Loading...

Zilveren Kruis zorgverzekering Een goedkope Zilveren Kruis zorgpolis afsluiten

Wil jij een zorgverzekering van Zilveren Kruis regelen? De laagste premie voor 2022 achterhalen? Nieuwsgierig welke aspecten er afgedekt zijn bij deze assuradeur? De opties voor aanvullende dekkingen vergelijken? Op zorgverzekeringcentrum.nl bekijk je alle details ten behoeve van Zilveren Kruis. Wellicht zal je meteen via onze vergelijker een zorgpolis afsluiten. Het afsluiten nog nooit zo eenvoudig geweest. Online is dit proces binnen mum van tijd afgehandeld. Voer in het veld hieronder je leeftijd in en ga aan de slag met online zorgverzekering vergelijken.

Wil jij weten wat Zilveren Kruis afdekt met hun ziektekostenverzekering? Als jij overgaat op een nieuwe polis is het goed om de polis degelijk te bekijken. Welke zaken zijn afgedekt, en welke niet? In het document met voorwaarden van deze aanbieder kan je hier meer over lezen. Elke periode veranderen de spelregels en tegemoetkomingen van de verzekeraars. Wellicht dus ook wel bij Zilveren Kruis. Bekijk voordat je gaat overstappen de inhoud van de polissen voor 2022 en de laatste premies. Deze zijn op te vragen bij de webcare, en kan je raadplegen via de internetsite van de verzekeringsmaatschappij (www.zilverenkruis.nl).

Zilveren Kruis zorgverzekering afsluiten

Wil jij direct weten via welke wijze jij een verzekering bij Zilveren Kruis kan regelen? Bekijk dan het stappenplan hieronder:

  1. Geef jouw leeftijd door
  2. Kies het gewenste eigen risico
  3. Maak een keuze uit beperkte, ruime of vrije zorgkeuze (restitutie & natura)
  4. Selecteer optioneel modules als Lenzen en brillen en mond/tand
  5. Selecteer eventueel een buitenlanddekking
  6. Je vergelijkt nu in een keer de opties voor verzekeringen (Capelle aan den IJssel, Hattem, Tilburg). Filter op prijs of kwaliteit
  7. Een geschikt pakket gevonden? Analyseer de kleine lettertjes en controleer de Zilveren Kruis vergoedingen 2022. Check ook het eigen risico.

Het basispakket

De basispolis van Zilveren Kruis is identiek aan de basispolis van “concurrenten” zoals Ditzo of UMC Zorgverzekering. Het basispakket moet wettelijk hetzelfde zijn. Ook moet je dit afsluiten. Met behulp van de basiszorgverzekering ontvang jij zeker een tegemoetkoming voor zorg als Medisch specialist, Ziekenhuis, Ziekenvervoer, Bloedonderzoek. Maak je aanspraak op zorg die in de basisverzekering zit? Dan betaal je meestal eerst een eigen risico. In het jaar 2022 betaal je €385. Zilveren Kruis hanteert meerdere polissen: een natura- of een restitutiepolis. Bij de Restitutiepolis kan je overal terecht. Prefereer jij een naturapakket, dan is de keuze qua zorg meer beperkt. Alleen bij vooraf bekende zorginstellingen wordt de volledige nota uitbetaald. Dekkingen zijn er voor:

Aanvullende verzekeringen

Bij Zilveren Kruis kan men de basisverzekering verrijken met aanvullende verzekeringen. Zodoende ontvang je compensaties voor dingen die niet in jouw basisverzekering zijn inbegrepen. Denk bijvoorbeeld aan fysiotherapie, brillen en lenzen, medische hulp buitenland, alternatieve geneeswijzen. Via de aanvullende pakketten sluit je een polis af die volledig passend is bij je zorgwens. Advies: zulkeaanvullende opties hoef je niet af te sluiten. Denk goed na of je de aanvullende module echt nodig hebt. In sommige gevallen spreken we van oververzekerd. Alle aanvullende verzekeringen 2022 download je op www.zilverenkruis.nl.

Hoe zit het met het eigen risico?

Zilveren Kruis heeft – net als alle andere verzekeringen – een stukje verplicht eigen risico. In 2022 is dit €385. Gebruik jij zorg uit de basisdekking? Dan voldoe je de tarieven tot €385 dus vaak zelf. Er bestaan een paar uitzonderingen, denk aan de huisarts. Overweeg ook een hoger vrijwillig eigen risico. Dit is een extra naast de eerder genoemde €385. Dit kan men aanpassen met treden van €100, tot €500. Het maximale eigen risico is dus nooit hoger dan €885. Voel jij je vitaal, en kan je een hoog risico veroorloven? Dan is het een prima optie. De maandlasten gaan flink omlaag. Lees ook verder over: ZieZo en VvAA verzekering.