Loading...

Zekur zorgverzekering Een goedkope Zekur zorgpolis afsluiten

Vandaag nog een zorgverzekering van Zekur nemen? De goedkoopste premie voor 2023 bekijken? Nieuwsgierig welke zorg wel en niet afgedekt zijn bij deze verzekeraar? Alle mogelijke aanvullende dekkingen doorzoeken? Op deze pagina check je alle details m.b.t. Zekur. Misschien kan jij snel via de tool een zorgpolis afsluiten. Overstappen is gaat gemakkelijker dan ooit. Online is dat in een paar minuutjes geregeld. Tik hieronderde leeftijd in en ontdek zelf het gemak van online zorgverzekering vergelijken.

Meteen weten wat Zekur allemaal dekt binnen hun zorgverzekering? Voordat je de verzekering oversluit is het geen gek idee om de voorwaarden degelijk te inventariseren. Welke aspecten zijn inbegrepen? In de voorwaarden van deze aanbieder vind je het antwoord. Elke periode veranderen de voorwaarden en compensaties van de verzekeraars. Vermoedelijk dus ook wel bij Zekur. Check voor je gaat oversluiten de inhoud van de polissen voor 2023 en de laatste premies. Deze zijn op te vragen bij de webcare, en kan je raadplegen via de app van de verzekeringsmaatschappij (www.zekur.nl).

Zekur zorgverzekering afsluiten

Nieuwsgierig hoe jij een verzekering bij Zekur kan regelen? Gebruik dan het handige stappenplan.

  1. Voer jouw geboortedatum in
  2. Wat voor eigen risico wil je?
  3. Kies voor vrije of beperkte zorgkeuze (restitutie & natura)
  4. Selecteer optioneel modules als Fysiotherapie of tandheelkunde
  5. Bepaal of je buitenlanddekking wilt
  6. Je ontdekt nu de af te sluiten verzekeringen (Bloemendaal, Harderwijk, Terneuzen). Je mag ze rangschikken op prijs en kwaliteit
  7. Een goede keuze kunnen maken? Raadpleeg het polisblad, en bekijk de Zekur vergoedingen 2023. Vergeet niet de eigen bijdrage.

Het basispakket

Het basispakket van Zekur is praktisch hetzelfde als de basispolis van andere verzekeraars als Delta Lloyd en Zekur. Het basispakket moet wettelijk hetzelfde zijn. Ook is het verplicht. Dankzij de basispolis ontvang jij zeker een tegemoetkoming voor bijvoorbeeld Medicijnen, Ziekenhuis, Ziekenvervoer, Huisarts. Maak je aanspraak op zorg die in de basisverzekering zit? Dan vergoed jij zelf altijd in de basis de eigen bijdrage. Voor 2023 is dit €385. Zekur hanteert meerdere polissen: een natura- of een restitutiepolis. Kies je voor Restitutiepolis, dan heb je vrije zorgkeuze. Kies je een naturapakket, dan is er sprake van beperkte zorg. Alleen bij aangesloten zorginstellingen wordt de volledige nota uitbetaald. Dekkingen zijn er voor:

Aanvullende verzekeringen

Bij Zekur mag men de basiszorgverzekering uitbreiden met aanvullende verzekeringen. Op die manier dek jij de kosten die niet in de basisdekking zijn meegenomen. Denk bijvoorbeeld aan alternatieve geneeswijzen, medische hulp buitenland, tandarts, fysiotherapie. Aan de hand van de aanvullende polissen stel je een zorgverzekering samen die volledig passend is bij je zorgwens. Tip: soortgelijke aanvullende opties zijn niet verplicht. Controleer altijd goedof je de aanvullende verzekering in de praktijk gaat gebruiken. Er bestaan situaties waarbij je bent oververzekerd. Een lijst met alle aanvullende verzekeringen 2023 vind je op www.zekur.nl.

Hoe zit het met het eigen risico?

Zekur biedt – net zoals alle andere assuradeurs- een verplicht eigen risico. In 2023 bedraagt dit €385. Claim jij zorg uit de basisdekking? Dan voldoe je de eerste €385 uit je eigen portemonnee. Er bestaan een paar uitzonderingen, denk aan verloskundige hulp. Overweeg ook het vrijwillige eigen risico. Dit komt bovenop de verplichte €385. Je kunt het verhogen met treden van €100, met maximaal €500. Het maximale eigen risico is dus €885 per jaar. Gebruik je weinig zorg, en beschik je over voldoende spaargeld? Dan is dit nog niet zo gek. Je bespaart zo honderden euro’s. Bekijk ook: VvAA en Univé verzekering.