Loading...

Zorgverzekering Waaksens Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Elke consument is verplicht een (basis)zorgverzekering te nemen. Ieder jaar mag je weer over naar een andere zorgverzekering in Waaksens. Populaire keuzes zijn FBTO, CZ, VGZ, Menzis, Achmea. In 2022 verandert er weer het een en ander. Het is slim om de verzekering van dit jaar goed door te nemen. Matcht deze bestaande verzekering met jouw omstandigheden? Geholpen door een handige zorgvergelijker mag ook jij nu, simpel zorgverzekeringen vergelijken. Zo vind jij een goede verzekering voor een goede prijs. Beslis over eigen risico, maak een keuze uit natura of restitutie, en kies eventueel nog voor aanvullende polissen zoals huidtherapie + acupunctuur. Het overstappen is binnen 2 minuten geregeld.

 • Meest populaire verzekeraars vergelijken
 • Meteen bij de verzekeraar afsluiten
 • Overstap wordt voor je geregeld
 • Annuleren binnen 14 dagen (optie)
 • Voordelige aanbiedingen

Zorgverzekering vergelijken 2022

Het achterhalen van een passende zorgverzekering is nogal niet makkelijk. Termen als Zorgverzekeringswet (Zvw) of Overstapservice zal je moeten overwegen. En er zijn tientallen polissen, van De Amersfoortse of PNOZorg tot aan DSW en United Consumers. Hoe achterhaal ik een betrouwbare verzekeraar? Zorgpolissen vergelijken is niet moeilijk! Via een zorgvergelijker tref je snel en ongecompliceerd een duidelijke verzekering die past bij de zorgwensen. Is het lastig? Hier lees je nuttige details over de basisverzekering, naturapolis, collectieve zorgverzekering, restitutiepolis, eigen risico. Zie ook meer over Velserbroek zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Mijn goedkoopste zorgverzekering in augustus 2022 afsluiten
Nieuwsgierig naar de goedkoopste zorgverzekering in Waaksens? De kosten van de basisverzekeringen wisselen sterk, terwijl de dekking gelijk is. Door een prijsvergelijking kan je al gauw een paar euro besparen. Welke verzekering het goedkoopste is is niet voor iedereen hetzelfde. De premie hangt af van soort polis (natura of restitutie), aanvullende modules en eigen risico. Middels de zorgvergelijker – met uitgebreide functies – bekijk je supersnel welke verzekeringspolis in jouw geval het goedkoopste is. Het is mogelijk vanaf 12 november 2021 over te stappen tot eind januari 2022. Nog meer besparen op jouw zorgpolis? Verhoog je eigen risico (bijv. €485). Let op: een goedkope zorgverzekering van bijvoorbeeld Besured, Nationale Nederlanden, HEMA, Promovendum is meestal wel een budget- of naturapolis. Minpunt hiervan is dat je minder keuzevrijheid hebt.

zorgverzekering-waaksens


Betrouwbare zorgpolis in Waaksens?

Bij het selecteren van een nieuwe zorgverzekering voor 2022moet jij een aantal stappen volgen. In Nederland kennen we allerlei aanbieders met op hun beurt weer allerlei producten. Een belangrijke vraag is dan ook: welke zorgpolis is geschikt? Je kunt gaan voor de goedkoopste zorgverzekering met de laagste premie – bijv. overstappen en zorgpolis Stedum afsluiten – een andere groep neigt naar de beste verzekering van 2022 die zo’n beetje elk type zorg vergoedt. Wellicht een verzekering van Univé, Zilveren kruis, United Consumers, Interpolis. Hieronder tref je cruciale onderdelen die extra belangrijk zijn. Dankzij deze aanwijzingen zul je de zorgvergelijker beter begrijpen.


1. Restitutiepolis of Naturapolis afsluiten

Met betrekking tot de basisverzekering maak je de keuze voor een restitutieverzekering en een naturaverzekering. Wat er wel/niet betaald wordt uit het basispakket verschilt eigenlijk niet. Wel variëren de zorgaanbieders en ziekenhuizen waar je het volledige bedrag krijgt. Via een restitutieverzekering kun je terecht bij alle zorginstellingen voor problemen zoals Craniosynostose of Grijze staar, echter ook Longoedeem en Tylotisch eczeem. Dit is vrije zorgkeuze. Dankzij een naturaverzekering ben je welkom bij minder zorgverleners. De restitutiepolis heeft een hogere premie.


2. (Vrijwillig) eigen risico

Het eigen risico is een verplicht bedrag wat je zelf moet betalen zodra je aanspraak maakt op de basisverzekering. In 2022 is het ER €385. Sommigen kiezen een vrijwillig eigen risico. Het eigen risico kan omhoog met bijv. €200 (max €500). De reden hiervoor is een betaalbare polis. Heb je niet vaak wat, en heb je wat spaargeld liggen? Dan is dit nog niet zo gek. De premie is dan een stuk lager.


3. Aanvullende dekkingen kiezen

Naast de basispolis kan je kiezen voor aanvullende verzekeringen. Dit is helemaal vrijwillig. Denk aan een extra dekking voor brillen en lenzen, fysiotherapie, alternatieve geneeswijzen, medische hulp buitenland. Gebruik je ook veelvoudig unieke zorgbehandelingen? Dan loont een aanvullende dekking. Duik dan even in de materie of je onderaan de streep wel goedkoper uit bent.


