Loading...

Ditzo zorgverzekering Een voordelige Ditzo zorgpolis afsluiten

Vandaag nog een zorgverzekering van Ditzo regelen? De laagste premie voor 2023 bekijken? Wil je weten welke zaken wel/niet gedekt worden bij deze aanbieder? Alle mogelijke aanvullende dekkingen doornemen? Op de site check je alle informatie over Ditzo. Wellicht zal je direct via onze vergelijker een zorgverzekering afsluiten. De overstap stelt erg weinig voor. Online is dit in luttele minuten voor elkaar. Geef in het veld hieronder je leeftijd in en begin met zorgverzekeringen vergelijken via internet.

Benieuwd wat Ditzo vergoed met hun (basis)verzekering? Alvorens jij de verzekering oversluit is het geen gek idee om de voorwaarden goed te bekijken. Welke zaken zijn afgedekt, en welke niet? In de voorwaarden van de assuradeur kan je alle benodigde info nalezen. Jaarlijks wisselen de vergoedingen en tegemoetkomingen van de verzekeringskantoren. Vermoedelijk betreft dit ook Ditzo. Raadpleeg voordat je gaat overstappen de inhoud van de polissen voor 2023 en de kosten van de polis. Jij kan hiervoor terecht bij de klantenservice, en kun jij bekijken op de website van de aanbieder (www.ditzo.nl).

Ditzo zorgverzekering afsluiten

Wil jij direct weten hoe je een polis bij Ditzo kunt afsluiten? Hiervoor is er het stappenplan hieronder:

  1. Vul jouw geboortejaar in
  2. Kies het gewenste eigen risico
  3. Kies voor vrije of beperkte zorgkeuze (restitutie of natura)
  4. Geef je wensen door m.b.t. aanvullende opties als Fysiotherapie en mond/tand
  5. Klik op de buitenlanddekking mogelijkheden
  6. In het volgende scherm check je de toepasbare verzekeringen (Zevenaar, Houten, Veenendaal). Filter op prijs of kwaliteit
  7. Het pakket gevonden dat bij je past? Analyseer het polisblad, en geef extra aandacht aan de Ditzo vergoedingen 2023. Kijk wat de verzekeraar zegt over het eigen risico.

Het basispakket

De basisverzekering van Ditzo is identiek aan de basispolis van andere verzekeraars als CZ of Stad Holland. Dit wordt wettelijk bepaald. Eveneens moet iedereen dit nemen. Met behulp van de basiszorgverzekering ontvang jij zeker een tegemoetkoming voor bijvoorbeeld Ziekenhuis, Huisarts, Ziekenvervoer, Medisch specialist. Gebruik je zorg die in de basisverzekering zit? Dan vergoed jij zelf meestal eerst de eigen bijdrage. In het jaar 2023 betaal je €385. Ditzo heeft 2 opties: een natura- of een restitutieverzekering. Kies je voor Restitutiepolis, dan kan je overal terecht. Ga je voor een naturapolis, dan is er sprake van beperkte zorg. Exclusief bij contractuele zorginstellingen krijg je 100% vergoeding. Denk bijvoorbeeld aan:

Aanvullende verzekeringen

Bij Ditzo mag men de basiszorgverzekering verrijken met aanvullende verzekeringen. Zo ontvang je compensaties voor dingen die niet in de basispolis zitten. Voorbeelden hiervan zijn tandarts, alternatieve geneeswijzen, fysiotherapie, medische hulp buitenland. Via de aanvullende dekkingen formeer jij een polis passend bij jouw levensstijl. Belangrijk: de besproken aanvullende modules zijn altijd 100% vrijwillig. Denk goed na of je aanvullende modules daadwerkelijk gaat gebruiken. Je bent al vrij snel oververzekerd. Het complete overzicht met aanvullende verzekeringen 2023 lees je op www.ditzo.nl.

Hoe zit het met het eigen risico?

Ditzo gebruikt – net als de meeste partijen- een stukje verplicht eigen risico. In 2023 is dit bij de meeste verzekeraars €385. Gebruik jij zorg uit de basisdekking? Dan voldoe je de eerste €385 zelfstandig. Er zijn enkele uitzonderingen zoals wijkverpleging. Wat ook mogelijk is, dat is het vrijwillige eigen risico. Dit is een extra naast de verplichte €385. Dit kan men aanpassen met stapjes van €100, met €500. Het maximale eigen risico bedraagt dus €885 per jaar. Heb je niet vaak wat, en kan je een hoog risico veroorloven? Dan is het misschien wat voor jou. De zorgkosten gaan flink omlaag. Check daarnaast: Delta Lloyd en CZ verzekering.