Loading...

CZdirect zorgverzekering Een goedkope CZdirect zorgpolis afsluiten

Eenvoudig een zorgverzekering van CZdirect regelen? De voordeligste premie voor 2022 achterhalen? Of weten welke zorg wel en niet betaald worden bij deze verzekeraar? Alle mogelijke aanvullende dekkingen vergelijken? Op de site bekijk jij alle gegevens m.b.t. CZdirect. Mogelijk kun je snel met de vergelijker een zorgpolis afsluiten. Dit is is kinderspel. Vanuit huis is dat in een paar minuutjes afgehandeld. Tik hierna je geboortedatum in en ontdek zelf het gemak van het vergelijken van zorgverzekeringen.

Benieuwd wat CZdirect allemaal dekt met hun polis? Als jij de verzekering oversluit is het goed om de dekkingen gedetailleerd te controleren. Wat wordt we/niet gedekt? In de kleine lettertjes van de maatschappij vind je het antwoord. Elke periode variëren de voorwaarden en tegemoetkomingen van de verzekeraars. Waarschijnlijk dus ook wel bij CZdirect. Analyseer voor je gaat oversluiten de updates voor 2022 en de laatste premies. Jij kan hiervoor terecht bij de webcare, of online in te zien op de website van deze verzekeraar (www.czdirect.nl).

CZdirect zorgverzekering afsluiten

Nieuwsgierig hoe jij een verzekering bij CZdirect kunt regelen? Volg dan het handige stappenplan.

  1. Voer jouw geboortedatum in
  2. Kies het gewenste eigen risico
  3. Kies voor vrije of beperkte zorgkeuze (restitutie en natura)
  4. Kies aanvullende dekkingen als Alternatieve geneeswijzen en bijv. gebit
  5. Kies een buitenlanddekking optie
  6. In het volgende scherm check je de af te sluiten verzekeringen (Doesburg, Hoogeveen, Moerdijk). Filter op prijs of kwaliteit
  7. Een geschikt pakket gevonden? Download de polisvoorwaarden en let specifiek op de CZdirect vergoedingen 2022. Let met name op het eigen risico.

Het basispakket

De basispolis van CZdirect is gelijk aan de basisverzekering van andere verzekeraars als CZ en VvAA. Dit heeft de overheid in de wet vermeld. Eveneens is het verplicht. Dankzij de basisverzekering ben je zeker van vergoedingen voor zaken zoals Ziekenvervoer, Bloedonderzoek, Ziekenhuis, Medicijnen. Maak je aanspraak op zorg die in de basisverzekering zit? Dan compenseer jij meestal eerst de eigen bijdrage. Voor 2022 is dit €385. CZdirect hanteert meerdere polissen: een naturapolis of restitutiepolis. Kies je voor Restitutiepolis, dan kan je overal terecht. Kies je een naturapolis, dan is er sprake van beperkte zorg. Uitsluitend via aangesloten aanbieders van zorg ontvang je alles terug. Voorbeelden zijn:

Aanvullende verzekeringen

Bij CZdirect kan men de basisverzekering verrijken met aanvullende verzekeringen. Zodoende krijg je zaken vergoed die niet in jouw basisverzekering zijn inbegrepen. Denk bijvoorbeeld aan fysiotherapie, tandarts, alternatieve geneeswijzen, brillen en lenzen. Via de aanvullende polissen sluit je een polis af die past bij jouw situatie. Belangrijk: de besproken aanvullende verzekeringen zijn altijd 100% vrijwillig. Controleer altijd goedof je de betreffende module ook echt zal gebruiken. Er is al snel sprake van oververzekerd. Een complete lijst met aanvullende verzekeringen 2022 vind je op www.czdirect.nl.

Hoe zit het met het eigen risico?

CZdirect heeft – net zoals de meeste partijen- een eigen risico dat verplicht is. In 2022 ligt dat op €385. Claim jij zorg uit de basispolis? Dan betaal je de eerste €385 dus eerst uit eigen zak. Er bestaan een paar uitzonderingen, denk aan ketenzorg. Optioneel is een hoger vrijwillig eigen risico. Dit komt bovenop de verplichte €385. Je kunt het verhogen met stapjes van €100, met maximaal €500. Het maximale eigen risico bedraagt dus €885 per jaar. Voel jij je vitaal, en heb je wat spaargeld liggen? Dan is het misschien wat voor jou. De zorgkosten gaan flink omlaag. Ook interessant: CZ en Bewuzt verzekering.