Loading...

CZ zorgverzekering Een goedkope CZ zorgpolis afsluiten

Eenvoudig een zorgverzekering van CZ afsluiten? De goedkoopste premie voor 2023 checken? Wil je weten welke zaken wel/niet afgedekt zijn bij deze aanbieder? De opties voor aanvullende dekkingen vergelijken? Op de site check je alle details over CZ. Wellicht zal je snel aan de hand van een vergelijker een polis afsluiten. Het afsluiten stelt erg weinig voor. Vanuit huis is dit in luttele minuten rond gemaakt. Voer hieronderje leeftijd in en ga aan de slag met zorgverzekeringen vergelijken via internet.

Benieuwd wat CZ vergoed met hun polis? Nog voor men overstapt van zorgverzekeraar is het verstandig om de voorwaarden goed door te nemen. Welke zaken zijn afgedekt, en welke niet? In het polisblad van de assuradeur lees je er alles over. Elk jaar fluctueren de vergoedingen en dekkingen van de verzekeringskantoren. Vermoedelijk zal dit ook zo zijn bij CZ. Raadpleeg voordat je iets afsluit de updates voor 2023 en de laatste premies. Deze zijn op te vragen bij de webcare, of online in te zien via de app van de aanbieder (www.cz.nl).

CZ zorgverzekering afsluiten

Nieuwsgierig hoe jij een verzekering bij CZ dient af te sluiten? Volg dan ons praktische stappenplan.

  1. Geef jouw leeftijd door
  2. Wil je een hoog of laag eigen risico?
  3. Maak een keuze uit beperkte, ruime of vrije zorgkeuze (restitutie of natura)
  4. Maak een keuze uit aanvullende dekkingen als Buitenlanddekking en tandarts
  5. Selecteer eventueel een buitenlanddekking
  6. In het volgende scherm check je de af te sluiten verzekeringen (Diemen, Hilversum, Middelburg). Je mag ze rangschikken op prijs en kwaliteit
  7. Het juiste pakket geselecteerd? Raadpleeg de polisvoorwaarden en controleer de CZ vergoedingen 2023. Check ook het eigen risico.

Het basispakket

De basisverzekering van CZ is identiek aan de basisverzekering van “concurrenten” zoals CZdirect en Salland. De inhoud is bij wet vastgelegd. Tevens moet iedereen dit nemen. Met behulp van het basispakket ontvang jij zeker een tegemoetkoming voor zaken zoals Medicijnen, Ziekenvervoer, Huisarts, Ziekenhuis. Gebruik je zorg die in de basisverzekering zit? Dan vergoed jij zelf altijd in de basis het eigen risico. In het jaar 2023 betaal je €385. CZ geeft een keuze uit 2 vormen: een restitutieverzekering of naturaverzekering. Kies je voor Restitutiepolis, dan heb je vrije zorgkeuze. Wil jij liever een naturaverzekering, dan is de keuze qua zorg meer beperkt. Alleen bij gecontracteerde zorginstellingen ontvang je alles terug. Voorbeelden zijn:

Aanvullende verzekeringen

Bij CZ mag men de basiszorgverzekering aanvullen met aanvullende verzekeringen. Op die manier verzeker je kosten die niet in de basisdekking zijn meegenomen. Denk bijvoorbeeld aan alternatieve geneeswijzen, tandarts, brillen en lenzen, medische hulp buitenland. Via de aanvullende polissen formeer jij een polis die past bij jouw situatie. Tip: dergelijke aanvullende dekkingen zijn vrijwillig. Ga altijd na of je de betreffende module daadwerkelijk gaat gebruiken. Je bent al vrij snel oververzekerd. Het complete overzicht met aanvullende verzekeringen 2023 vind je op www.cz.nl.

Hoe zit het met het eigen risico?

CZ hanteert – vergelijkbaar met alternatieve partijen- een verplicht eigen risico. In 2023 ligt dat op €385. Gebruik jij zorg uit de basispolis? Dan betaal je de tarieven tot €385 zelfstandig. Er zijn enkele uitzonderingen zoals geleende hulpmiddelen. Wat ook mogelijk is, dat is een extra stukje eigen risico. Dit is dan een aanvulling op de eerder genoemde €385. Dit kan men aanpassen met sprongen van €100, tot maximaal €500. Het maximale toegestane eigen risico bedraagt dus €885 per jaar. Over gezondheid niet te klagen, en beschik je over voldoende spaargeld? Dan is het een prima optie. De premie is dan een stuk lager. Check daarnaast: C4Me en Besured verzekering.