Loading...

Zorgverzekering Vries Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Elke consument moet een zorgverzekering hebben. Ieder jaar kan je een (nieuwe) zorgverzekering afsluiten in Vries. Dit kan o.a. naar Achmea, FBTO, VGZ, Menzis, OHRA. In 2022 kan er voor jou wat veranderen. Het is dus slim om de huidige verzekering er nog eens bij te pakken. Klopt de actuele polis nog met jouw situatie? Met medewerking van deze handige zorgvergelijker kan men nu, gemakkelijk zorgverzekeringen vergelijken. Zo vind je een verzekering met een goed prijs/kwaliteitverhouding. Beslis over eigen risico, geef je voorkeur door voor restitutie of natura, en kies optioneel voor aanvullende zekerheden als mindfulness of acnetherapie. De overstap is in een paar minuutjes afgehandeld.

 • Meest populaire verzekeraars vergelijken
 • Direct bij de zorgverzekeraar afsluiten
 • Snel overstappen
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Aanvullende verzekering vergelijken

Zorgverzekering vergelijken 2022

De zoektocht naar een geschikte zorgverzekering is vaak complex. Feiten zoals Zorgverzekeringsfonds of Zorgverzekeringskaart zal je moeten overwegen. Ze staan allemaal voor je klaar, van Avéro Achmea of inTwente tot aan Interpolis en VGZ. Hoe achterhaal ik een gewoon goede verzekeraar? Alle zorgpolissen vergelijken gaat verrassend eenvoudig. Dankzij een zorgvergelijker vind je vlug en probleemloos een geschikte verzekering die matcht met je zorgwensen. Is het lastig? Op onze website check je handige specificaties ten aanzien van aanvullende verzekering, eigen risico, restitutiepolis, naturapolis, basisverzekering. Of klik meteen verder naar Veenoord zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Goedkoopste zorgverzekering in augustus 2022 afsluiten
Zoek jij specifiek de goedkoopste zorgverzekering in Vries? De prijzen van de basisverzekeringen fluctueren enorm, terwijl de inhoud hetzelfde is. Zo kun je al veel besparen. De goedkoopste polis kan per aanvraag verschillend zijn. Het maandelijkse bedrag kent z’n oorsprong in aanvullende verzekering, type polis en eigen risico. Met onze vergelijker – inclusief handige filters – bekijk je binnen enkele minuten welke verzekeringspolis de laagste premie vraagt. Je verzekering oversluiten is een optie van 12 november 2021 tot eind januari 2022. Meer voordeel behalen op jouw zorgpolis? Ga dan voor meer eigen risico (bijv. €685). Vergeet niet: een goedkope zorgverzekering van aanbieders als Anderzorg, HEMA, Promovendum, Nationale Nederlanden is meestal wel een budget- of naturapolis. Minpunt hiervan is dat niet alle zorginstellingen worden vergoed.

zorgverzekering-vries


De beste zorgpolis in Vries?

Bij het afsluiten van een zorgverzekering voor 2022 komt veel kijken. Er zijn talloze maatschappijen met op hun beurt weer allerlei producten. Een terechte vraag is dan: welke zorgpolis moet ik kiezen? Een optie is de goedkoopste zorgverzekering met de laagste premie – bijv. overstappen en zorgpolis St. Annaparochie afsluiten – een ander deel gaat juist voor de beste verzekering van 2022 met de meeste dekking. Het kan gaan om een polis van Interpolis, Univé, United Consumers, Zilveren kruis. Hierna vind je een aantal begrippen die jou verder op weg helpen. Aan de hand van deze informatie wordt het vergelijken nog makkelijker.


1. Restitutie- of natura verzekering afsluiten

Betreft de basisverzekering heb je de keuze uit een restitutie- of naturapolis. Wat er vergoed wordt uit de basisverzekering is bij iedereen gelijk. Wel fluctueren de zorginstellingen waar je terecht kunt. Met een restitutiepolis heb je vrije keuze qua zorgverleners en ziekenhuizen voor onder andere Astrocytoom of Klinefelter-syndroom, maar ook Naevus en Psychose. Men spreekt van vrije zorgkeuze. Met een naturaverzekering kun je terecht bij alleen de aangesloten zorgaanbieders. Een naturaverzekering is het goedkoopst.


2. Eigen risico kiezen

Eigen risico is een verplicht deel wat je uit eigen portomonee betaalt als je zorg uit de basisverzekering gebruikt. In 2022 ligt dit op €385. Een optie is een zogenaamd vrijwillig eigen risico. Het bedrag kan je vermeerderen met bijv. €500 (max €500, €885 totaal). Het pluspunt is een betaalbare premie. Gebruik je weinig zorg, en heb je voldoende geld liggen? Overweeg het gerust. De maandelijkse premie zal flink dalen.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

Behalve het basispakket bestaan er verschillende aanvullende verzekeringen. Dit is zeker geen verplichting. Mogelijkheden: een extra polis voor fysiotherapie, brillen en lenzen, medische hulp buitenland, tandarts. Gebruik je ook veelvoudig specialistische zorg? Overweeg dan zeker aanvullende dekking. Neem dan goed door of je onderaan de streep wel goedkoper uit bent.


