Loading...

ONVZ zorgverzekering Een goedkope ONVZ zorgpolis afsluiten

Eenvoudig een zorgverzekering van ONVZ bestellen? De voordeligste premie voor 2022 checken? Wil je weten welke onderdelen er betaald worden bij deze assuradeur? Alle mogelijke aanvullende dekkingen doorzoeken? Hieronder bekijk je alle details aangaande ONVZ. Wellicht zal je vandaag nog via onze vergelijker een zorgverzekering afsluiten. Het afsluiten gaat gemakkelijker dan ooit. Via internet is dit binnen 5 minuten afgehandeld. Vul in het veld hieronder je geboortedatum in en ga aan de slag met het vergelijken van zorgverzekeringen.

Nieuwsgierig wat ONVZ vergoed met hun polis? Nog voor men een nieuwe verzekering afsluit is het goed om de polis goed door te nemen. Welke zaken zijn afgedekt, en welke niet? In de kleine lettertjes van de maatschappij kan je hier meer over lezen. Elke 12 maanden variëren de vergoedingen en compensaties van de verzekeraars. Wellicht zal dit ook zo zijn bij ONVZ. Bekijk voor je gaat oversluiten de updates voor 2022 en de laatste premies. Jij kan hiervoor terecht bij de webcare, en kun jij bekijken via de app van deze verzekeraar (www.onvz.nl).

ONVZ zorgverzekering afsluiten

Nieuwsgierig hoe jij een verzekering bij ONVZ kunt regelen? Hiervoor is er het stappenplan hieronder:

  1. Voer jouw geboortedatum in
  2. Hoe hoog mag het eigen risico zijn?
  3. Maak een keuze uit beperkte, ruime of vrije zorgkeuze (restitutie en natura)
  4. Kies aanvullende dekkingen als Fysiotherapie en tandheelkunde
  5. Klik op de buitenlanddekking mogelijkheden
  6. Je vergelijkt nu in een keer de toepasbare verzekeringen (Alkmaar, Ede, Raalte). Je zet eenvoudig de goedkoopste bovenaan
  7. Het juiste pakket geselecteerd? Check het polisblad, en bekijk de ONVZ vergoedingen 2022. Vergeet niet het eigen risico.

Het basispakket

De basisverzekering van ONVZ is identiek aan het basispakket van andere zorgaanbieders zoals Ditzo en OZF. De inhoud is bij wet vastgelegd. Eveneens zal iedereen zo’n polis moeten regelen. Via het basispakket ben jij altijd gedekt voor zorg als Ziekenvervoer, Ziekenhuis, Huisarts, Medicijnen. Verbruik jij bepaalde zorg uit de basispolis? Dan compenseer jij meestal eerst de eigen bijdrage. Voor 2022 is dit €385. ONVZ biedt twee mogelijkheden: een natura- of een restitutieverzekering. Kies je voor Restitutiepolis, dan heb je 100% keuzevrijheid. Prefereer jij een naturaverzekering, dan heb je beperkte zorgkeuze. Exclusief bij contractuele zorginstellingen wordt de volledige nota uitbetaald. Dekkingen zijn er voor:

Aanvullende verzekeringen

Bij ONVZ mag je de basispolis verrijken met aanvullende verzekeringen. Op die manier verzeker je kosten die niet in de basisdekking zijn meegenomen. Voorbeelden hiervan zijn brillen en lenzen, alternatieve geneeswijzen, medische hulp buitenland, tandarts. Met behulp van de aanvullende pakketten kies jij zelf een verzekering waar jij je goed bij voelt. Advies: soortgelijke aanvullende pakketten zijn altijd 100% vrijwillig. Check daarom of je aanvullende modules daadwerkelijk gaat gebruiken. Je bent al vrij snel oververzekerd. Een complete lijst met aanvullende verzekeringen 2022 lees je op www.onvz.nl.

Hoe zit het met het eigen risico?

ONVZ biedt – net als de meeste assuradeurs- een eigen risico dat verplicht is. In 2022 ligt dat op €385. Gebruik jij zorg uit de basisverzekering? In dat geval voldoe je de zorgkosten tot €385 dus eerst uit eigen zak. Uitzonderingen op deze regel zijn zorg door huisarts. Overweeg ook een hoger vrijwillig eigen risico. Dit is een extra naast de eerder genoemde €385. Dit kun jij uitbreiden met sprongen van €100, met maximaal €500. De maximale vrijwillige eigen bijdrage is dus maximaal €885. Over gezondheid niet te klagen, en kan jij een hoger eigen risico betalen? Dan is het misschien wat voor jou. Je bespaart zo honderden euro’s. Bekijk ook: OHRA en Menzis verzekering.