Loading...

De Amersfoortse zorgverzekering Een goede De Amersfoortse zorgpolis afsluiten

Meteen een zorgverzekering van De Amersfoortse nemen? De laagste premie voor 2023 achterhalen? Of weten welke zaken wel/niet vergoed worden bij deze assuradeur? De mogelijke aanvullende dekkingen doorzoeken? Hieronder check je alle info aangaande De Amersfoortse. Ook kan men meteen met de vergelijker een polis afsluiten. De overstap stelt erg weinig voor. Met de computer is dit proces binnen mum van tijd rond gemaakt. Geef hierna jouw leeftijd in en ga aan de slag met het vergelijken van zorgverzekeringen.

Benieuwd wat De Amersfoortse vergoed binnen hun zorgverzekering? Voordat je een nieuwe verzekering afsluit is het slim om de polis uitgebreid te analyseren. Welke zaken zijn afgedekt, en welke niet? In het polisblad van de maatschappij vind je het antwoord. Elke periode veranderen de vergoedingen en modules van de verzekeraars. Misschien dus ook wel bij De Amersfoortse. Check voordat je gaat overstappen de laatste aanpassingen voor 2023 en de huidige premie. Deze info is te kijken via de serviceafdeling, en kan je downloaden via de internetsite van de verzekeringsmaatschappij (www.amersfoortse.nl).

De Amersfoortse zorgverzekering afsluiten

Weten op welke manier je een polis bij De Amersfoortse kunt afsluiten? Hiervoor is er ons praktische stappenplan.

  1. Voer jouw geboortedatum in
  2. Wat voor eigen risico wil je?
  3. Wil je volledige vrije zorgkeuze ((natura & restitutie)
  4. Maak een keuze uit aanvullende dekkingen als Lenzen en brillen of tandheelkunde
  5. Bepaal of je buitenlanddekking wilt
  6. Je ziet nu de opties voor verzekeringen (Dalfsen, Heerde, Leusden). Je mag ze rangschikken op prijs en kwaliteit
  7. Een goede keuze kunnen maken? Raadpleeg de voorwaarden van de polis en let specifiek op de De Amersfoortse vergoedingen 2023. Check ook het eigen risico.

Het basispakket

Het basispakket van De Amersfoortse is praktisch hetzelfde als de basispolis van concurrerende verzekeraars zoals De Goudse en Promovendum. Dit wordt wettelijk bepaald. Daarnaast zal iedereen zo’n polis moeten regelen. Met behulp van het basispakket ben je standaard verzekerd voor bijvoorbeeld Ziekenhuis, Huisarts, Medicijnen, Bloedonderzoek. Gebruik je bepaalde zorg uit de basispolis? Dan betaal je vaak eerst een eigen risico. In het jaar 2023 betaal je €385. De Amersfoortse heeft 2 opties: de restitutie- of naturapolis. Kies je voor Restitutiepolis, dan kan je overal terecht. Wil jij liever een naturaverzekering, dan is de keuze qua zorg meer beperkt. Alleen bij contractuele zorgaanbieders wordt de volledige nota uitbetaald. Dekkingen zijn er voor:

Aanvullende verzekeringen

Bij De Amersfoortse kan men de basisverzekering verrijken met aanvullende verzekeringen. Zo verzeker je kosten die niet in de basisdekking zijn meegenomen. Hierbij kun je denken aan fysiotherapie, medische hulp buitenland, brillen en lenzen, tandarts. Door middel van de aanvullende dekkingen stel je een zorgverzekering samen waar jij je goed bij voelt. Tip: dergelijke aanvullende modules zijn niet verplicht. Bepaald voor jezelf altijd of je de aanvullende module in de praktijk gaat gebruiken. Er bestaan situaties waarbij je bent oververzekerd. Een lijst met alle aanvullende verzekeringen 2023 lees je op www.amersfoortse.nl.

Hoe zit het met het eigen risico?

De Amersfoortse biedt – in vergelijking met alternatieve verzekeraars- een stukje verplicht eigen risico. In 2023 is dit €385. Maak je gebruik van zorg uit de basisdekking? Je betaalt dan de zorgkosten tot €385 uit je eigen portemonnee. Er zijn enkele uitzonderingen zoals geleende hulpmiddelen. Wat ook mogelijk is, dat is een extra stukje eigen risico. Dit komt bovenop de €385. Dit kun jij uitbreiden met stapjes van €100, tot €500. De maximale vrijwillige eigen bijdrage is dus nooit hoger dan €885. Ben je gezond, en heb je wat spaargeld liggen? Neem het eens in overweging. De zorgkosten gaan flink omlaag. Bekijk ook: ZorgDirect en Zilveren Kruis verzekering.