Loading...

Promovendum zorgverzekering Een voordelige Promovendum zorgpolis afsluiten

Vandaag nog een zorgverzekering van Promovendum nemen? De huidige premie voor 2022 achterhalen? Wil je weten welke onderdelen er afgedekt zijn bij deze aanbieder? De opties voor aanvullende dekkingen vergelijken? Op zorgverzekeringcentrum.nl check je alle info t.b.v. Promovendum. Misschien kan jij direct via de tool een zorgpolis afsluiten. Dit is is kinderspel. Vanuit huis is dit proces binnen mum van tijd voor elkaar. Geef hierna jouw geboortedatum in en ga aan de slag met zorgverzekeringen vergelijken.

Wil jij weten wat Promovendum vergoed met hun ziektekostenverzekering? Als jij een nieuwe verzekering afsluit is het geen gek idee om alle modules uitgebreid te inventariseren. Wat wordt we/niet gedekt? In de voorwaarden van de assuradeur kan je alle benodigde info nalezen. Jaarlijks variëren de vergoedingen en modules van de grote maatschappijen. Wellicht zal dit ook zo zijn bij Promovendum. Raadpleeg voor je gaat oversluiten de wijzigingen voor 2022 en de huidige premie. Dit kun jij opvragen via de medewerkers, en kan je downloaden via de internetsite van de verzekeringsmaatschappij (www.promovendum.nl).

Promovendum zorgverzekering afsluiten

Weten hoe jij een verzekering bij Promovendum dient af te sluiten? Hiervoor is er een nuttig stappenplan.

  1. Hoe oud ben je?
  2. Wat voor eigen risico wil je?
  3. Gaat jouw voorkeur uit naar beperkte -of vrije zorgkeuze (restitutie en natura)
  4. Kies aanvullende dekkingen als Buitenlanddekking en bijv. tandarts
  5. Kies een buitenlanddekking optie
  6. Je ziet nu de toepasbare verzekeringen (Venray, Enschede, Roermond). Sorteer op prijs of kwaliteit
  7. Het pakket gevonden dat bij je past? Raadpleeg het polisblad, en geef extra aandacht aan de Promovendum vergoedingen 2022. Let met name op de eigen bijdrage.

Het basispakket

De basiszorgverzekering van Promovendum verschilt eigenlijk niet van het basispakket van alternatieve zorgaanbieders als inTwente en Univé. Dit heeft de overheid in de wet vermeld. Daarnaast is het verplicht. Met behulp van de basiszorgverzekering ontvang jij zeker een tegemoetkoming voor zorg als Medicijnen, Ziekenhuis, Huisarts, Ziekenvervoer. Gebruik je zorg uit de basisverzekering? Dan compenseer jij in beginsel het eigen risico. In het jaar 2022 betaal je €385. Promovendum hanteert meerdere polissen: de restitutie- of naturapolis. Kies je voor Restitutiepolis, dan heb je 100% keuzevrijheid. Prefereer jij een naturaverzekering, dan is de keuze qua zorg meer beperkt. Uitsluitend via contractuele zorgaanbieders krijg jij alle kosten gecompenseerd. Dit kan je gebruiken voor:

Aanvullende verzekeringen

Bij Promovendum mag je de basispolis verrijken met aanvullende verzekeringen. Op die manier dek jij de kosten die niet in de basisdekking zijn meegenomen. Denk bijvoorbeeld aan tandarts, brillen en lenzen, medische hulp buitenland, alternatieve geneeswijzen. Dankzij de aanvullende polissen formeer jij een polis die past bij jouw situatie. Let op: soortgelijke aanvullende opties zijn niet verplicht. Ga altijd na of je de betreffende module echt nodig hebt. Er bestaan situaties waarbij je bent oververzekerd. Het complete overzicht met aanvullende verzekeringen 2022 download je op www.promovendum.nl.

Hoe zit het met het eigen risico?

Promovendum biedt – net zoals alle andere verzekeringen – een minimale eigen bijdrage. In 2022 bedraagt dit €385. Maak je gebruik van zorg uit het basispakket? In dat geval voldoe je de tarieven tot €385 uit je eigen portemonnee. Uitzonderingen op deze regel zijn zorg voor kinderen tot 18 jaar. Wat ook mogelijk is, dat is een vrijwillig eigen risico. Dit is dan een aanvulling op de verplichte €385. Dit kan men aanpassen met sprongen van €100, met maximaal €500. De hoogste trede voor het eigen risico is dus €885 per jaar. Heb je niet vaak wat, en kan je een hoog risico veroorloven? Dan is het een prima optie. De maandlasten gaan flink omlaag. Ook interessant: Pro Life en PMA verzekering.