Loading...

Zorgverzekering Vethuizen Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedereen vanaf 18 jaar is verplicht een zorgverzekering af te sluiten. Rond november tot en met december kan je overstappen van zorgverzekering in Vethuizen. Dit kan o.a. naar VGZ, FBTO, OHRA, CZ, Menzis. Ook in 2022 zijn de polissen weer veranderd. Het is slim om jouw huidige polis goed door te nemen. Past de geldende polis met wat jij belangrijk vindt? Via een scherpe zorgvergelijker kun jij direct, makkelijk zorgverzekeringen vergelijken. Op die manier spot je een goede verzekering voor een goede prijs. Selecteer je eigen risico, kies voor beperkte (natura) of vrije (restitutie) zorgt, en selecteer eventueel aanvullende dekkingen als medische hulp buitenland / huidtherapie. De overstap is in een paar minuutjes afgewerkt.

 • Vergelijk de bekendste verzekeraars
 • Je sluit de polis bij de verzekeraar af
 • Probleemloos overstappen
 • Vrijblijvend overstappen (binnen 2 weken)
 • Ook aanvullende dekkingen

Zorgverzekering vergelijken 2022

Overstappen naar een passende zorgverzekering is vaak complex. Zaken als CAK of Solidariteit vliegen je om de oren. Ze ontvangen je graag als klant, van Besured of OZF tot bijvoorbeeld FBTO en ZieZo. Hoe vind ik een goede verzekeringspolis? Nederlandse zorgpolissen vergelijken hebben wij wat makkelijker gemaakt. Via deze zorgvergelijker tref je gelijk en makkelijk een voordelige verzekering die overeenkomt met alle wensen. Kom je er niet uit? Op deze pagina tref jij praktische gegevens over de eigen risico, naturapolis, aanvullende verzekering, restitutiepolis, collectieve zorgverzekering. Of klik meteen verder naar Twisk zorgverzekering.

Direct-vergelijken

De goedkoopste zorgverzekering in augustus 2022 afsluiten
Is alles wat jij wil de goedkoopste zorgverzekering in Vethuizen? De prijzen van de basisverzekeringen verschillen sterk, terwijl je overal basisdekking hebt. Zo zijn grote besparingen mogelijk. De voordeligste polis kan per persoon verschillen. De kostprijs hangt af van type polis, het eigen risico en aanvullende polissen. Aan de hand van de zorgvergelijker – en de speciale filters – bekijk jij binnen 1 minuut welke verzekering voor jouw situatie het laagst geprijsd is. Je verzekering oversluiten is een optie van 12 november 2021 tot eind januari 2022. Wil je extra besparen op de verzekeringen? Kies dan een vrijwillige eigen risico (bijv. €685). Goed om te weten: een goedkope zorgverzekering van bijvoorbeeld Promovendum, HEMA, Nationale Nederlanden, Anderzorg betreft vaak een natura- of budgetpolis. Het nadeel is beperkte zorgkeuze.

zorgverzekering-vethuizen


De beste zorgpolis in Vethuizen?

Bij het kiezen van een zorgverzekering voor 2022 komt veel kijken. Je kunt kiezen uit meerdere partijen met op hun beurt weer allerlei producten. Wat je dan ook vaak hoort is: welke zorgpolis is iets voor mij? Je kunt kiezen voor de goedkoopste zorgverzekering met de laagste prijs – bijvoorbeeld overstappen en zorgpolis Sittard afsluiten – een ander deel gaat juist voor de beste verzekering van 2022 met een complete polis die veel kosten dekt. Bijvoorbeeld die van Interpolis, Bewuzt, Zilveren kruis, Univé. Hierna lees je meer over enkele variabelen die even jouw aandacht nodig hebben. Aan de hand van deze hulp zal het vergelijken van polissen nog beter gaan.


1. Natura- of restitutie polis afsluiten

Met betrekking tot de basisverzekering zijn er 2 opties: een restitutie- of naturapolis. De dekking van de basisverzekering is overal hetzelfde. Wel schommelen de zorginstellingen waar je complete dekking hebt. Via een restitutieverzekering ben je welkom bij alle zorgverleners voor onder andere Adrenogenitaal syndroom of Ischemische hartklachten, echter ook Platvoeten en Taaislijmziekte. We noemen dit ook vrije zorgkeuze. Via een naturaverzekering kun je terecht bij minder zorgverleners en ziekenhuizen. De restitutiepolis heeft een hogere premie.


2. Het eigen risico

Jouw eigen risico is een deel wat je zelf moet betalen als je zorg uit de basisverzekering gebruikt. Voor 2022 ligt dit op €385. Optioneel is een vrijwillig hoger eigen risico. Het eigen risico kan omhoog met bijv. €100 (max €500). Het pluspunt is een minder hoge premie. Voel jij je vitaal, en beschik je over voldoende spaargeld? Dan is het een prima optie. De premie is dan een stuk lager.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

In aanvulling op het basispakket kan je kiezen voor aanvullende verzekeringen. Dit is zeker geen verplichting. Voorbeelden zijn een extra verzekering voor brillen en lenzen, medische hulp buitenland, alternatieve geneeswijzen, fysiotherapie. Intensief gebruiker van specialistische zorg? Overweeg dan zeker aanvullende dekking. Laat je dan altijd voorlichten of de vergoedingen afwegen tegen de premie.


