Loading...

Zorgverzekering Vleuten Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedereen in Nederland is verplicht een (basis)zorgverzekering te nemen. Vanaf half november tot eind december kan je een (nieuwe) zorgverzekering afsluiten in Vleuten. Bijvoorbeeld naar Menzis, CZ, OHRA, Achmea, FBTO. In 2023 kan er voor jou wat veranderen. Het is slim om de huidige verzekering er nog eens bij te pakken. Past de bestaande dekking met jouw omstandigheden? Via een snelle zorgvergelijker kan je direct, makkelijk zorgverzekeringen vergelijken. Op die manier zoek jij een goede verzekering voor een goede prijs. Bepaal je eigen risico, kies voor natura of restitutie, en selecteer eventueel aanvullende polissen als epilatie / tand. Overstappen van polis is binnen mum van tijd afgehandeld.

 • Populaire verzekeraars vergelijken
 • Polis afsluiten bij de verzekeraar
 • Hulp bij overstappen
 • Altijd 2 weken bedenktijd
 • Lage prijzen / maandtarieven

Zorgverzekering vergelijken 2023

Overstappen naar een goede zorgverzekering is tamelijk moeilijk. Zaken als Zvw + Ingezetene zullen je aandacht nodig hebben. Er zijn talloos veel assuranten, van Bewuzt of OZF tot CZdirect en Zilveren Kruis. Hoe vind ik een gewoon goede polis? Zorgpolissen vergelijken gaat gemakkelijker dan je denkt. Geholpen door een zorgvergelijker tref je rap en moeiteloos een goede verzekering die spoort met jouw behoeften. Meer info? Op zorgverzekeringcentrum.nl lees jij praktische specificaties over de aanvullende verzekering, basisverzekering, restitutiepolis, naturapolis, eigen risico. Lees ook alles over Ulft zorgverzekering.

Direct-vergelijken

De goedkoopste zorgverzekering in november 2022 afsluiten
Nieuwsgierig naar de goedkoopste zorgverzekering in Vleuten? De premies van de basisverzekeringen variëren regelmatig, terwijl je overal hetzelfde krijgt. Daardoor zijn grote besparingen mogelijk. Wat de scherpste premie is, kan per aanvraag verschillend zijn. De vergoeding kent z’n oorsprong in eigen risico, vrije zorgkeuze en aanvullende dekkingen. Middels de polisvergelijker – met bruikbare filters – zoek je snel welke partij voor jouw scenario het goedkoopste is. Het is mogelijk vanaf 12 november 2022 over te stappen tot maximaal eind januari 2023. Extra veel voordeel op jouw zorgpolis? Kies dan een vrijwillige eigen risico (bijv. €885). Goed om te weten: een goedkope zorgverzekering van aanbieders als Promovendum, Nationale Nederlanden, Anderzorg, Besured is meestal wel een natura- of budgetpolis. Een negatief aspects hiervan is: je niet zomaar naar elk ziekenhuis kan.

zorgverzekering-vleuten


Betrouwbare zorgpolis in Vleuten?

Bij het afsluiten van een zorgverzekering voor 2023 komt veel kijken. Je kunt kiezen uit meerdere assuradeurs die elk weer allerlei polissen aanbieden. Een terechte vraag is dan: welke zorgpolis sluit aan bij mijn wensen? Een vaak gemaakte keuze is de goedkoopste zorgverzekering met de laagste prijs – wellicht overstappen en zorgpolis Sneek afsluiten – of juist voor de beste verzekering van 2023 met een complete polis die veel kosten dekt. Het kan gaan om een polis van Bewuzt, Zilveren kruis, Interpolis, United Consumers. Op deze site bekijk je een aantal begrippen die jou verder op weg helpen. Aan de hand van deze aanwijzingen zul je de zorgvergelijker beter begrijpen.


1. Restitutie- of naturapolis afsluiten

Ten aanzien van de basisverzekering heb je de keuze uit een restitutie- of naturapolis. De dekking van deze basispolissen is overal hetzelfde. Wel verschillen de zorginstellingen waar je 100% vergoed krijgt. D.m.v. een restitutiepolis mag je kiezen voor iedere zorgverleners en ziekenhuizen voor bijvoorbeeld Congenitale sferocytose of Frotteurisme, maar ook Obesitas en Steatorroe. Men spreekt van vrije zorgkeuze. Aan de hand van een naturaverzekering kun je terecht bij alleen de aangesloten ziekenhuizen/zorginstellingen. Een naturaverzekering is het goedkoopst.


2. Eigen risico kiezen

Het eigen risico is een verplicht bedrag dat je zelf bijdraagt op het moment dat je zorg uit de basisverzekering gebruikt. In 2023 bedraagt dit €385. Een optie is een vrijwillig eigen risico. Je kunt het verhogen met bijvoorbeeld €100 (de max is €500). Je profiteert van een betaalbare premie. Heb je niet vaak wat, en beschik je over voldoende spaargeld? Dan is dit nog niet zo gek. De maandlasten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende dekking kiezen

In aanvulling op de basisverzekering kan je kiezen voor aanvullende verzekeringen. Soms kan dat erg handig zijn. Veel gekozen: een extra dekking voor tandarts, medische hulp buitenland, alternatieve geneeswijzen, fysiotherapie. Gebruik je ook veelvoudig extra aanvullende zorg? Dan is aanvullende dekking vaak een must. Neem dan goed door of het voor jou wel uit kan.


