Loading...

OZF zorgverzekering Een voordelige OZF zorgpolis afsluiten

Vandaag nog een zorgverzekering van OZF bestellen? De huidige premie voor 2022 checken? Wil je weten welke aspecten er gedekt worden bij deze assuradeur? De mogelijke aanvullende dekkingen vergelijken? Op deze pagina spot je alle details t.b.v. OZF. Mogelijk kun je direct aan de hand van een vergelijker een zorgpolis afsluiten. Dit is is kinderspel. Online is dit in luttele minuten afgehandeld. Tik hieronderde leeftijd in en start met online zorgverzekering vergelijken.

Wil jij weten wat OZF vergoed met hun ziektekostenverzekering? Nog voor men overstapt van zorgverzekeraar is het geen gek idee om de dekkingen goed te inventariseren. Welke zaken zijn afgedekt, en welke niet? In het polisblad van de maatschappij kan je alle benodigde info nalezen. Elk jaar veranderen de vergoedingen en compensaties van de verzekeringskantoren. Waarschijnlijk dus ook wel bij OZF. Check voor het oversluiten de inhoud van de polissen voor 2022 en actuele tarieven. Dit kun jij opvragen via de serviceafdeling, en kan je downloaden via de internetsite van deze assuradeur (www.ozf.nl).

OZF zorgverzekering afsluiten

Wil jij direct weten hoe jij een verzekering bij OZF kunt regelen? Volg dan een nuttig stappenplan.

  1. Hoe oud ben je?
  2. Hoe hoog mag het eigen risico zijn?
  3. Kies voor vrije of beperkte zorgkeuze (restitutie of natura)
  4. Kies aanvullende dekkingen als Fysiotherapie en tandarts
  5. Bepaal of je buitenlanddekking wilt
  6. In het volgende scherm check je alle beschikbare verzekeraars (Almelo, Eindhoven, Renkum). Sorteer op prijs of kwaliteit
  7. Een geschikt pakket gevonden? Raadpleeg de voorwaarden van de polis en geef extra aandacht aan de OZF vergoedingen 2022. Kijk wat de verzekeraar zegt over het eigen risico.

Het basispakket

De basispolis van OZF is identiek aan de basiszorgverzekering van andere verzekeraars als DSW en ZieZo. Dit heeft de overheid in de wet vermeld. Tevens is het verplicht. Aan de hand van de basispolis ontvang jij zeker een tegemoetkoming voor bijvoorbeeld Ziekenvervoer, Ziekenhuis, Bloedonderzoek, Medicijnen. Gebruik je iets uit jouw basispolis? Dan compenseer jij in beginsel het eigen risico. Voor 2022 is dit €385. OZF heeft 2 opties: een restitutiepolis of naturapolis. Bij de Restitutiepolis kan je overal terecht. Prefereer jij een naturapolis, dan is de keuze qua zorg meer beperkt. Alleen bij vooraf bekende partijen krijg je 100% vergoeding. Denk bijvoorbeeld aan:

Aanvullende verzekeringen

Bij OZF mag men de basiszorgverzekering versterken met aanvullende verzekeringen. Op die manier verzeker je kosten die niet in jouw basisverzekering zijn inbegrepen. Hierbij kun je denken aan tandarts, fysiotherapie, alternatieve geneeswijzen, brillen en lenzen. Aan de hand van de aanvullende dekkingen kies jij zelf een verzekering die past bij jouw situatie. Let op: de besproken aanvullende verzekeringen zijn vrijwillig. Ga altijd na of je de aanvullende verzekering echt nodig hebt. Er is al snel sprake van oververzekerd. Een lijst met alle aanvullende verzekeringen 2022 kun je terugvinden op www.ozf.nl.

Hoe zit het met het eigen risico?

OZF heeft – in vergelijking met alternatieve verzekeringen – een minimale eigen bijdrage. In 2022 is dit bij de meeste verzekeraars €385. Maak je gebruik van zorg uit de basispolis? Dan voldoe je de tarieven tot €385 zelfstandig. Er zijn enkele uitzonderingen zoals de huisarts. Optioneel is een hoger vrijwillig eigen risico. Dit is dan een verlengstuk van de €385. Het is te verhogen met stapjes van €100, met €500. De maximale vrijwillige eigen bijdrage bedraagt dus €885 per jaar. Over gezondheid niet te klagen, en heb je voldoende geld liggen? Dan kun je het overwegen. De maandelijkse premie zal flink dalen. Check daarnaast: ONVZ en National Academic verzekering.