Loading...

Ohra zorgverzekering Een goedkope Ohra zorgpolis afsluiten

Eenvoudig een zorgverzekering van Ohra nemen? De actuele premie voor 2022 bekijken? Of weten welke aspecten er gedekt worden bij deze maatschappij? De opties voor aanvullende dekkingen vergelijken? Op de site bekijk je alle details t.b.v. Ohra. Wellicht zal je snel aan de hand van een vergelijker een zorgverzekering afsluiten. Overstappen is is kinderspel. Via internet is dit proces binnen mum van tijd geregeld. Geef hierna jouw leeftijd in en ontdek zelf het gemak van zorgverzekeringen vergelijken via internet.

Benieuwd wat Ohra betaalt met hun polis? Nog voor men een nieuwe verzekering afsluit is het goed om de voorwaarden uitgebreid te analyseren. Welke aspecten zijn inbegrepen? In de kleine lettertjes van de assuradeur kan je hier meer over lezen. Elk jaar veranderen de voorwaarden en dekkingen van de verzekeringskantoren. Waarschijnlijk is dit ook het geval bij Ohra. Bekijk voordat je iets afsluit de updates voor 2022 en de laatste premies. Deze zijn op te vragen bij de serviceafdeling, en kun jij bekijken op de website van de aanbieder (www.ohra.nl).

Ohra zorgverzekering afsluiten

Wil jij direct weten hoe jij een verzekering bij Ohra kunt regelen? Gebruik dan ons praktische stappenplan.

  1. Hoe oud ben je?
  2. Hoe hoog mag het eigen risico zijn?
  3. Kies voor vrije of beperkte zorgkeuze (restitutie & natura)
  4. Maak een keuze uit aanvullende dekkingen als Buitenlanddekking of natuurlijk gebit
  5. Kies een buitenlanddekking optie
  6. In het volgende scherm check je de af te sluiten verzekeringen (Aalsmeer, Dronten, Putten). Filter op prijs of kwaliteit
  7. Het pakket gevonden dat bij je past? Download het polisblad, en bekijk de Ohra vergoedingen 2022. Let met name op de eigen bijdrage.

Het basispakket

Het basispakket van Ohra is gelijk aan de basiszorgverzekering van andere verzekeraars als Delta Lloyd of Zorg en Zekerheid. Dit wordt wettelijk bepaald. Daarnaast zal iedereen zo’n polis moeten regelen. Dankzij de basisverzekering ben jij altijd gedekt voor o.a. Huisarts, Medisch specialist, Ziekenhuis, Medicijnen. Claim jij zorg die in de basisverzekering zit? Dan voldoe jij meestal eerst het eigen risico. Voor 2022 is dit €385. Ohra geeft een keuze uit 2 vormen: een natura- of een restitutieverzekering. Ga jij voor Restitutiepolis, dan heb je vrije zorgkeuze. Prefereer jij een naturapakket, dan heb je beperkte zorgkeuze. Exclusief bij contractuele zorgaanbieders krijg je 100% vergoeding. Denk bijvoorbeeld aan:

Aanvullende verzekeringen

Bij Ohra mag je de basispolis aanvullen met aanvullende verzekeringen. Zo verzeker je kosten die niet in jouw basisverzekering zijn inbegrepen. Dit betreft onder andere fysiotherapie, brillen en lenzen, alternatieve geneeswijzen, medische hulp buitenland. Aan de hand van de aanvullende pakketten stel je een zorgverzekering samen waar jij je goed bij voelt. Advies: soortgelijke aanvullende opties zijn altijd 100% vrijwillig. Bepaald voor jezelf altijd of je aanvullende modules in de praktijk gaat gebruiken. In sommige gevallen spreken we van oververzekerd. Alle aanvullende verzekeringen 2022 kun je terugvinden op www.ohra.nl.

Hoe zit het met het eigen risico?

Ohra biedt – in overeenstemming met alternatieve assuradeurs- een minimale eigen bijdrage. In 2022 ligt dat op €385. Claim jij zorg uit de basisdekking? In dat geval voldoe je de tarieven tot €385 uit je eigen portemonnee. Er zijn enkele uitzonderingen zoals zorg voor kinderen tot 18 jaar. Optioneel is een vrijwillig eigen risico. Dit is dan een verlengstuk van de eerder genoemde €385. Het is te verhogen met sprongen van €100, met €500. De hoogste trede voor het eigen risico is dus maximaal €885. Gebruik je weinig zorg, en heb je wat spaargeld liggen? Neem het eens in overweging. De premie is dan een stuk lager. Check daarnaast: National Academic en Kiemer verzekering.