Loading...

Menzis zorgverzekering Een betrouwbare Menzis zorgpolis afsluiten

Meteen een zorgverzekering van Menzis bestellen? De laagste premie voor 2023 bekijken? Wil je weten welke zorg wel en niet vergoed worden bij deze maatschappij? De potentiële aanvullende dekkingen inventariseren? Op de site bekijk je alle gegevens met betrekking tot Menzis. Misschien kan jij direct via onze vergelijker een polis afsluiten. Overstappen is stelt erg weinig voor. Online is dit proces binnen mum van tijd afgehandeld. Geef hieronderje leeftijd in en ontdek zelf het gemak van online zorgverzekering vergelijken.

Nieuwsgierig wat Menzis vergoed met hun ziektekostenverzekering? Als jij overgaat op een nieuwe polis is het geen gek idee om alle modules grondig door te nemen. Welke aspecten zijn inbegrepen? In de voorwaarden van de verzekeraar lees je er alles over. Elke 12 maanden fluctueren de vergoedingen en tegemoetkomingen van de grote maatschappijen. Wellicht dus ook wel bij Menzis. Check voor je gaat oversluiten de updates voor 2023 en de laatste premies. Dit kun jij opvragen via de webcare, of online in te zien via de app van de verzekeringsmaatschappij (www.menzis.nl).

Menzis zorgverzekering afsluiten

Nieuwsgierig op welke manier je een polis bij Menzis dient af te sluiten? Volg dan ons praktische stappenplan.

  1. Hoe oud ben je?
  2. Wil je een hoog of laag eigen risico?
  3. Gaat jouw voorkeur uit naar beperkte -of vrije zorgkeuze (natura en restitutie)
  4. Selecteer optioneel modules als Fysiotherapie en tandheelkunde
  5. Kies een buitenlanddekking optie
  6. In het volgende scherm check je de af te sluiten verzekeringen (Het harde, Doetinchem, Papendrecht). Je zet eenvoudig de goedkoopste bovenaan
  7. Het juiste pakket geselecteerd? Download de kleine lettertjes en geef extra aandacht aan de Menzis vergoedingen 2023. Check ook het eigen risico.

Het basispakket

De basispolis van Menzis is identiek aan de basiszorgverzekering van andere verzekeraars als Avéro Achmea of PNOZorg. Dit wordt wettelijk bepaald. Eveneens moet je dit afsluiten. Aan de hand van de basiszorgverzekering ben je zeker van vergoedingen voor zaken zoals Medicijnen, Ziekenhuis, Huisarts, Ziekenvervoer. Gebruik je bepaalde zorg uit de basispolis? Dan vergoed jij zelf meestal eerst het eigen risico. Voor 2023 is dit €385. Menzis geeft een keuze uit 2 vormen: een restitutieverzekering of naturaverzekering. Bij de Restitutiepolis heb je vrije zorgkeuze. Prefereer jij een naturapolis, dan wordt niet alle zorg 100% vergoedt. Alleen bij contractuele zorgaanbieders krijg je 100% vergoeding. Denk bijvoorbeeld aan:

Aanvullende verzekeringen

Bij Menzis kan men de basisverzekering verrijken met aanvullende verzekeringen. Op die manier verzeker je kosten die niet in de basisdekking zijn meegenomen. Voorbeelden hiervan zijn tandarts, alternatieve geneeswijzen, fysiotherapie, medische hulp buitenland. Met behulp van de aanvullende pakketten formeer jij een polis die volledig passend is bij je zorgwens. Advies: soortgelijke aanvullende pakketten zijn altijd 100% vrijwillig. Check daarom of je de aanvullende module in de praktijk gaat gebruiken. Er is al snel sprake van oververzekerd. Alle aanvullende verzekeringen 2023 vind je op www.menzis.nl.

Hoe zit het met het eigen risico?

Menzis hanteert – in vergelijking met alle andere aanbieders – een stukje verplicht eigen risico. In 2023 ligt dat op €385. Maak je gebruik van zorg uit de basisverzekering? In dat geval voldoe je de tarieven tot €385 dus vaak zelf. Wel zijn er enkele afwijkingen zoals bij wijkverpleging. Overweeg ook een hoger vrijwillig eigen risico. Dit is dan een verlengstuk van het verplichte stuk van €385. Je kunt het verhogen met sprongen van €100, met €500. De hoogste trede voor het eigen risico is dus €885 per jaar. Ben je gezond, en kan je een hoog risico veroorloven? Dan kun je het overwegen. Je bespaart zo honderden euro’s. Check daarnaast: Kiemer en Interpolis verzekering.