Loading...

Zorgverzekering Vlist Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Elke consument is verplicht een zorgverzekering af te sluiten. Vanaf halverwege november mag je weer over naar een andere zorgverzekering in Vlist. Populaire keuzes zijn OHRA, Menzis, CZ, FBTO, Achmea. In 2023 verandert er weer het een en ander. Het loont dus om de verzekering van dit jaar er nog eens bij te pakken. Klopt deze huidige polis met jouw omstandigheden? Met medewerking van de innovatieve zorgvergelijker kun je rap en simpel zorgverzekeringen vergelijken. Op basis daarvan zoek jij de verzekering die past bij jouw eisen en portemonnee. Bepaal je eigen risico, kies voor beperkte (natura) of vrije (restitutie) zorgt, en kies optioneel voor aanvullende dekkingen als opticien / acnetherapie. Overstappen van aanbieder is razendsnel afgehandeld.

 • De beste verzekeraars vergelijken
 • Je sluit de polis bij de verzekeraar af
 • Overstappen zonder papierwerk
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Aanvullende verzekering vergelijken

Zorgverzekering vergelijken 2023

Overstappen naar een zorgverzekering die bij jou past is vaak niet eenvoudig. Termen als Wlz + Zorginstituut Nederland zullen je aandacht nodig hebben. Ze ontvangen je graag als klant, van ZorgDirect of Menzis tot bijvoorbeeld Ditzo en United Consumers. Hoe stap ik over naar een professionele verzekering? Het vergelijken van zorgpolissen is kinderspel! Middels een zorgvergelijker vind je vlug en gemakkelijk een betrouwbare verzekering die klopt met de wensen. Problemen? Hier vind je handige specificaties aangaande de collectieve zorgverzekering, basisverzekering, restitutiepolis, naturapolis, aanvullende verzekering. Lees ook alles over Urk zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Mijn goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Wil jij gewoon de goedkoopste zorgverzekering in Vlist? De tarieven van de basisverzekeringen verschillen nogal, terwijl je overal basisdekking hebt. Door een prijsvergelijking zijn grote besparingen mogelijk. De laagste premie is niet voor iedereen hetzelfde. De vergoeding kent z’n oorsprong in type polis, het eigen risico en aanvullende polissen. D.m.v. onze vergelijker – met handige zoekfuncties – bekijk je gelijk welke aanbieder voor jouw situatie het laagst geprijsd is. Je kunt overstappen vanaf 12 november 2022 tot maximaal eind januari 2023. Wil je extra besparen op de verzekeringen? Dan kan je kiezen voor hogere eigen risico’s (bijv. €685). Let op: een goedkope zorgverzekering van bijvoorbeeld Promovendum, HEMA, Anderzorg, Nationale Nederlanden is meestal wel een natura- of budgetpolis. Het nadeel is dat sommige zorg niet helemaal gedekt wordt.

zorgverzekering-vlist


Veel gekozen zorgpolis in Vlist?

Bij het afsluiten van een zorgverzekering voor 2023 moet jij een aantal stappen volgen. We onderscheiden veel verschillende assuradeurs die elk weer allerlei polissen aanbieden. Een veelgestelde vraag is dan ook: welke zorgpolis is iets voor mij? Je kunt gaan voor de goedkoopste zorgverzekering waar je ’t minst betaalt – bijv. overstappen en zorgpolis Soesterberg afsluiten – een andere groep neigt naar de beste verzekering van 2023 met een complete polis die veel kosten dekt. Bijvoorbeeld die van Interpolis, Univé, Bewuzt, United Consumers. Hieronder lees je meer over nuttige begrippen die extra belangrijk zijn. Aan de hand van deze hulp kun je een betere zorgvergelijking maken.


1. Restitutie- of natura verzekering afsluiten

Ten aanzien van de basisverzekering maak je de keuze voor een naturaverzekering en een restitutieverzekering. De dekking van deze basispolissen verschilt niet per verzekeraar. Wel wisselen zaken als ziekenhuizen waar je terecht kunt. Aan de hand van een restitutieverzekering ben je welkom bij alle zorginstellingen voor onder andere Dementia praecox of Klinefelter-syndroom, echter ook Misselijkheid en Schizoaffectieve stoornis. Men spreekt van vrije zorgkeuze. Aan de hand van een naturaverzekering kun je terecht bij minder zorgverleners. Een naturapolis is goedkoper.


2. Hoogte eigen risico

Eigen risico is een verplicht onderdeel wat je zelf moet betalen zodra je aanspraak maakt op de basisverzekering. Voor 2023 is dat €385. Je kunt kiezen voor een zogenaamd vrijwillig eigen risico. Sommigen verhogen het met €100 (maximaal €500). Jouw “win” is een betaalbare verzekering. Voel jij je vitaal, en heb je wat spaargeld liggen? Overweeg het gerust. De maandelijkse premie zal flink dalen.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

In aanvulling op het basispakket zijn er een aantal aanvullende verzekeringen. Dit mag je zelf bepalen. Denk aan een extra verzekering voor brillen en lenzen, alternatieve geneeswijzen, tandarts, medische hulp buitenland. Maak je veel gebruik van specialistische zorg? Aanvullende dekking is dan een must. Kijk van tevoren of de hogere premie in verhouding staat tot de zorg.


