Loading...

Zorgverzekering Waalre Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Elke Nederlander is verplicht om een (basis)zorgverzekering af te sluiten. Vanaf half november tot eind december kan je overstappen van zorgverzekering in Waalre. Denk bijvoorbeeld aan VGZ, OHRA, Menzis, CZ, FBTO. Ook in 2023 kan er voor jou wat veranderen. Het is slim om jouw huidige polis eens kritisch te bekijken. Klopt jouw geldende zorgverzekering bij jouw situatie? Aan de hand van onze innovatieve zorgvergelijker kan men snel en makkelijk zorgverzekeringen vergelijken. Dan selecteer jij de beste dekking voor de laagste prijs! Bepaal je eigen risico, ga voor restitutie en natura, en kies aanvullende verzekeringen als brillen en lenzen en vergoeding bril en contactlenzen. Overstappen van verzekeraar is binnen 2 minuten gedaan.

 • Meest populaire verzekeraars vergelijken
 • De verzekering afsluiten direct bij de aanbieder
 • Handige overstapservice
 • Annuleren binnen 14 dagen (optie)
 • Voordelige aanbiedingen

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het vinden en afsluiten van een passende zorgverzekering is vaak niet eenvoudig. Zaken als Woonlandpakket en Diagnose Behandelcombinatie vliegen je om de oren. Er zijn talloos veel assuranten, van Avéro Achmea of Pro Life tot aan De Friesland en ZieZo. Hoe sluit ik ‘een polis af bij een passende verzekeringspolis? Het vergelijken van zorgpolissen is kinderspel! Middels de zorgvergelijker achterhaal je vlug en ongecompliceerd een goede verzekering die matcht met de individuele wensen. Kom je er niet uit? Op onze website bekijk je handige details over de restitutiepolis, naturapolis, basisverzekering, aanvullende verzekering, eigen risico. Bekijk ook meer info over Venebrugge zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Mijn goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Ben jij benieuwd naar de goedkoopste zorgverzekering in Waalre? De maandelijkse premie van de basisverzekeringen schommelen sterk, terwijl jij bij elke partij dezelfde dekking ontvangt. Zo kan de polis al snel wat goedkoper. De laagste premie verschilt per persoon. De hoogte van de premie komt tot stand door aanvullende verzekering, type polis en eigen risico. Middels ons vergelijk script – met handige zoekfuncties – tref je binnen 1 minuut welke organisatie de laagste premie vraagt. Het is mogelijk vanaf 12 november 2022 over te stappen tot maximaal eind januari 2023. Lagere prijzen regelen op jouw zorgpolis? Ga dan voor meer eigen risico (bijv. €685). Let op: zo’n goedkope zorgverzekering van assuradeurs als HEMA, Promovendum, Besured, Nationale Nederlanden betreft vaak een natura- of budgetpolis. Het nadeel is dat sommige zorg niet helemaal gedekt wordt.

zorgverzekering-waalre


De beste zorgpolis in Waalre?

Bij het kiezen van een zorgverzekering voor 2023 moet je met veel zaken rekening houden. Je kunt terecht bij allerlei verzekeraars die elk weer allerlei polissen aanbieden. Een belangrijke vraag is dan ook: welke zorgpolis is iets voor mij? Veel mensen neigen naar de goedkoopste zorgverzekering met een lage premie – denk aan overstappen en zorgpolis Steendam afsluiten – een ander deel gaat juist voor de beste verzekering van 2023 met de meeste dekking. Bijvoorbeeld die van Bewuzt, Zilveren kruis, Interpolis, United Consumers. Verderop lees je meer over cruciale onderdelen die van belang zijn. Via deze tips zul je de zorgvergelijker beter begrijpen.


1. Restitutiepolis of Naturapolis afsluiten

Als we het hebben over de basisverzekering kan je kiezen uit een restitutie- of naturapolis. Wat er wel/niet betaald wordt uit het basispakket verschilt eigenlijk niet. Wel fluctueren zaken als ziekenhuizen waar je 100% vergoed krijgt. D.m.v. een restitutiepolis heb je vrije keuze qua zorgverleners voor problemen zoals Bloedvatmisvorming of Klinische lycantropie, echter ook Longpest en Posttraumatische stress-stoornis. We noemen dit ook vrije zorgkeuze. Met een naturaverzekering kun je terecht bij circa 90% van de zorgaanbieders. De naturapolis heeft een lagere premie.


2. Kies het eigen risico

Het eigen risico is een verplicht bedrag dat je zelf bijdraagt als je kosten maakt voor zorg uit de basisverzekering. In 2023 ligt dit op €385. Je kunt kiezen voor een vrijwillig hoger eigen risico. Het bedrag kan je vermeerderen met bijv. €100 (max €500). Een beweegreden hiervoor kan zijn een betaalbare polis. Over gezondheid niet te klagen, en beschik je over voldoende spaargeld? Dan is dit nog niet zo gek. De premie is dan een stuk lager.


3. Aanvullende verzekering kiezen

Buiten het basispakket kan je kiezen voor aanvullende verzekeringen. Dit is zeker geen verplichting. Denk aan een extra dekking voor tandarts, fysiotherapie, brillen en lenzen, alternatieve geneeswijzen. Gebruik je ook veelvoudig een bepaald type zorg? Dan is aanvullende dekking vaak een must. Laat je dan altijd voorlichten of je onderaan de streep wel goedkoper uit bent.


