Loading...

Stad Holland zorgverzekering Een voordelige Stad Holland zorgpolis afsluiten

Wil jij een zorgverzekering van Stad Holland bestellen? De voordeligste premie voor 2022 bekijken? Benieuwd welke onderdelen er afgedekt zijn bij deze aanbieder? De potentiële aanvullende dekkingen vergelijken? Op de site spot je alle info t.b.v. Stad Holland. Wellicht zal je vandaag nog met de vergelijker een polis afsluiten. Overstappen is is kinderspel. Online is dit in luttele minuten rond gemaakt. Geef in de tool hierna jouw leeftijd in en ga aan de slag met het vergelijken van zorgverzekeringen.

Nieuwsgierig wat Stad Holland vergoed met hun (basis)verzekering? Voordat je overstapt van zorgverzekeraar is het slim om alle modules degelijk te analyseren. Welke zaken zijn afgedekt, en welke niet? In het polisblad van de assuradeur lees je er alles over. Elk jaar variëren de vergoedingen en tegemoetkomingen van de grote maatschappijen. Vermoedelijk betreft dit ook Stad Holland. Analyseer voordat je gaat overstappen de inhoud van de polissen voor 2022 en actuele tarieven. Jij kan hiervoor terecht bij de serviceafdeling, en kan je downloaden op de website van de verzekeringsmaatschappij (web.stadholland.nl).

Stad Holland zorgverzekering afsluiten

Weten hoe je een polis bij Stad Holland dient af te sluiten? Volg dan het handige stappenplan.

  1. Geef jouw leeftijd door
  2. Wat voor eigen risico wil je?
  3. Kies voor vrije of beperkte zorgkeuze (natura & restitutie)
  4. Kies aanvullende dekkingen als Alternatieve geneeswijzen en tandarts
  5. Kies een buitenlanddekking optie
  6. Je ziet nu alle beschikbare verzekeraars (Waalwijk, Ermelo, Veldhoven). Filter op prijs of kwaliteit
  7. Het juiste pakket geselecteerd? Analyseer de voorwaarden van de polis en let specifiek op de Stad Holland vergoedingen 2022. Vergeet niet de eigen bijdrage.

Het basispakket

De basiszorgverzekering van Stad Holland is praktisch hetzelfde als het basispakket van alternatieve zorgaanbieders als CZdirect of National Academic. De inhoud is bij wet vastgelegd. Tevens is het verplicht. Aan de hand van de basiszorgverzekering ontvang jij zeker een tegemoetkoming voor bijvoorbeeld Ziekenvervoer, Medisch specialist, Medicijnen, Ziekenhuis. Maak je aanspraak op zorg die in de basisverzekering zit? Dan betaal je in beginsel een eigen risico. Dit ligt in 2022 op €385. Stad Holland biedt twee mogelijkheden: een natura- of een restitutieverzekering. Bij de Restitutiepolis kan jij op elke plek terecht voor zorg. Kies je een naturaverzekering, dan is er sprake van beperkte zorg. Exclusief bij contractuele zorginstellingen wordt de volledige nota uitbetaald. Dekkingen zijn er voor:

Aanvullende verzekeringen

Bij Stad Holland kan je jouw basispakket versterken met aanvullende verzekeringen. Op die manier krijg je zaken vergoed die niet in de basispolis zitten. Hierbij kun je denken aan medische hulp buitenland, alternatieve geneeswijzen, brillen en lenzen, fysiotherapie. Door middel van de aanvullende pakketten stel je een zorgverzekering samen waar jij je goed bij voelt. Let op: zulkeaanvullende pakketten zijn vrijwillig. Denk goed na of je de aanvullende verzekering ook echt zal gebruiken. Er bestaan situaties waarbij je bent oververzekerd. Het complete overzicht met aanvullende verzekeringen 2022 lees je op web.stadholland.nl.

Hoe zit het met het eigen risico?

Stad Holland hanteert – net zoals de meeste verzekeraars- een stukje verplicht eigen risico. In 2022 is dit bij de meeste verzekeraars €385. Maak je gebruik van zorg uit het basispakket? In dat geval voldoe je de eerste €385 uit je eigen portemonnee. Er zijn enkele uitzonderingen zoals ketenzorg. Wat ook mogelijk is, dat is het vrijwillige eigen risico. Dit is dan een verlengstuk van de €385. Dit kan men aanpassen met €100 per niveau, tot €500. Het maximale toegestane eigen risico is dus €885 per jaar. Heb je niet vaak wat, en kan je een hoog risico veroorloven? Dan is het misschien wat voor jou. De maandlasten gaan flink omlaag. Check daarnaast: Salland Zorgverzekering en Pro Life verzekering.