Loading...

Pro Life zorgverzekering Een voordelige Pro Life zorgpolis afsluiten

Meteen een zorgverzekering van Pro Life afsluiten? De goedkoopste premie voor 2023 achterhalen? Wil je weten welke onderdelen er gedekt worden bij deze maatschappij? De opties voor aanvullende dekkingen doornemen? Op deze website bekijk je alle info t.b.v. Pro Life. Wellicht zal je direct met de vergelijker een verzekering afsluiten. Dit is gaat gemakkelijker dan ooit. Vanuit huis is dat in een paar minuutjes afgehandeld. Tik hieronderje leeftijd in en ga aan de slag met zorgverzekeringen vergelijken.

Meteen weten wat Pro Life vergoed met hun ziektekostenverzekering? Nog voor men een nieuwe verzekering afsluit is het slim om alle modules gedetailleerd te bekijken. Welke dingen worden gedekt? In de voorwaarden van deze aanbieder lees je er alles over. Elk jaar wisselen de uitbetalingen en tegemoetkomingen van de verzekeraars. Misschien betreft dit ook Pro Life. Raadpleeg voordat je iets afsluit de inhoud van de polissen voor 2023 en de laatste premies. Dit kun jij opvragen via de klantenservice, of online in te zien via de website van deze verzekeraar (www.prolife.nl).

Pro Life zorgverzekering afsluiten

Wil jij direct weten hoe je een polis bij Pro Life kunt regelen? Bekijk dan een nuttig stappenplan.

  1. Vul jouw geboortejaar in
  2. Kies het gewenste eigen risico
  3. Kies voor vrije of beperkte zorgkeuze (restitutie en natura)
  4. Maak een keuze uit aanvullende dekkingen als Lenzen en brillen en bijv. gebit
  5. Bepaal of je buitenlanddekking wilt
  6. Je vergelijkt nu in een keer alle mogelijke verzekeringen (Uithoorn, Enkhuizen, Rijswijk). Sorteer op prijs of kwaliteit
  7. Een geschikt pakket gevonden? Download de polisvoorwaarden en geef extra aandacht aan de Pro Life vergoedingen 2023. Vergeet niet het eigen risico.

Het basispakket

De basisverzekering van Pro Life is gelijk aan de basisverzekering van alternatieve zorgaanbieders als inTwente en Zilveren Kruis. Dit wordt wettelijk bepaald. Ook moet je dit afsluiten. Met behulp van de basispolis ben je standaard verzekerd voor o.a. Bloedonderzoek, Huisarts, Medisch specialist, Ziekenhuis. Claim jij bepaalde zorg uit de basispolis? Dan voldoe jij in beginsel het eigen risico. Voor 2023 is dit €385. Pro Life hanteert meerdere polissen: een naturapolis of restitutiepolis. Ga jij voor Restitutiepolis, dan heb je 100% keuzevrijheid. Wil jij liever een naturapolis, dan heb je beperkte zorgkeuze. Alleen bij gecontracteerde partijen krijg jij alle kosten gecompenseerd. Dit kan je gebruiken voor:

Aanvullende verzekeringen

Bij Pro Life kan je jouw basispakket verrijken met aanvullende verzekeringen. Daarmee dek jij de kosten die niet in de basispolis zitten. Dit betreft onder andere alternatieve geneeswijzen, tandarts, medische hulp buitenland, brillen en lenzen. Met behulp van de aanvullende pakketten kies jij zelf een verzekering die past bij jouw situatie. Belangrijk: zulkeaanvullende modules zijn altijd 100% vrijwillig. Bepaald voor jezelf altijd of je de aanvullende module echt nodig hebt. Er is al snel sprake van oververzekerd. Een lijst met alle aanvullende verzekeringen 2023 kun je terugvinden op www.prolife.nl.

Hoe zit het met het eigen risico?

Pro Life hanteert – vergelijkbaar met de meeste aanbieders – een stukje verplicht eigen risico. In 2023 is dit €385. Maak je gebruik van zorg uit de basispolis? Je betaalt dan de kosten tot €385 zelfstandig. Wel zijn er enkele afwijkingen zoals bij nacontrole van donor na een orgaandonatie. Optioneel is een extra stukje eigen risico. Dit komt bovenop de eerder genoemde €385. Het is te verhogen met stapjes van €100, met maximaal €500. De maximale vrijwillige eigen bijdrage is dus maximaal €885. Over gezondheid niet te klagen, en heb je voldoende geld liggen? Dan is dit nog niet zo gek. De maandelijkse premie zal flink dalen. Bekijk ook: PNOZorg en OZF verzekering.