Loading...

PNOZorg zorgverzekering Een betrouwbare PNOZorg zorgpolis afsluiten

Eenvoudig een zorgverzekering van PNOZorg nemen? De laagste premie voor 2022 checken? Wil je weten welke zorg wel en niet gedekt worden bij deze maatschappij? De mogelijke aanvullende dekkingen vergelijken? Op deze website check je alle informatie met betrekking tot PNOZorg. Misschien kan jij meteen aan de hand van een vergelijker een zorgpolis afsluiten. De overstap is kinderspel. Online is dit binnen 5 minuten afgehandeld. Tik hierna de geboortedatum in en start met zorgverzekeringen vergelijken via internet.

Benieuwd wat PNOZorg vergoed met hun polis? Nog voor men een nieuwe verzekering afsluit is het goed om de polis goed te inventariseren. Wat wordt we/niet gedekt? In het polisblad van de verzekeraar kan je hier meer over lezen. Elk jaar wisselen de voorwaarden en tegemoetkomingen van de grote maatschappijen. Wellicht dus ook wel bij PNOZorg. Analyseer voor het oversluiten de laatste aanpassingen voor 2022 en de laatste premies. Dit kun jij opvragen via de webcare, en kan je raadplegen op de website van deze verzekeraar (www.pnozorg.nl).

PNOZorg zorgverzekering afsluiten

Nieuwsgierig via welke wijze jij een verzekering bij PNOZorg kunt afsluiten? Volg dan een nuttig stappenplan.

  1. Hoe oud ben je?
  2. Kies het gewenste eigen risico
  3. Wil je volledige vrije zorgkeuze ((natura of restitutie)
  4. Geef je wensen door m.b.t. aanvullende opties als Fysio en bijv. tandarts
  5. Klik op de buitenlanddekking mogelijkheden
  6. Je ziet nu alle beschikbare verzekeraars (Uitgeest, Emmen, Ridderkerk). Je mag ze rangschikken op prijs en kwaliteit
  7. Een goede keuze kunnen maken? Check de voorwaarden van de polis en geef extra aandacht aan de PNOZorg vergoedingen 2022. Kijk wat de verzekeraar zegt over de eigen bijdrage.

Het basispakket

De basisverzekering van PNOZorg is identiek aan het basispakket van concurrerende verzekeraars zoals Ditzo of PNOZorg. Het basispakket moet wettelijk hetzelfde zijn. Daarnaast is het verplicht. Via de basispolis ben je standaard verzekerd voor bijvoorbeeld Medisch specialist, Bloedonderzoek, Huisarts, Ziekenhuis. Maak je aanspraak op bepaalde zorg uit de basispolis? Dan compenseer jij meestal eerst een eigen bijdrage. Dit ligt in 2022 op €385. PNOZorg heeft 2 opties: een naturaverzekering of restitutieverzekering. Kies je voor Restitutiepolis, dan kan je overal terecht. Kies je een naturaverzekering, dan is er sprake van beperkte zorg. Uitsluitend via vooraf bekende zorginstellingen ontvang je alles terug. Voorbeelden zijn:

Aanvullende verzekeringen

Bij PNOZorg mag je de basispolis versterken met aanvullende verzekeringen. Zodoende verzeker je kosten die het basispakket niet (helemaal) afdekt. Hierbij kun je denken aan fysiotherapie, alternatieve geneeswijzen, medische hulp buitenland, brillen en lenzen. Via de aanvullende pakketten stel je een zorgverzekering samen die volledig passend is bij je zorgwens. Let op: dergelijke aanvullende verzekeringen zijn niet verplicht. Ga altijd na of je aanvullende modules in de praktijk gaat gebruiken. Er bestaan situaties waarbij je bent oververzekerd. Een lijst met alle aanvullende verzekeringen 2022 kun je terugvinden op www.pnozorg.nl.

Hoe zit het met het eigen risico?

PNOZorg gebruikt – net als andere aanbieders – een eigen risico dat verplicht is. In 2022 ligt dat op €385. Claim jij zorg uit de basispolis? Dan betaal je de tarieven tot €385 zelfstandig. Er bestaan een paar uitzonderingen, denk aan ketenzorg. Wat ook mogelijk is, dat is het vrijwillige eigen risico. Dit is dan een aanvulling op de €385. Je kunt het verhogen met sprongen van €100, met maximaal €500. De hoogste trede voor het eigen risico is dus maximaal €885. Over gezondheid niet te klagen, en beschik je over voldoende spaargeld? Neem het eens in overweging. De maandelijkse premie zal flink dalen. Check daarnaast: PMA en ONVZ verzekering.