4. Collectieve zorgverzekering

Er zijn verschillende soorten collectieve verzekeringen: via jouw zaak, jouw gemeente (Tynaarlo) of soms een hogeschool / universiteit. Het voordeel is een lagere premie (vaak ligt de korting rond de 10%). In de praktijk liggen de prijzen hoger dan normaal. Veel collectieve pakketten matchen niet standaard met je wensenlijstje voor de zorg. Je bent al gauw oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Vries?
Direct aanvangen met ziekenfonds vergelijken en een goede nieuwe polis kiezen? Dan maak je ‘een afspraak bij het verzekeringskantoor in Vries of in een omliggende plaats. Tip: dit gaat nog een stuk vlotter en eenvoudiger op internet. Hierna vind je de te nemen stappen.

 1. Geef je je leeftijd (geboortedatum) in voor de geldige tarieven van 2022.
 2. Selecteer een eigen risico (bijvoorbeeld €485).
 3. Selecteer een restitutie- of naturapolis (een vrije- of beperkte keuze).
 4. Kies de gewenste buitenlanddekking (bijv. volledige europadekking).
 5. Kies een module voor tandartsverzekering (100% vergoed tot € 500).
 6. Kies de module behandelingen voor fysiotherapie (kies bijv. twaalf keer).
 7. Kies de dekking betreft brillen en lenzen.
 8. Bepaal wat je wil m.b.t. alternatieve geneeswijzen.
 9. Selecteer de polis die je wil (bijvoorbeeld ONVZ verzekering) en online overstappen kan je moeiteloos doen.

Wat wordt er allemaal vergoed in Vries?

Jouw basispakket compenseert veel voorkomende zorgkosten in Vries. Op die manier staat de verzekeraar garant voor zaken als Ziekenhuis, Medicijnen, Ziekenvervoer, Bloedonderzoek en Wijkverpleging, Verloskundige zorg, Revalidatiezorg, Geestelijke gezondheidszorg. Bekijk de kleine letters van de huidige verzekeraar en zie meteen wat jouw verzekeraar wel/niet betaalt, en onder welke voorwaarden. Hierna bekijk jij meerdere gebruikelijke zorgaanbieders in de provincie Drenthe.

Huisarts

De huisarts kan je ondersteunen indien je last hebt van klachten. De dokter probeert iets te doen, doet een basisonderzoek, en neemt contact op met een ziekenhuis. Het bezoek aan de huisarts in Vries is standaard gedekt in je basispakket. Hiervoor geldt geen eigen risico. Dit geldt echter wel bij bloedafname, urineonderzoek of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Te maken met een verblijft in ziekenhuizen? Een basisverzekering dekt dit. Het eerste deel betaal je zelf (eigen risico). Tip: verifieer of je verzekering een contract heeft met ziekenhuizen in Drenthe. Is er geen contract? Het kan zijn dat je maar 75% vergoed krijgt.

Fysiotherapie

Een afspraak bij de fysio in Vries. Wordt dit gedekt? Fysiotherapie wordt eigenlijk helemaal niet vergoed uit de basispolis. Uitzondering op de regel: kinderen tot en met 17 jaar en wanneer je een chronische ziekte hebt. Wil je wel gebruik maken van de fysiotherapeut? Kies dan voor unieke aanvullende verzekering.

Opticien

Heb jij een bril of lenzen bij de opticien in Vries? Lenzen of brillen worden niet vergoed vanuit het basispakket. Dit geldt alleen bij een medische indicatie of speciale hulpmiddelen. Wel is er een aanvullende verzekering voor jouw bril en of lenzen. Deze modules verschillen enorm: van €30 per jaar tot €400 per 3 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Zoekt u binnenkort een gehoorapparaat? Het basispakket betaalt maximaal 75% van kosten die komen kijken bij een hoortoestel. Je audicien in Vries is dan wel genoodzaakt een contract met de verzekeringsmaatschappij. Buiten dit onderscheiden we nog vele verschillende types zorg in en rondom Tynaarlo. Denk aan: logopedie, ergotherapie, kraamzorg, podotherapie maar ook apotheek, psychologische zorg, stoppen met roken, plastische chirurgie, haptonomie. De vergoedingen wisselen nogal bij Ik en Zorg en Zekerheid. Check de voorwaarden van je verzekering om de tegemoetkomingen te achterhalen. Of raadpleeg onze pagina over Zorgpolis Mammaprothese.

Verzekeringskantoor in Vries

Houd jij van een persoonlijke afspraak met betrekking tot de zorgpolis? Je kan afspraken met een ervaren verzekeringsmaatschappij in Vries. Dit noemen we ook wel een assurantieadviseur. De specialist geeft advies m.b.t. pensioenen, hypotheken en verzekeringen. De adviseur bespreekt jouw omstandigheden, en adviseert jou om te besparen op de zorgverzekering. Dit traject kan wel honderden euro’s per jaar besparen! Je kunt afspreken op kantoor, maar soms ook gewoon thuis.

 • Deskundig advies.
 • Een vertrouwd gezicht.
 • De perfecte prijs voor de juiste dekking.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Vries