Loading...

HEMA zorgverzekering Een goedkope HEMA zorgpolis afsluiten

Eenvoudig een zorgverzekering van HEMA nemen? De laagste premie voor 2023 controleren? Nieuwsgierig welke zaken wel/niet gedekt worden bij deze aanbieder? De opties voor aanvullende dekkingen doorzoeken? Op deze website lees je alle info met betrekking tot HEMA. Wellicht zal je snel via de tool een polis afsluiten. De overstap nog nooit zo eenvoudig geweest. Met de computer is dit in luttele minuten voor elkaar. Geef hierna de leeftijd in en ga aan de slag met zorgverzekeringen vergelijken via internet.

Nieuwsgierig wat HEMA afdekt met hun ziektekostenverzekering? Als jij overstapt van zorgverzekeraar is het slim om de dekkingen gedetailleerd te analyseren. Welke zaken zijn afgedekt, en welke niet? In het polisblad van de assuradeur kan je hier meer over lezen. Elke periode fluctueren de spelregels en dekkingen voor de zorgverzekeringen. Vermoedelijk betreft dit ook HEMA. Check voordat je iets afsluit de laatste aanpassingen voor 2023 en de huidige premie. Deze info is te kijken via de medewerkers, en kan je raadplegen op de website van deze verzekeraar (www.zorgverzekeringhema.nl).

HEMA zorgverzekering afsluiten

Benieuwd op welke manier je een polis bij HEMA kunt regelen? Gebruik dan het handige stappenplan.

  1. Vul jouw geboortejaar in
  2. Hoe hoog mag het eigen risico zijn?
  3. Gaat jouw voorkeur uit naar beperkte -of vrije zorgkeuze (natura of restitutie)
  4. Selecteer optioneel modules als Lenzen en brillen en bijv. tandarts
  5. Selecteer eventueel een buitenlanddekking
  6. Je vergelijkt nu in een keer de opties voor verzekeringen (Zwijndrecht, Krimpen aan den IJssel, Oldenzaal). Filter op prijs of kwaliteit
  7. Een goede keuze kunnen maken? Raadpleeg de polisvoorwaarden en let specifiek op de HEMA vergoedingen 2023. Let met name op de eigen bijdrage.

Het basispakket

Het basispakket van HEMA is praktisch hetzelfde als de basispolis van “concurrenten” zoals HEMA of ONVZ. Dit wordt wettelijk bepaald. Ook is het verplicht. Dankzij het basispakket ben je zeker van vergoedingen voor zorg als Ziekenvervoer, Ziekenhuis, Bloedonderzoek, Huisarts. Verbruik jij zorg uit de basisverzekering? Dan voldoe jij altijd in de basis een eigen risico. Dit ligt in 2023 op €385. HEMA heeft 2 opties: een natura- of een restitutieverzekering. Kies je voor Restitutiepolis, dan kan jij op elke plek terecht voor zorg. Kies je de naturapolis, dan is er sprake van beperkte zorg. Puur en alleen bij gecontracteerde zorginstellingen ontvang je alles terug. Voorbeelden zijn:

Aanvullende verzekeringen

Bij HEMA mag men de basiszorgverzekering uitbreiden met aanvullende verzekeringen. Daarmee krijg je zaken vergoed die het basispakket niet (helemaal) afdekt. Voorbeelden hiervan zijn tandarts, medische hulp buitenland, fysiotherapie, alternatieve geneeswijzen. Via de aanvullende dekkingen formeer jij een polis waar jij je goed bij voelt. Let op: soortgelijke aanvullende pakketten zijn niet verplicht. Denk goed na of je de betreffende module ook echt zal gebruiken. In sommige gevallen spreken we van oververzekerd. Een lijst met alle aanvullende verzekeringen 2023 lees je op www.zorgverzekeringhema.nl.

Hoe zit het met het eigen risico?

HEMA heeft – vergelijkbaar met alle andere verzekeraars- een stukje verplicht eigen risico. In 2023 bedraagt dit €385. Ontvang je zorg uit de basispolis? Dan betaal je de zorgkosten tot €385 uit je eigen portemonnee. Wel zijn er enkele afwijkingen zoals bij verloskundige hulp. Wat ook mogelijk is, dat is een hoger vrijwillig eigen risico. Dit is een extra naast de eerder genoemde €385. Dit kun jij uitbreiden met treden van €100, met €500. Het maximale eigen risico is dus maximaal €885. Gebruik je weinig zorg, en heb je voldoende geld liggen? Dan is het een prima optie. De maandelijkse premie zal flink dalen. Bekijk ook: De Goudse en FBTO verzekering.