelijkheden: een extra dekking voor tandarts, medische hulp buitenland, alternatieve geneeswijzen, brillen en lenzen. Maak je veelvuldig gebruik van specialistische zorg? Dan loont een aanvullende dekking. Kijk van tevoren of het uit kan deze kosten zelf te dragen i.p.v. te verzekeren.


4. Collectieve zorgverzekering

Er zijn verschillende soorten collectieve verzekeringen: via jouw zaak, een gemeente (Waalwijk) of soms een school. Je ontvangt een mooie korting op de polis (korting van 5-10%). In de regel hoeft dit niet altijd voordeliger te zijn. Alle collectieve pakketten sluiten niet altijd aan op je wensenlijstje voor de zorg. Kijk uit voor oververzekering!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Waalwijk?
Gelijk aanvangen met ziekenfonds vergelijken en een nieuwe polis afsluiten? Dan vraag je advies van een verzekeringskantoor in Waalwijk of rondom deze plaats. Let op: dit gaat nog een stuk vlotter en duidelijker online. Onderstaand check je een handig stappenplan.

 1. Vul als eerste jouw leeftijd in om de actuele tarieven van 2023 te zoeken.
 2. Hoe hoog mag het eigen risico zijn (bijvoorbeeld €585).
 3. Wil je een natura- of restitutiepolis (vrije keuze of beperkte zorg).
 4. Selecteer de buitenlanddekking (dekking in NL, europa of hele wereld).
 5. Bepaalde de hoogte van de tandartsverzekering (75% vergoed tot € 500).
 6. Selecteer de dekking voor fysiotherapie (onder andere zes keer p/jaar).
 7. Selecteer de dekking t.a.v. brillen en lenzen.
 8. Kies ook de opties t.a.v. alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies de gewenste polis (bijv. ZieZo verzekering) en het overstappen online is zo geregeld.

Wordt alle zorg vergoed in Waalwijk?

Het basispakket staat garant voor veel voorkomende zorgkosten in Waalwijk. Op die manier hoef je (buiten eigen risico) niet te betalen voor bijv. Ziekenvervoer, Medicijnen, Bloedonderzoek, Huisarts en Logopedie, Gehandicaptenzorg, Wijkverpleging, Verloskundige zorg. Inventariseer de kleine letters van je actuele verzekering en ontdek wat precies vergoed wordt, en onder welke condities dit geldt. Hieronder spot jij enkele algemene zorgverleners in de provincie Noord-Brabant.

Huisarts

Je kunt naar de huisarts wanneer je ergens mee zit. Je dokter heeft veel kennis en stelt een diagnose, en verwijst je eventueel door. Gebruik van jouw huisarts in Waalwijk wordt betaald vanuit de basispakketten. Je hebt niet te maken met een eigen risico. Dat is anders bij urineonderzoek, bloedafname of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Te maken met een behandeling in het ziekenhuis? De basispolis staat hiervoor garant. Wel betaal je eigen risico. Advies: loop na of jouw verzekering afspraken heeft gemaakt met ziekenhuizen in Noord-Brabant. Is er geen contract? Het kan zijn dat je dan niet de volle 100% betaald krijgt.

Fysiotherapie

Een afspraak bij de fysio in Waalwijk. Wat wordt er betaald? Fysiotherapie wordt eigenlijk helemaal niet vergoed uit het basispakket. Uitzondering op de regel: kinderen tot en met 17 jaar en mensen met een chronische aandoening. Heb jij behoefte aan de fysiotherapeut? Selecteer dan de aanvullende verzekering.

Opticien

Ga je naar de opticien in Waalwijk? Contactlenzen en brillen worden niet gedekt uit de basispolis. Uitzonderingen zijn een medische reden of speciale hulpmiddelen. Het alternatief is de aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. De vergoedingen hiervoor zijn wisselend: van €50 per jaar tot €200 per 2 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Gehoorapparaat nodig? De basispolis betaalt maximaal 75% van de prijs voor zo’n hoortoestel. De audicien in Waalwijk moet hiervoor wel afspraken hebben gemaakt met je verzekeraar. Ook vind je meerdere soorten zorg in de streek Waalwijk. Zoals podotherapie, logopedie, diëtetiek, kraamzorg maar ook psychologische zorg, apotheek, haptonomie, stoppen met roken, plastische chirurgie. De vergoedingen wisselen nogal bij Interpolis of United Consumers. Raadpleeg de afspraken van jouw verzekeraar om te zien waar je recht op hebt. Of raadpleeg onze pagina over Zorgpolis Meniscus.

Verzekeringskantoor in Waalwijk

Prefereer jij face to face contact ten aanzien van de zorgpolis? Je kunt een afspraak maken met een deskundige verzekeringsmaatschappij in Waalwijk. Met een moeilijk woord heet dit een assurantieadviseur. Hij of zij adviseert jou t.a.v. pensioenen, verzekeringen en hypotheken. De deskundige bespreekt je (gezinssituatie en komen met tips om te besparen op de zorgverzekering. Zo’n afspraak kan je flink wat geld opleveren. Je kunt afspreken op kantoor, maar soms ook gewoon thuis.

 • De zorgexpert.
 • Een vast aanspreekpunt.
 • Zorgverzekering die aansluit bij jouw wensen.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Waalwijk