4. Collectieve zorgverzekering

Er zijn verschillende soorten collectieve verzekeringen: van je werkgever, gemeente (Waalre) of mogelijk een hogeschool / universiteit. Je krijgt een goedkoper tarief (vaak ligt de korting rond de 10%). Doorgaans ben je helemaal niet goedkoper uit. Deze collectieve pakketten zijn soms niet aangepast op jouw individuele wensen. Kijk uit voor oververzekering!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Waalre?
Nu aanvangen met ziekenfonds vergelijken en een goede nieuwe polis kiezen? In deze situatie bezoek je een verzekeringskantoor in Waalre of omgeving. Echter, het kan nog sneller en duidelijker d.m.v. internet. Op deze pagina vind je een bruikbaar stappenplan.

 1. Vul jouw geboortedatum in om te tarieven van 2023 te bekijken.
 2. Kies de hoogte van het eigen risico (bijvoorbeeld €785).
 3. Selecteer een natura- of restitutieverzekering (beperkte of vrije zorgkeuze).
 4. Kies je voor buitenlanddekking? (dit kan zijn volledige werelddekking).
 5. Maak een keuze uit tandartsverzekeringen(100% vergoed tot € 250).
 6. Kies fysiotherapie behandelingen (onder andere 6 behandelingen).
 7. Bepaal de uitbetalingen aangaande lenzen en brillen.
 8. En wat wil jij m.b.t. alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies de gewenste polis (bijv. Zekur verzekering) en de overstap is online snel rond.

Wordt alle zorg vergoed in Waalre?

Het basispakket dekt allerlei zorgkosten in Waalre. Zo ben je standaard verzekerd voor bijvoorbeeld Ziekenvervoer, Bloedonderzoek, Ziekenhuis, Medicijnen. Maar denk ook aan Logopedie, Dieetadvies, Wijkverpleging, Revalidatiezorg. Bekijk de voorwaarden van je actuele modules en ontdek welk deel de verzekeraar dekt, en of je ook eigen risico moet betalen. Verderop check jij enige algemene zorgaanbieders in de provincie Noord-Brabant.

Huisarts

Een huisarts is het eerste aanspreekpunt indien je last hebt van klachten. De dokter probeert iets te doen, bepaalt wat er aan de hand is, en kan je verwijzen naar een expert. Het bezoek aan de huisarts in Waalre wordt vergoed uit het basispakket. Je betaalt geen eigen risico. Bij andere kosten wel, zoals bloedprikken en bepaalde medicijnen op recept.

Ziekenhuis

Wat wordt er gedekt bij een opname in een ziekenhuis? Jouw basiszorgverzekering betaalt dit. Het eerste deel betaal je zelf (eigen risico). Let op: loop na of je verzekeraar een contract heeft lopen met de ziekenhuizen in Noord-Brabant. Is dat niet het geval? Je kunt in de situatie terecht komen dat er slechts deels een uitkering plaatsvindt (tot 75%).

Fysiotherapie

Een bezoek aan de fysiotherapeut in Waalre. Wordt dit ook vergoed? Dekking van fysiotherapie is minimaal afgedekt uit de basisverzekering. Dit wordt enkel vergoed voor mensen onder de 18 jaar en bij specifieke chronische aandoeningen. Heb jij behoefte aan de fysiotherapeut? Kies dan voor de aanvullende verzekering.

Opticien

Heb jij een bril of lenzen bij de opticien in Waalre? Lenzen of brillen zal niet worden vergoed binnen het basispakket. Enige uitzondering is een medische ingreep of een speciaal type bril, lens of hulpmiddelen. Goed nieuws: er is ook een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Wat je hiervoor terugkrijgt wisselt nogal: van €65 per jaar tot €400 per jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Zoekt u binnenkort een gehoorapparaat? De basispolis betaalt 75% van kosten die komen kijken bij een hoortoestel. Je audicien in Waalre moet hiervoor wel afspraken hebben gemaakt met de verzekeringsmaatschappij. Ook vind je meerdere soorten zorg in de buurt van Waalre. Denk aan: logopedie, kraamzorg, ergotherapie, podotherapie en plastische chirurgie, audicien, haptonomie, stoppen met roken, psychologische zorg. De tegemoetkomingen kunnen sterk afwijken bij Ditzo of Zilveren Kruis. Bestudeer de voorwaarden van je verzekering voor de actuele vergoedingen. Of lees direct alles over Zorgpolis Memorecorder.

Verzekeringskantoor in Waalre

Houd jij van persoonlijk contact aangaande een zorgpolis? Je kan afspraken met een deskundige verzekeringsmaatschappij in Waalre. Dit noemen we ook wel een assurantieadviseur. De specialist zoekt alle uit rondom pensioenen, verzekeringen en hypotheken. De specialist kijkt naar jouw persoonlijke situatie, en komen met tips om te besparen op de zorgverzekering. Dit traject scheelt je zo enkele tientjes per maand. Dit is mogelijk op locatie (kantoor), maar soms ook gewoon thuis.

 • Kijkt verder dan alleen de premie.
 • Voor al je vragen.
 • Aangepast op jouw situatie.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Waalre