Loading...

Salland zorgverzekering Een goede Salland zorgpolis afsluiten

Meteen een zorgverzekering van Salland nemen? De actuele premie voor 2022 controleren? Of weten welke zorg wel en niet afgedekt zijn bij deze maatschappij? De opties voor aanvullende dekkingen inventariseren? Op zorgverzekeringcentrum.nl bekijk je alle details aangaande Salland. Misschien kan jij snel met de vergelijker een zorgverzekering afsluiten. Het afsluiten gaat gemakkelijker dan ooit. Met de computer is dit proces binnen mum van tijd afgehandeld. Tik hierna je geboortedatum in en begin met zorgverzekeringen vergelijken.

Meteen weten wat Salland betaalt met hun (basis)verzekering? Alvorens jij overstapt van zorgverzekeraar is het slim om de voorwaarden degelijk te analyseren. Wat wordt we/niet gedekt? In de kleine lettertjes van deze aanbieder kan je hier meer over lezen. Jaarlijks wisselen de uitbetalingen en modules van de verzekeraars. Wellicht zal dit ook zo zijn bij Salland. Raadpleeg voor het oversluiten de inhoud van de polissen voor 2022 en de huidige premie. Deze info is te kijken via de webcare, en kan je raadplegen op de website van deze verzekeraar (www.salland.nl).

Salland zorgverzekering afsluiten

Wil jij direct weten hoe je een polis bij Salland kan regelen? Hiervoor is er het stappenplan hieronder:

  1. Geef jouw leeftijd door
  2. Kies het gewenste eigen risico
  3. Kies voor vrije of beperkte zorgkeuze (natura & restitutie)
  4. Maak een keuze uit aanvullende dekkingen als Lenzen en brillen en bijv. mond/tand
  5. Klik op de buitenlanddekking mogelijkheden
  6. Je ziet nu de toepasbare verzekeringen (Waalre, Epe, Roosendaal). Je mag ze rangschikken op prijs en kwaliteit
  7. Een goede keuze kunnen maken? Analyseer de kleine lettertjes en controleer de Salland vergoedingen 2022. Check ook de eigen bijdrage.

Het basispakket

Het basispakket van Salland is gelijk aan de basiszorgverzekering van “concurrenten” zoals HEMA of Promovendum. Dit heeft de overheid in de wet vermeld. Ook zal iedereen zo’n polis moeten regelen. Via de basispolis ben je standaard verzekerd voor bijvoorbeeld Ziekenhuis, Ziekenvervoer, Medicijnen, Bloedonderzoek. Gebruik je bepaalde zorg uit de basispolis? Dan compenseer jij vaak eerst de eigen bijdrage. Hoeveel? In 2022 is het €385. Salland heeft 2 opties: de restitutie- of naturapolis. Ga jij voor Restitutiepolis, dan heb je 100% keuzevrijheid. Prefereer jij de naturapolis, dan is er sprake van beperkte zorg. Alleen bij gecontracteerde partijen krijg jij alle kosten gecompenseerd. Dit kan je gebruiken voor:

Aanvullende verzekeringen

Bij Salland kan men de basisverzekering versterken met aanvullende verzekeringen. Zodoende ontvang je compensaties voor dingen die niet in de basisdekking zijn meegenomen. Hierbij kun je denken aan alternatieve geneeswijzen, fysiotherapie, tandarts, medische hulp buitenland. Aan de hand van de aanvullende polissen sluit je een polis af waar jij je goed bij voelt. Belangrijk: de besproken aanvullende dekkingen zijn altijd 100% vrijwillig. Denk goed na of je de aanvullende verzekering daadwerkelijk gaat gebruiken. Er is al snel sprake van oververzekerd. Een lijst met alle aanvullende verzekeringen 2022 kun je terugvinden op www.salland.nl.

Hoe zit het met het eigen risico?

Salland gebruikt – vergelijkbaar met alle andere partijen- een eigen risico dat verplicht is. In 2022 is dit bij de meeste verzekeraars €385. Claim jij zorg uit het basispakket? Je betaalt dan de tarieven tot €385 dus vaak zelf. Uitzonderingen op deze regel zijn ketenzorg. Optioneel is een extra stukje eigen risico. Dit is dan een aanvulling op de €385. Je kunt het verhogen met treden van €100, met €500. Het maximale eigen risico is dus €885 per jaar. Voel jij je vitaal, en heb je wat spaargeld liggen? Neem het eens in overweging. De zorgkosten gaan flink omlaag. Check daarnaast: Promovendum en PNOZorg verzekering.