4. Collectieve zorgverzekering

Kan jij gebruik maken van een collectieve verzekeringen: via je job, de gemeente (Littenseradiel) of mogelijk een opleiding. Jouw “win” is een lagere premie (korting van 5-10%). Vaak liggen de prijzen hoger dan normaal. Deze collectieve pakketten sluiten niet altijd aan op je specifieke zorgwensen. Je bent al gauw oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Waaksens?
Snel aanvangen met ziekenfonds vergelijken en de actuele dekking oversluiten? In deze situatie maak je ‘een afspraak bij het verzekeringskantoor in Waaksens of ergens in de buurt. Let op: het kan nog sneller en simpeler via internet. Onderstaand lees jij de stappen die je doorloopt.

 1. Vul jouw geboortedatum in om te tarieven van 2022 te bekijken.
 2. Hoe hoog mag het eigen risico zijn (bijvoorbeeld €685).
 3. Wil je een natura- of restitutie verzekering (beperkte of vrije zorgkeuze).
 4. Kies de gewenste buitenlanddekking (in NL, europa of wereldwijd).
 5. Bepaalde de hoogte van de tandartsverzekering (100% vergoed tot € 250).
 6. Selecteer de dekking voor fysiotherapie (bijvoorbeeld 6 keer p/jaar).
 7. Selecteer de gewenste vergoeding betreft lenzen en brillen.
 8. Geef je wensen door m.b.t. alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies een verzekeraar (dat kan zijn VGZ verzekering) en regel je overstap via internet.

Wat wordt er allemaal vergoed in Waaksens?

Het basispakket vergoedt een groot deel van de zorgkosten in Waaksens. Hiermee hoef je (buiten eigen risico) niet te betalen voor bijvoorbeeld Bloedonderzoek, Medisch specialist, Medicijnen, Ziekenvervoer. Maar denk ook aan Revalidatiezorg, Gehandicaptenzorg, Dieetadvies, Verloskundige zorg. Inventariseer de voorwaarden van jouw actuele polis om te achterhalen wat jouw verzekeraar wel/niet betaalt, en onder welke condities dit geldt. Verderop vind jij enige populaire zorginstellingen in de provincie Friesland.

Huisarts

Je bezoekt de huisarts indien je last hebt van klachten. De dokter probeert iets te doen, bepaalt wat er aan de hand is, en kan je verwijzen naar een expert. Jouw bezoek aan de huisarts in Waaksens wordt vergoed uit het basispakket. Je betaalt geen eigen risico. Bij andere kosten wel, zoals een röntgenfoto, bloedafname en urineonderzoek.

Ziekenhuis

Wat is er verzekerd bij een ziekenhuisopname? Een basisverzekering staat hiervoor garant. Wel betaal je eigen risico. Let op: verifieer of de verzekering afspraken heeft gemaakt met ziekenhuizen in Friesland. Wordt dat een lastig verhaal? Je kunt in de situatie terecht komen dat je dan niet de volle 100% betaald krijgt.

Fysiotherapie

Ik moet naar de fysio in Waaksens. Wat betaalt mijn verzekeraar? Fysiotherapie wordt praktisch niet gedekt via de basisverzekering. Dit wordt enkel vergoed voor jongeren tot 18 jaar en als er sprake is van een chronische aandoening. Kan jij eigenlijk niet zonder de fysiotherapeut? Maak dan een keus voor een aanvullende verzekering.

Opticien

Ook klant bij een opticien in Waaksens? Je kosten bij een bril of lenzen worden niet betaald uit de basispolis. Hierop wordt afgeweken in het geval van een medisch belang of of optische hulpmiddelen. Wel is er een aanvullende verzekering voor jouw bril en of lenzen. De vergoedingen hiervoor zijn wisselend: van €75 per jaar tot €500 per jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Zoekt u binnenkort een gehoorapparaat? De basisverzekering keert 75% uit van de aanschafprijs van een hoortoestel. De audicien in Waaksens moet een contract hebben afgesloten met jouw verzekeraar. Tevens zijn er vele zorginstanties in de streek Littenseradiel. Zoals logopedie, kraamzorg, podotherapie, diëtetiek en plastische chirurgie, psychologische zorg, audicien, stoppen met roken, haptonomie. De vergoedingen kunnen sterk afwijken bij CZdirect of Salland. Controleer de afspraken van de polis voor de actuele vergoedingen. Of navigeer rechtstreeks naar Zorgpolis Medische Hulp Buitenland.

Verzekeringskantoor in Waaksens

Geef jij de voorkeur aan persoonlijk contact rondom de zorgpolis? Het is een optie te kiezen voor een deskundige verzekeringsmaatschappij in Waaksens. In de volksmond: een assurantieadviseur. De deskundige zoekt alle uit op het gebied van hypotheken, pensioenen en verzekeringen. De specialist bespreekt je privé-situatie en komen met tips om te besparen op de zorgverzekering. Zo’n afspraak kan wel honderden euro’s per jaar besparen! Dit is mogelijk op locatie (kantoor), maar vaak ook bij jou thuis.

 • De zorgexpert.
 • Afspraak bij jou thuis.
 • Altijd een goede prijs en goede dekking.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Waaksens