4. Collectieve zorgverzekering

Kan jij gebruik maken van een collectieve verzekeringen: via het bedrijf, je gemeente (Montferland) of mogelijk een school. Je hebt recht op een goedkoper tarief (denk aan 5 tot 10 procent korting). In de praktijk ben je helemaal niet goedkoper uit. Sommige collectieve pakketten sluiten niet altijd aan op je specifieke zorgwensen. Je bent al gauw oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Vethuizen?
Vandaag beginnen met ziekenfonds vergelijken en een goede nieuwe polis kiezen? Daarvoor bezoek je een verzekeringskantoor in Vethuizen of in deze buurt. Handig: dat kan natuurlijk ook direct en duidelijker op internet. Onderstaand tref jij een bruikbaar stappenplan.

 1. Geef je je leeftijd (geboortedatum) in voor de geldige tarieven van 2022.
 2. Kies een eigen risico (bijvoorbeeld €585).
 3. Wil je een natura- of restitutie verzekering (zelf kiezen (vrij) of minder keus).
 4. Kies de gewenste buitenlanddekking (in NL, europa of wereldwijd).
 5. Selecteer een tandartsverzekering (75% vergoed tot € 250).
 6. Neem een besluit over de module behandelingen voor fysiotherapie (o.a. 27 per jaar).
 7. Bepaal een vergoeding betreft lenzen en brillen.
 8. En wat wil jij met betrekking tot alternatieve geneeswijzen.
 9. Maak een keuze uit de verzekeraars(bijvoorbeeld De Goudse) en het overstappen online is zo geregeld.

Welke zorg betaalt de verzekeraar in Vethuizen?

Jouw basispolis compenseert de meeste zorgkosten in Vethuizen. Daarmee ben je gedekt voor onvoorziene kosten van bijv. Huisarts, Medisch specialist, Medicijnen, Bloedonderzoek. Maar denk ook aan Logopedie, Dieetadvies, Revalidatiezorg, Verloskundige zorg. Bekijk de algemene voorwaarden van jouw actuele modules om te achterhalen welk deel de verzekeraar dekt, en onder welke condities dit geldt. Op deze pagina bekijk je een aantal populaire zorginstellingen in de provincie Gelderland.

Huisarts

Je bezoekt de huisarts voor de meest gangbare klachten. De dokter probeert iets te doen, stelt vast wat er loos is, of geeft je een verwijzingsbrief voor een specialist. Een consult bij de huisarts in Vethuizen wordt gedekt uit het basispakket. Je betaalt geen eigen risico. Bij andere kosten wel, zoals bloedprikken en bepaalde medicijnen op recept.

Ziekenhuis

Is er sprake van een ziekenhuisopname? De basisverzekering vergoedt dit. Je betaalt hier wel eigen risico. Tip: trek even na of jouw assuradeur een contract heeft afgesloten met ziekenhuizen in Gelderland. Wordt dat een lastig verhaal? Het komt regelmatig voor dat er slechts deels een uitkering plaatsvindt (tot 75%).

Fysiotherapie

Ik maak een afspraak bij de fysio in Vethuizen. Wordt dit gedekt? Dekking van fysiotherapie is minimaal afgedekt uit de basispolis. Uitzonderingen zijn: kinderen tot en met 17 jaar en bij (geselecteerde) chronische ziektes. Ga je zo nu en dan naar de fysiotherapeut? Kies dan voor een aanvullende verzekering.

Opticien

Ga je naar de opticien in Vethuizen? Lenzen of brillen zal niet worden vergoed binnen het basispakket. Dit geldt alleen bij een medische reden of een speciaal type bril, lens of hulpmiddelen. Gelukkig bestaat er een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Deze modules verschillen enorm: van €45 per jaar tot €500 per 2 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Gehoorapparaat nodig? De basisverzekering betaalt maximaal 75% van de kosten voor een hoortoestel. Je audicien in Vethuizen moet wel een contract hebben met de verzekeringsmaatschappij. Er zijn nog vele zorginstanties in de regio Montferland. Neem nou logopedie, ergotherapie, podotherapie, diëtetiek en psychologische zorg, plastische chirurgie, audicien, apotheek, haptonomie. De tegemoetkomingen zijn erg wisselend bij inTwente of Salland. Check de kleine lettertjes van de polis om te achterhalen in hoeverre het gedekt is. Of ga meteen naar Zorgpolis Kies.

Verzekeringskantoor in Vethuizen

Geef jij de voorkeur aan een “echt” gesprek rondom de zorgpolis? Je kan afspraken met de verzekeringsmaatschappij in Vethuizen. Met een moeilijk woord heet dit een assurantieadviseur. De ervaringsdeskundige helpt jou rondom pensioenen, hypotheken en verzekeringen. De deskundige bekijkt jouw persoonlijke situatie, en komen met tips om te besparen op de zorgverzekering. Een deskundig consult kan wel honderden euro’s per jaar besparen! Soms kan dit bij hen op kantoor, maar vaak is het ook mogelijk bij jou.

 • Deskundig advies.
 • Een vertrouwd gezicht.
 • Zorgverzekering die aansluit bij jouw wensen.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Vethuizen