Loading...

inTwente zorgverzekering Een voordelige inTwente zorgpolis afsluiten

Wil jij een zorgverzekering van inTwente bestellen? De goedkoopste premie voor 2023 achterhalen? Nieuwsgierig welke aspecten er afgedekt zijn bij deze assuradeur? De potentiële aanvullende dekkingen doorzoeken? Hieronder lees jij alle details met betrekking tot inTwente. Wellicht zal je snel via onze vergelijker een verzekering afsluiten. De overstap gaat gemakkelijker dan ooit. Via internet is dit proces binnen mum van tijd voor elkaar. Geef in de tool hierna jouw geboortedatum in en ontdek zelf het gemak van online zorgverzekering vergelijken.

Meteen weten wat inTwente afdekt met hun polis? Voordat je een nieuwe verzekering afsluit is het geen gek idee om alle modules uitgebreid door te nemen. Welke dingen worden gedekt? In het polisblad van de maatschappij kan je alle benodigde info nalezen. Elk jaar fluctueren de vergoedingen en modules voor de zorgverzekeringen. Waarschijnlijk betreft dit ook inTwente. Analyseer voordat je iets afsluit de updates voor 2023 en actuele tarieven. Deze info is te kijken via de klantenservice, en kan je downloaden op de website van de aanbieder (web.intwente.nl).

inTwente zorgverzekering afsluiten

Weten op welke manier je een polis bij inTwente kunt afsluiten? Hiervoor is er ons praktische stappenplan.

  1. Hoe oud ben je?
  2. Wil je een hoog of laag eigen risico?
  3. Kies voor vrije of beperkte zorgkeuze (restitutie & natura)
  4. Kies aanvullende dekkingen als Fysiotherapie of natuurlijk mond/tand
  5. Bepaal of je buitenlanddekking wilt
  6. Je ontdekt nu de af te sluiten verzekeringen (Bennekom, Laren, Oosterhout). Filter op prijs of kwaliteit
  7. Het pakket gevonden dat bij je past? Raadpleeg de polisvoorwaarden en let specifiek op de inTwente vergoedingen 2023. Check ook de eigen bijdrage.

Het basispakket

De basiszorgverzekering van inTwente verschilt eigenlijk niet van de basisverzekering van concurrerende verzekeraars zoals Interpolis of National Academic. Dit heeft de overheid in de wet vermeld. Tevens moet je dit afsluiten. Dankzij de basisverzekering ontvang jij zeker een tegemoetkoming voor zaken zoals Bloedonderzoek, Huisarts, Ziekenvervoer, Medicijnen. Verbruik jij zorg uit de basisverzekering? Dan voldoe jij vaak eerst de eigen bijdrage. Hoeveel? In 2023 is het €385. inTwente hanteert meerdere polissen: een natura- of een restitutieverzekering. In de Restitutiepolis kan jij op elke plek terecht voor zorg. Kies je een naturapakket, dan wordt niet alle zorg 100% vergoedt. Puur en alleen bij contractuele aanbieders van zorg krijg je 100% vergoeding. Denk bijvoorbeeld aan:

Aanvullende verzekeringen

Bij inTwente kan men de basisverzekering uitbreiden met aanvullende verzekeringen. Daarmee krijg je zaken vergoed die het basispakket niet (helemaal) afdekt. Hierbij kun je denken aan alternatieve geneeswijzen, tandarts, medische hulp buitenland, fysiotherapie. Met behulp van de aanvullende modules stel je een zorgverzekering samen passend bij jouw levensstijl. Tip: soortgelijke aanvullende opties hoef je niet af te sluiten. Check daarom of je de betreffende module echt nodig hebt. Er bestaan situaties waarbij je bent oververzekerd. Een lijst met alle aanvullende verzekeringen 2023 kun je terugvinden op web.intwente.nl.

Hoe zit het met het eigen risico?

inTwente hanteert – net zoals alle andere verzekeraars- een stukje verplicht eigen risico. In 2023 ligt dat op €385. Ontvang je zorg uit de basispolis? Dan betaal je de eerste €385 zelfstandig. Wel zijn er enkele afwijkingen zoals bij zorg voor kinderen tot 18 jaar. Je mag kiezen voor een hoger vrijwillig eigen risico. Dit komt bovenop de verplichte €385. Het is te verhogen met treden van €100, tot maximaal €500. Het maximale eigen risico is dus €885 per jaar. Voel jij je vitaal, en heb je wat spaargeld liggen? Dan is het een prima optie. De zorgkosten gaan flink omlaag. Ook interessant: Interpolis en De Goudse verzekering.