Loading...

Bewuzt zorgverzekering Een betrouwbare Bewuzt zorgpolis afsluiten

Vandaag nog een zorgverzekering van Bewuzt nemen? De huidige premie voor 2022 checken? Of weten welke aspecten er gedekt worden bij deze verzekeraar? De opties voor aanvullende dekkingen doorzoeken? Op zorgverzekeringcentrum.nl spot je alle details t.b.v. Bewuzt. Wellicht zal je snel via de tool een zorgverzekering afsluiten. De overstap gaat gemakkelijker dan ooit. Met de computer is dit proces binnen mum van tijd geregeld. Tik hieronderje geboortedatum in en ga aan de slag met zorgverzekeringen vergelijken.

Meteen weten wat Bewuzt vergoed met hun polis? Voordat je een nieuwe verzekering afsluit is het goed om alle modules grondig te analyseren. Welke zaken zijn afgedekt, en welke niet? In de kleine lettertjes van deze aanbieder kan je alle benodigde info nalezen. Elke periode wisselen de uitbetalingen en compensaties voor de zorgverzekeringen. Waarschijnlijk betreft dit ook Bewuzt. Raadpleeg voor je gaat oversluiten de wijzigingen voor 2022 en de kosten van de polis. Deze info is te kijken via de medewerkers, of online in te zien via de app van de aanbieder (www.bewuzt.nl).

Bewuzt zorgverzekering afsluiten

Nieuwsgierig hoe je een polis bij Bewuzt dient af te sluiten? Volg dan ons praktische stappenplan.

  1. Geef jouw leeftijd door
  2. Wil je een hoog of laag eigen risico?
  3. Wil je volledige vrije zorgkeuze ((restitutie of natura)
  4. Kies aanvullende dekkingen als Buitenlanddekking en bijv. mond/tand
  5. Bepaal of je buitenlanddekking wilt
  6. Je ontdekt nu de opties voor verzekeringen (Den Helder, Hellendoorn, Medemblik). Filter op prijs of kwaliteit
  7. Een goede keuze kunnen maken? Download de kleine lettertjes en bekijk de Bewuzt vergoedingen 2022. Kijk wat de verzekeraar zegt over het eigen risico.

Het basispakket

De basisverzekering van Bewuzt is gelijk aan de basiszorgverzekering van andere verzekeraars als De Goudse of ONVZ. Dit wordt wettelijk bepaald. Daarnaast zal iedereen zo’n polis moeten regelen. Aan de hand van de basiszorgverzekering ben je zeker van vergoedingen voor zaken zoals Medicijnen, Huisarts, Ziekenvervoer, Ziekenhuis. Claim jij zorg die in de basisverzekering zit? Dan voldoe jij in beginsel een eigen risico. In het jaar 2022 betaal je €385. Bewuzt heeft 2 opties: een restitutiepolis of naturapolis. Kies je voor Restitutiepolis, dan heb je 100% keuzevrijheid. Wil jij liever de naturapolis, dan heb je beperkte zorgkeuze. Alleen bij gecontracteerde zorgaanbieders ontvang je alles terug. Voorbeelden zijn:

Aanvullende verzekeringen

Bij Bewuzt mag je de basispolis verrijken met aanvullende verzekeringen. Zodoende dek jij de kosten die niet in de basisdekking zijn meegenomen. Hierbij kun je denken aan tandarts, brillen en lenzen, medische hulp buitenland, fysiotherapie. Dankzij de aanvullende dekkingen stel je een zorgverzekering samen die past bij jouw situatie. Tip: soortgelijke aanvullende pakketten zijn niet verplicht. Bepaald voor jezelf altijd of je de betreffende module echt nodig hebt. Er bestaan situaties waarbij je bent oververzekerd. Alle aanvullende verzekeringen 2022 kun je terugvinden op www.bewuzt.nl.

Hoe zit het met het eigen risico?

Bewuzt biedt – in overeenstemming met alternatieve aanbieders – een minimale eigen bijdrage. In 2022 bedraagt dit €385. Ontvang je zorg uit de basispolis? Dan voldoe je de kosten tot €385 dus eerst uit eigen zak. Wel zijn er enkele afwijkingen zoals bij nacontrole van donor na een orgaandonatie. Wat ook mogelijk is, dat is het vrijwillige eigen risico. Dit is dan een aanvulling op de €385. Dit kan men aanpassen met €100 per niveau, met €500. Het maximale toegestane eigen risico is dus maximaal €885. Heb je niet vaak wat, en beschik je over voldoende spaargeld? Overweeg het gerust. De zorgkosten gaan flink omlaag. Bekijk ook: Besured en AnderZorg verzekering.