4. Collectieve zorgverzekering

Heb je al uitgezocht of er een collectieve verzekeringen is via de baas, de gemeente (Vlist) of soms een opleiding. Jouw “win” is een lagere premie (max 10% op de basisverzekering). Soms ben je helemaal niet goedkoper uit. Deze collectieve pakketten rijmen niet automatisch met jouw individuele wensen. Soms ben je zelfs oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Vlist?
Snel starten met ziekenfonds vergelijken en een goede nieuwe polis kiezen? In dit geval vraag je advies van een verzekeringskantoor in Vlist of in een omliggende plaats. Echter, dit gaat nog een stuk vlotter en gemakkelijker d.m.v. internet. Onderstaand lees jij een handig stappenplan.

 1. Voer jouw leeftijd in, en spot de tarieven van 2023.
 2. Kies de hoogte van het eigen risico (bijvoorbeeld €485).
 3. Kies voor restitutie- of naturapolis (zelf kiezen (vrij) of minder keus).
 4. Kies de gewenste buitenlanddekking (bijv. spoedeisende hulp wereldwijd).
 5. Welke tandartsverzekering kies je? (bijv. 100% vergoed tot €500).
 6. Neem een besluit over de module behandelingen voor fysiotherapie (bijvoorbeeld negen per jaar).
 7. Kies de uitbetalingen aangaande brillen en lenzen.
 8. En wat wil jij t.a.v. alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies een verzekeraar (een optie is ZorgDirect) en de overstap is online snel rond.

Wat wordt er allemaal vergoed in Vlist?

De basispolis dekt veel zorgkosten in Vlist. Daarmee worden kosten gedekt van zaken als Ziekenvervoer, Medicijnen, Huisarts, Medisch specialist maar ook Gehandicaptenzorg, Dieetadvies, Wijkverpleging, Geestelijke gezondheidszorg. Lees de algemene voorwaarden van de huidige polis en zie meteen welk deel de verzekeraar dekt, en welk eigen risico er geldt. Op onze website bekijk jij enkele algemene zorgverleners in de provincie Zuid-Holland.

Huisarts

Een huisarts is het eerste aanspreekpunt bij de meeste soorten klachten. Je dokter heeft veel kennis en stelt een diagnose, en verwijst je eventueel door. Jouw bezoek aan de huisarts in Vlist wordt gedekt uit het basispakket. Hiervoor geldt geen eigen risico. Dat is anders bij bloedafname, urineonderzoek of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Wat wordt er gedekt bij een opname in een ziekenhuis? Je basisverzekering vergoedt dit. Een stukje moet je zelf betalen (eigen risico). Tip: check even of jouw verzekering een contract heeft lopen met de ziekenhuizen in Zuid-Holland. Is dit niet mogelijk? Het kan zijn dat er slechts deels een uitkering plaatsvindt (tot 75%).

Fysiotherapie

Ik maak een afspraak bij de fysio in Vlist. Wat wordt er betaald? Je fysiotherapie wordt slechts gedeeltelijk betaald via de basispolis. Uitzondering op de regel: jongeren tot 18 jaar en wanneer je een chronische ziekte hebt. Kan jij eigenlijk niet zonder de fysiotherapeut? Maak dan een keus voor unieke aanvullende verzekering.

Opticien

Ben jij klant bij de opticien in Vlist? Lenzen of brillen worden niet gedekt uit het basispakket. Dit geldt alleen bij een medische noodzaak of een speciaal type bril, lens of hulpmiddelen. Wat je kunt overwegen is een aanvullende verzekering voor jouw lenzen of bril. De uitbetalingen hiervan schommelen nogal: van €35 per jaar tot €400 per jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Wilt u een gehoorapparaat kopen? De basispolis dekt 75% van de aanschafprijs van een hoortoestel. Je audicien in Vlist moet wel een contract hebben met je verzekering. Er zijn nog vele zorginstanties in en rondom Vlist. Neem nou podotherapie, logopedie, ergotherapie, kraamzorg en ook apotheek, audicien, psychologische zorg, plastische chirurgie, stoppen met roken. De vergoedingen lopen sterk uiteen bij Delta Lloyd of ZorgDirect. Bestudeer de dekking van jouw polis om de tegemoetkomingen te achterhalen. Of bekijk meteen meer over Zorgpolis Laseren oog.

Verzekeringskantoor in Vlist

Prefereer jij face to face contact met betrekking tot de zorgpolis? Jij kan mogelijk ook contact opnemen met de verzekeringsmaatschappij in Vlist. Dit noemen we ook wel een assurantieadviseur. De ervaringsdeskundige adviseert jou inzake verzekeringen, pensioenen en hypotheken. Deze persoon bespreekt de stand van zaken, en bieden praktische tools om te besparen op de zorgverzekering. Dit gesprek kan wel €200 per jaar opleveren. Het kan op het verzekeringskantoor, maar vaak is het ook mogelijk bij jou.

 • Kijkt verder dan alleen de premie.
 • Afspraak bij jou thuis.
 • Zorgpolis die past bij jouw eisenpakket.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Vlist