Loading...

VvAA zorgverzekering Een goede VvAA zorgpolis afsluiten

Meteen een zorgverzekering van VvAA afsluiten? De laagste premie voor 2023 achterhalen? Of weten welke onderdelen er vergoed worden bij deze assuradeur? De potentiële aanvullende dekkingen doorzoeken? Op deze pagina spot je alle informatie met betrekking tot VvAA. Misschien kan jij meteen met de vergelijker een zorgverzekering afsluiten. Dit is stelt erg weinig voor. Via internet is dit binnen 5 minuten rond gemaakt. Voer hieronderjouw leeftijd in en ontdek zelf het gemak van online zorgverzekering vergelijken.

Wil jij weten wat VvAA allemaal dekt met hun (basis)verzekering? Als jij een nieuwe verzekering afsluit is het goed om de dekkingen degelijk te controleren. Welke aspecten zijn inbegrepen? In de voorwaarden van de maatschappij lees je er alles over. Elke 12 maanden fluctueren de spelregels en compensaties van de verzekeringskantoren. Vermoedelijk zal dit ook zo zijn bij VvAA. Check voor het oversluiten de laatste aanpassingen voor 2023 en actuele tarieven. Jij kan hiervoor terecht bij de klantenservice, of online in te zien op de website van de aanbieder (www.vvaa.nl).

VvAA zorgverzekering afsluiten

Benieuwd hoe jij een verzekering bij VvAA kunt afsluiten? Gebruik dan het handige stappenplan.

  1. Hoe oud ben je?
  2. Kies het gewenste eigen risico
  3. Maak een keuze uit beperkte, ruime of vrije zorgkeuze (natura en restitutie)
  4. Selecteer optioneel modules als Lenzen en brillen en bijv. orthodontie
  5. Bepaal of je buitenlanddekking wilt
  6. Je ziet nu de af te sluiten verzekeringen (Blaricum, Hardenberg, Staphorst). Je zet eenvoudig de goedkoopste bovenaan
  7. Het juiste pakket geselecteerd? Raadpleeg de polisvoorwaarden en geef extra aandacht aan de VvAA vergoedingen 2023. Kijk wat de verzekeraar zegt over de eigen bijdrage.

Het basispakket

Het basispakket van VvAA is gelijk aan de basiszorgverzekering van alternatieve zorgaanbieders als De Amersfoortse of OZF. Dit wordt wettelijk bepaald. Ook is het verplicht. Aan de hand van de basisverzekering ben jij altijd gedekt voor zaken zoals Huisarts, Ziekenhuis, Medicijnen, Medisch specialist. Claim jij zorg uit de basisverzekering? Dan compenseer jij in beginsel het eigen risico. Voor 2023 is dit €385. VvAA geeft een keuze uit 2 vormen: een restitutieverzekering of naturaverzekering. In de Restitutiepolis kan je overal terecht. Ga je voor de naturapolis, dan wordt niet alle zorg 100% vergoedt. Puur en alleen bij gecontracteerde aanbieders van zorg ontvang je alles terug. Voorbeelden zijn:

Aanvullende verzekeringen

Bij VvAA kan je jouw basispakket aanvullen met aanvullende verzekeringen. Zodoende verzeker je kosten die niet in jouw basisverzekering zijn inbegrepen. Voorbeelden hiervan zijn medische hulp buitenland, alternatieve geneeswijzen, tandarts, brillen en lenzen. Met behulp van de aanvullende modules stel je een zorgverzekering samen die volledig passend is bij je zorgwens. Tip: de besproken aanvullende verzekeringen zijn niet verplicht. Bepaald voor jezelf altijd of je de betreffende module daadwerkelijk gaat gebruiken. Er is al snel sprake van oververzekerd. Alle aanvullende verzekeringen 2023 lees je op www.vvaa.nl.

Hoe zit het met het eigen risico?

VvAA heeft – in overeenstemming met andere verzekeringen – een eigen risico dat verplicht is. In 2023 ligt dat op €385. Gebruik jij zorg uit de basisverzekering? Dan betaal je de zorgkosten tot €385 uit je eigen portemonnee. Er bestaan een paar uitzonderingen, denk aan nacontrole van donor na een orgaandonatie. Wat ook mogelijk is, dat is het vrijwillige eigen risico. Dit is dan een aanvulling op de eerder genoemde €385. Je kunt het verhogen met stapjes van €100, met maximaal €500. De hoogste trede voor het eigen risico is dus nooit hoger dan €885. Gebruik je weinig zorg, en heb je wat spaargeld liggen? Denk er eens rustig over na. De zorgkosten gaan flink omlaag. Lees ook verder over: VGZ en United Consumers verzekering.