Loading...

PMA zorgverzekering Een betrouwbare PMA zorgpolis afsluiten

Vandaag nog een zorgverzekering van PMA afsluiten? De voordeligste premie voor 2023 checken? Nieuwsgierig welke zorg wel en niet vergoed worden bij deze aanbieder? De mogelijke aanvullende dekkingen vergelijken? Op deze pagina lees je alle informatie over PMA. Mogelijk kun je snel via de tool een zorgpolis afsluiten. Dit is gaat gemakkelijker dan ooit. Online is dit proces binnen mum van tijd voor elkaar. Vul in het veld hieronder de geboortedatum in en start met zorgverzekeringen vergelijken via internet.

Benieuwd wat PMA betaalt binnen hun zorgverzekering? Voordat je de verzekering oversluit is het verstandig om alle modules grondig door te nemen. Welke zaken zijn afgedekt, en welke niet? In het document met voorwaarden van de assuradeur kan je hier meer over lezen. Elke 12 maanden veranderen de voorwaarden en dekkingen van de grote maatschappijen. Vermoedelijk dus ook wel bij PMA. Analyseer voor je gaat oversluiten de laatste aanpassingen voor 2023 en de huidige premie. Deze info is te kijken via de medewerkers, en kan je raadplegen via de internetsite van de verzekeringsmaatschappij (www.pma.info).

PMA zorgverzekering afsluiten

Weten op welke manier je een polis bij PMA dient af te sluiten? Hiervoor is er een nuttig stappenplan.

  1. Hoe oud ben je?
  2. Wat voor eigen risico wil je?
  3. Gaat jouw voorkeur uit naar beperkte -of vrije zorgkeuze (natura & restitutie)
  4. Geef je wensen door m.b.t. aanvullende opties als Buitenlanddekking of mond/tand
  5. Bepaal of je buitenlanddekking wilt
  6. Je ontdekt nu de opties voor verzekeringen (Almere, Elburg, Renswoude). Filter op prijs of kwaliteit
  7. Het juiste pakket geselecteerd? Analyseer het polisblad, en let specifiek op de PMA vergoedingen 2023. Vergeet niet het eigen risico.

Het basispakket

De basisverzekering van PMA is identiek aan de basiszorgverzekering van “concurrenten” zoals HEMA en UMC Zorgverzekering. Het basispakket moet wettelijk hetzelfde zijn. Ook is het verplicht. Aan de hand van de basisverzekering ben je zeker van vergoedingen voor zaken zoals Ziekenvervoer, Huisarts, Medicijnen, Medisch specialist. Claim jij zorg die in de basisverzekering zit? Dan compenseer jij in beginsel het eigen risico. Dit ligt in 2023 op €385. PMA biedt twee mogelijkheden: een naturaverzekering of restitutieverzekering. Kies je voor Restitutiepolis, dan kan jij op elke plek terecht voor zorg. Wil jij liever een naturapakket, dan is er sprake van beperkte zorg. Uitsluitend via vooraf bekende zorgaanbieders krijg je 100% vergoeding. Denk bijvoorbeeld aan:

Aanvullende verzekeringen

Bij PMA mag je de basispolis aanvullen met aanvullende verzekeringen. Op die manier krijg je zaken vergoed die niet in de basispolis zitten. Voorbeelden hiervan zijn medische hulp buitenland, alternatieve geneeswijzen, tandarts, brillen en lenzen. Met behulp van de aanvullende polissen kies jij zelf een verzekering passend bij jouw levensstijl. Let op: dergelijke aanvullende verzekeringen zijn niet verplicht. Ga altijd na of je de aanvullende verzekering ook echt zal gebruiken. In sommige gevallen spreken we van oververzekerd. Een complete lijst met aanvullende verzekeringen 2023 download je op www.pma.info.

Hoe zit het met het eigen risico?

PMA gebruikt – net zoals de meeste assuradeurs- een stukje verplicht eigen risico. In 2023 is dit bij de meeste verzekeraars €385. Ontvang je zorg uit het basispakket? In dat geval voldoe je de eerste €385 dus vaak zelf. Er bestaan een paar uitzonderingen, denk aan zorg door huisarts. Optioneel is een extra stukje eigen risico. Dit komt bovenop de verplichte €385. Dit kan men aanpassen met €100 per niveau, tot maximaal €500. Het maximale toegestane eigen risico is dus maximaal €885. Heb je niet vaak wat, en kan jij een hoger eigen risico betalen? Dan is dit nog niet zo gek. De maandelijkse premie zal flink dalen. Check daarnaast: OZF en OHRA verzekering.