4. Collectieve zorgverzekering

Er zijn verschillende soorten collectieve verzekeringen: via jouw zaak, de gemeente (Utrecht) of mogelijk een opleiding. Je hebt recht op korting op de premie (korting van 5-10%). Mogelijk ben je helemaal niet goedkoper uit. Sommige collectieve pakketten zijn niet meteen in lijn met jouw wensen m.b.t. zorg. Controleer dus goed de polis!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Vleuten?
Vandaag starten met ziekenfonds vergelijken en een nieuwe polis afsluiten? In deze situatie bezoek je een verzekeringskantoor in Vleuten of in een omliggende plaats. Maar dit gaat nog een stuk vlotter en eenvoudiger via het internet. Op deze pagina vind jij de stappen die je doorloopt.

 1. Vul als eerste jouw leeftijd in om de actuele tarieven van 2023 te zoeken.
 2. Kies een eigen risico (bijvoorbeeld €685).
 3. Selecteer een restitutie- of naturapolis (een vrije- of beperkte keuze).
 4. Kies de gewenste buitenlanddekking (dit kan zijn volledige werelddekking).
 5. Maak een keuze uit tandartsverzekeringen(100% vergoed tot € 500).
 6. Neem een besluit over het aantal behandelingen bij de fysiotherapeut (dit kan zijn negen stuks per jaar).
 7. Bepaal een vergoeding t.a.v. brillen en lenzen.
 8. Bepaal wat je wil ten aanzien van alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies een verzekeraar (bijv. VvAA) en het overstappen online is zo geregeld.

Wordt alle zorg vergoed in Vleuten?

Het basispakket betaalt allerlei zorgkosten in Vleuten. Op die manier hoef je (buiten eigen risico) niet te betalen voor zaken als Medicijnen, Huisarts, Ziekenvervoer, Ziekenhuis. Maar denk ook aan Gehandicaptenzorg, Dieetadvies, Verloskundige zorg, Ergotherapie. Inventariseer de algemene voorwaarden van jouw actuele polis en zie meteen welke kosten je verzekering vergoed, en onder welke condities dit geldt. Op deze pagina check je meerdere vaak voorkomende zorgaanbieders in de provincie Utrecht.

Huisarts

Je kunt naar de huisarts bij de meeste soorten klachten. De dokter probeert iets te doen, doet een basisonderzoek, en kan je verwijzen naar een expert. Gebruik van jouw huisarts in Vleuten wordt betaald vanuit de basispakketten. Je betaalt geen eigen risico. Uitzonderingen zijn bloedafname, urineonderzoek of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Wat wordt er gedekt bij een intensieve ziekenhuisopname? Je basisverzekering vergoedt dit. Wel betaal je eigen risico. Handig: inventariseer of de assuradeur een contract heeft met ziekenhuizen in Utrecht. Is dat niet het geval? Het kan voorkomen dat je slechts een gedeeltelijke vergoeding krijgt.

Fysiotherapie

Een afspraak bij de fysio in Vleuten. Hoe zit het met de dekking? Fysiotherapie wordt heel beperkt vergoed vanuit de basispolis. Dit wordt enkel vergoed voor jeugd tot de 18 jaar en bij (geselecteerde) chronische ziektes. Wil je wel gebruik maken van de fysiotherapeut? Ga dan voor unieke aanvullende verzekering.

Opticien

Ook klant bij een opticien in Vleuten? Lenzen of brillen worden niet teruggeboekt uit het basispakket. Dit is echter anders bij een medische indicatie of uitzonderlijke hulpmiddelen. Wat je kunt overwegen is een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. De vergoedingen hiervoor zijn wisselend: van €30 per jaar tot €100 per 3 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Gehoorapparaat nodig? Het basispakket betaalt 75% van de kosten voor een hoortoestel. De audicien in Vleuten moet een contract hebben afgesloten met de partij waar jij verzekerd bent. Buiten dit onderscheiden we nog velerlei soorten zorg in de regio Utrecht. Zoals podotherapie, logopedie, kraamzorg, ergotherapie of ook stoppen met roken, audicien, apotheek, psychologische zorg, haptonomie. De financiële compensaties vertonen grote verschillen bij HEMA of UMC Zorgverzekering. Check de voorwaarden van jouw polis voor de actuele vergoedingen. Of raadpleeg onze pagina over Zorgpolis Kunsttranen.

Verzekeringskantoor in Vleuten

Prefereer jij persoonlijk contact m.b.t. je zorgpolis? Je kan afspraken met een verzekeringsmaatschappij in Vleuten. In de volksmond: een assurantieadviseur. De deskundige begeleidt jou t.a.v. hypotheken, pensioenen en verzekeringen. Deze persoon checkt de stand van zaken, en bieden praktische tools om te besparen op de zorgverzekering. Dit gesprek kan je flink wat geld opleveren. Dit kan bij de expert op kantoor, maar hij of zij kan ook langskomen.

 • Jarenlange ervaring.
 • 1 op 1 afspraken.
 • De perfecte prijs voor de juiste dekking.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Vleuten