Loading...

DSW zorgverzekering Een betrouwbare DSW zorgpolis afsluiten

Eenvoudig een zorgverzekering van DSW nemen? De laagste premie voor 2023 bekijken? Wil je weten welke zaken wel/niet vergoed worden bij deze aanbieder? De opties voor aanvullende dekkingen doornemen? Op zorgverzekeringcentrum.nl spot jij alle details over DSW. Wellicht zal je snel via de tool een zorgverzekering afsluiten. Overstappen is stelt erg weinig voor. Vanuit huis is dit in luttele minuten voor elkaar. Geef in het veld hieronder de geboortedatum in en ga aan de slag met online zorgverzekering vergelijken.

Wil jij weten wat DSW afdekt met hun polis? Als jij een nieuwe verzekering afsluit is het goed om alle modules grondig te inventariseren. Welke zaken zijn afgedekt, en welke niet? In de kleine lettertjes van de assuradeur vind je het antwoord. Elke periode veranderen de spelregels en dekkingen van de verzekeringskantoren. Waarschijnlijk zal dit ook zo zijn bij DSW. Raadpleeg voor het oversluiten de laatste aanpassingen voor 2023 en de huidige premie. Deze info is te kijken via de medewerkers, en kan je downloaden op de website van deze assuradeur (web.dsw.nl).

DSW zorgverzekering afsluiten

Benieuwd hoe jij een verzekering bij DSW kunt afsluiten? Hiervoor is er ons praktische stappenplan.

  1. Voer jouw geboortedatum in
  2. Wil je een hoog of laag eigen risico?
  3. Gaat jouw voorkeur uit naar beperkte -of vrije zorgkeuze (restitutie en natura)
  4. Selecteer optioneel modules als Alternatieve geneeswijzen en tandheelkunde
  5. Kies een buitenlanddekking optie
  6. Je ontdekt nu de opties voor verzekeringen (Zoetermeer, Huizen, Noordwijk). Je zet eenvoudig de goedkoopste bovenaan
  7. Het juiste pakket geselecteerd? Download het polisblad, en controleer de DSW vergoedingen 2023. Vergeet niet de eigen bijdrage.

Het basispakket

De basiszorgverzekering van DSW verschilt eigenlijk niet van de basiszorgverzekering van “concurrenten” zoals Avéro Achmea en Stad Holland. Dit wordt wettelijk bepaald. Eveneens moet je dit afsluiten. Via de basispolis ben jij altijd gedekt voor zaken zoals Ziekenvervoer, Bloedonderzoek, Ziekenhuis, Medisch specialist. Claim jij bepaalde zorg uit de basispolis? Dan betaal je altijd in de basis een eigen risico. Voor 2023 is dit €385. DSW hanteert meerdere polissen: een natura- of een restitutieverzekering. In de Restitutiepolis kan jij op elke plek terecht voor zorg. Prefereer jij de naturapolis, dan heb je beperkte zorgkeuze. Uitsluitend via vooraf bekende aanbieders van zorg ontvang je alles terug. Voorbeelden zijn:

Aanvullende verzekeringen

Bij DSW kan men de basisverzekering verrijken met aanvullende verzekeringen. Zodoende verzeker je kosten die niet in de basisdekking zijn meegenomen. Voorbeelden hiervan zijn tandarts, medische hulp buitenland, fysiotherapie, alternatieve geneeswijzen. Via de aanvullende pakketten sluit je een polis af die past bij jouw situatie. Belangrijk: zulkeaanvullende dekkingen zijn vrijwillig. Ga altijd na of je de betreffende module echt nodig hebt. Er is al snel sprake van oververzekerd. Een lijst met alle aanvullende verzekeringen 2023 vind je op web.dsw.nl.

Hoe zit het met het eigen risico?

DSW heeft – vergelijkbaar met alle andere aanbieders – een minimale eigen bijdrage. In 2023 ligt dat op €385. Maak je gebruik van zorg uit het basispakket? Je betaalt dan de zorgkosten tot €385 dus vaak zelf. Er zijn enkele uitzonderingen zoals ketenzorg. Overweeg ook een extra stukje eigen risico. Dit is dan een aanvulling op de €385. Dit kan men aanpassen met sprongen van €100, tot maximaal €500. De hoogste trede voor het eigen risico bedraagt dus €885 per jaar. Gebruik je weinig zorg, en beschik je over voldoende spaargeld? Denk er eens rustig over na. De zorgkosten gaan flink omlaag. Check daarnaast: Ditzo en CZdirect verzekering.