Loading...

Zorg en Zekerheid zorgverzekering Een voordelige Zorg en Zekerheid zorgpolis afsluiten

Wil jij een zorgverzekering van Zorg en Zekerheid bestellen? De actuele premie voor 2022 checken? Wil je weten welke onderdelen er betaald worden bij deze assuradeur? De potentiële aanvullende dekkingen doornemen? Hieronder check jij alle info aangaande Zorg en Zekerheid. Ook kan men vandaag nog met de vergelijker een polis afsluiten. Overstappen is stelt erg weinig voor. Met de computer is dit proces binnen mum van tijd rond gemaakt. Geef hieronderde leeftijd in en begin met zorgverzekeringen vergelijken.

Meteen weten wat Zorg en Zekerheid afdekt met hun ziektekostenverzekering? Alvorens jij de verzekering oversluit is het verstandig om alle modules gedetailleerd door te nemen. Welke dingen worden gedekt? In de voorwaarden van de maatschappij kan je hier meer over lezen. Elke periode veranderen de vergoedingen en dekkingen voor de zorgverzekeringen. Wellicht betreft dit ook Zorg en Zekerheid. Check voordat je iets afsluit de wijzigingen voor 2022 en actuele tarieven. Deze info is te kijken via de serviceafdeling, en kan je downloaden op de website van de aanbieder (www.zorgenzekerheid.nl).

Zorg en Zekerheid zorgverzekering afsluiten

Wil jij direct weten op welke manier je een polis bij Zorg en Zekerheid kunt afsluiten? Hiervoor is er het stappenplan hieronder:

  1. Voer jouw geboortedatum in
  2. Hoe hoog mag het eigen risico zijn?
  3. Wil je volledige vrije zorgkeuze ((restitutie of natura)
  4. Geef je wensen door m.b.t. aanvullende opties als Buitenlanddekking en orthodontie
  5. Klik op de buitenlanddekking mogelijkheden
  6. In het volgende scherm check je de toepasbare verzekeringen (Castricum, Heemskerk, Leiden). Filter op prijs of kwaliteit
  7. Het pakket gevonden dat bij je past? Analyseer de voorwaarden van de polis en let specifiek op de Zorg en Zekerheid vergoedingen 2022. Let met name op de eigen bijdrage.

Het basispakket

De basiszorgverzekering van Zorg en Zekerheid is praktisch hetzelfde als de basiszorgverzekering van concurrerende verzekeraars zoals AnderZorg of National Academic. Dit heeft de overheid in de wet vermeld. Daarnaast zal iedereen zo’n polis moeten regelen. Aan de hand van de basispolis ben je standaard verzekerd voor bijvoorbeeld Ziekenhuis, Medisch specialist, Bloedonderzoek, Medicijnen. Maak je aanspraak op bepaalde zorg uit de basispolis? Dan vergoed jij zelf in beginsel een eigen risico. Voor 2022 is dit €385. Zorg en Zekerheid hanteert meerdere polissen: een restitutiepolis of naturapolis. In de Restitutiepolis kan jij op elke plek terecht voor zorg. Kies je een naturapakket, dan is de keuze qua zorg meer beperkt. Alleen bij vooraf bekende ziekenhuizen wordt de volledige nota uitbetaald. Dekkingen zijn er voor:

Aanvullende verzekeringen

Bij Zorg en Zekerheid kan je jouw basispakket versterken met aanvullende verzekeringen. Op die manier krijg je zaken vergoed die niet in de basisdekking zijn meegenomen. Hierbij kun je denken aan medische hulp buitenland, brillen en lenzen, tandarts, fysiotherapie. Via de aanvullende pakketten stel je een zorgverzekering samen die volledig passend is bij je zorgwens. Tip: soortgelijke aanvullende dekkingen zijn altijd 100% vrijwillig. Bepaald voor jezelf altijd of je de aanvullende verzekering ook echt zal gebruiken. Er bestaan situaties waarbij je bent oververzekerd. Een lijst met alle aanvullende verzekeringen 2022 vind je op www.zorgenzekerheid.nl.

Hoe zit het met het eigen risico?

Zorg en Zekerheid hanteert – net zoals alternatieve verzekeraars- een stukje verplicht eigen risico. In 2022 is dit €385. Ontvang je zorg uit het basispakket? Je betaalt dan de tarieven tot €385 zelfstandig. Er bestaan een paar uitzonderingen, denk aan de huisarts. Wat ook mogelijk is, dat is een extra stukje eigen risico. Dit is een extra naast de verplichte €385. Dit kan men aanpassen met treden van €100, met €500. Het maximale toegestane eigen risico is dus maximaal €885. Voel jij je vitaal, en kan jij een hoger eigen risico betalen? Neem het eens in overweging. De premie is dan een stuk lager. Lees ook verder over: Zilveren Kruis en Zekur verzekering.