Loading...

VGZ zorgverzekering Een goede VGZ zorgpolis afsluiten

Meteen een zorgverzekering van VGZ regelen? De actuele premie voor 2023 checken? Nieuwsgierig welke aspecten er afgedekt zijn bij deze aanbieder? De mogelijke aanvullende dekkingen vergelijken? Op deze website lees je alle details m.b.t. VGZ. Misschien kan jij snel via onze vergelijker een zorgverzekering afsluiten. Overstappen is nog nooit zo eenvoudig geweest. Vanuit huis is dit in luttele minuten rond gemaakt. Geef in de tool hierna de geboortedatum in en start met het vergelijken van zorgverzekeringen.

Meteen weten wat VGZ vergoed met hun polis? Nog voor men overstapt van zorgverzekeraar is het goed om alle modules uitgebreid te analyseren. Welke aspecten zijn inbegrepen? In de voorwaarden van deze aanbieder lees je er alles over. Elke periode veranderen de spelregels en modules van de grote maatschappijen. Wellicht zal dit ook zo zijn bij VGZ. Bekijk voor je gaat oversluiten de wijzigingen voor 2023 en de laatste premies. Deze zijn op te vragen bij de klantenservice, en kun jij bekijken via de website van deze assuradeur (www.vgz.nl).

VGZ zorgverzekering afsluiten

Benieuwd via welke wijze jij een verzekering bij VGZ dient af te sluiten? Gebruik dan het handige stappenplan.

  1. Vul jouw geboortejaar in
  2. Wil je een hoog of laag eigen risico?
  3. Kies voor vrije of beperkte zorgkeuze (natura en restitutie)
  4. Selecteer optioneel modules als Alternatieve geneeswijzen of orthodontie
  5. Kies een buitenlanddekking optie
  6. Je ontdekt nu de toepasbare verzekeringen (Beverwijk, Haarlem, Soest). Je zet eenvoudig de goedkoopste bovenaan
  7. Een goede keuze kunnen maken? Analyseer het polisblad, en bekijk de VGZ vergoedingen 2023. Vergeet niet de eigen bijdrage.

Het basispakket

De basispolis van VGZ is praktisch hetzelfde als de basiszorgverzekering van concurrerende verzekeraars zoals De Friesland of UMC Zorgverzekering. De inhoud is bij wet vastgelegd. Ook moet je dit afsluiten. Met behulp van de basisverzekering ontvang jij zeker een tegemoetkoming voor zorg als Huisarts, Bloedonderzoek, Ziekenvervoer, Medisch specialist. Gebruik je iets uit jouw basispolis? Dan betaal je vaak eerst een eigen bijdrage. In het jaar 2023 betaal je €385. VGZ heeft 2 opties: een natura- of een restitutieverzekering. In de Restitutiepolis kan je overal terecht. Prefereer jij de naturapolis, dan is er sprake van beperkte zorg. Alleen bij vooraf bekende ziekenhuizen wordt de volledige nota uitbetaald. Dekkingen zijn er voor:

Aanvullende verzekeringen

Bij VGZ kan men de basisverzekering verrijken met aanvullende verzekeringen. Zodoende ontvang je compensaties voor dingen die niet in de basisdekking zijn meegenomen. Denk bijvoorbeeld aan medische hulp buitenland, brillen en lenzen, tandarts, alternatieve geneeswijzen. Met behulp van de aanvullende dekkingen sluit je een polis af die volledig passend is bij je zorgwens. Belangrijk: zulkeaanvullende pakketten hoef je niet af te sluiten. Controleer altijd goedof je de aanvullende verzekering daadwerkelijk gaat gebruiken. Er bestaan situaties waarbij je bent oververzekerd. Alle aanvullende verzekeringen 2023 kun je terugvinden op www.vgz.nl.

Hoe zit het met het eigen risico?

VGZ heeft – in vergelijking met andere verzekeraars- een eigen risico dat verplicht is. In 2023 ligt dat op €385. Claim jij zorg uit de basisdekking? Je betaalt dan de kosten tot €385 zelfstandig. Er zijn enkele uitzonderingen zoals wijkverpleging. Overweeg ook een vrijwillig eigen risico. Dit is dan een aanvulling op de €385. Dit kun jij uitbreiden met stapjes van €100, tot €500. Het maximale toegestane eigen risico is dus nooit hoger dan €885. Gebruik je weinig zorg, en heb je wat spaargeld liggen? Dan is dit nog niet zo gek. Je bespaart zo honderden euro’s. Ook interessant: Univé en UMC Zorgverzekering verzekering.