Loading...

Avéro Achmea zorgverzekering Een betrouwbare Avéro Achmea zorgpolis afsluiten

Vandaag nog een zorgverzekering van Avéro Achmea afsluiten? De huidige premie voor 2022 achterhalen? Of weten welke zaken wel/niet gedekt worden bij deze verzekeraar? De potentiële aanvullende dekkingen doornemen? Op deze pagina lees jij alle gegevens met betrekking tot Avéro Achmea. Mogelijk kun je vandaag nog aan de hand van een vergelijker een verzekering afsluiten. De overstap is kinderspel. Vanuit huis is dit binnen 5 minuten afgehandeld. Voer hieronderde leeftijd in en begin met zorgverzekeringen vergelijken.

Benieuwd wat Avéro Achmea allemaal dekt met hun ziektekostenverzekering? Als jij overgaat op een nieuwe polis is het geen gek idee om de dekkingen grondig te inventariseren. Welke aspecten zijn inbegrepen? In het document met voorwaarden van de verzekeraar kan je hier meer over lezen. Elke 12 maanden wisselen de voorwaarden en tegemoetkomingen van de grote maatschappijen. Misschien zal dit ook zo zijn bij Avéro Achmea. Analyseer voordat je gaat overstappen de wijzigingen voor 2022 en de huidige premie. Deze zijn op te vragen bij de klantenservice, en kun jij bekijken op de website van deze assuradeur (www.averoachmea.nl).

Avéro Achmea zorgverzekering afsluiten

Nieuwsgierig hoe je een polis bij Avéro Achmea kunt regelen? Volg dan het handige stappenplan.

  1. Vul jouw geboortejaar in
  2. Wil je een hoog of laag eigen risico?
  3. Maak een keuze uit beperkte, ruime of vrije zorgkeuze (natura en restitutie)
  4. Kies aanvullende dekkingen als Fysio of orthodontie
  5. Kies een buitenlanddekking optie
  6. Je ziet nu de af te sluiten verzekeringen (Delfzijl, Heerhugowaard, Maassluis). Je zet eenvoudig de goedkoopste bovenaan
  7. Het juiste pakket geselecteerd? Check de voorwaarden van de polis en bekijk de Avéro Achmea vergoedingen 2022. Check ook de eigen bijdrage.

Het basispakket

De basisverzekering van Avéro Achmea is identiek aan de basisverzekering van concurrerende verzekeraars zoals Avéro Achmea of National Academic. De inhoud is bij wet vastgelegd. Ook zal iedereen zo’n polis moeten regelen. Met behulp van de basisverzekering ben je zeker van vergoedingen voor bijvoorbeeld Ziekenvervoer, Ziekenhuis, Medicijnen, Huisarts. Verbruik jij iets uit jouw basispolis? Dan betaal je in beginsel de eigen bijdrage. In het jaar 2022 betaal je €385. Avéro Achmea hanteert meerdere polissen: een naturaverzekering of restitutieverzekering. Kies je voor Restitutiepolis, dan kan je overal terecht. Prefereer jij een naturapolis, dan wordt niet alle zorg 100% vergoedt. Puur en alleen bij gecontracteerde zorgaanbieders krijg jij alle kosten gecompenseerd. Dit kan je gebruiken voor:

Aanvullende verzekeringen

Bij Avéro Achmea kan men de basisverzekering aanvullen met aanvullende verzekeringen. Op die manier ontvang je compensaties voor dingen die het basispakket niet (helemaal) afdekt. Voorbeelden hiervan zijn brillen en lenzen, fysiotherapie, tandarts, alternatieve geneeswijzen. Via de aanvullende dekkingen formeer jij een polis die past bij jouw situatie. Belangrijk: soortgelijke aanvullende modules zijn altijd 100% vrijwillig. Ga altijd na of je de aanvullende module in de praktijk gaat gebruiken. In sommige gevallen spreken we van oververzekerd. Het complete overzicht met aanvullende verzekeringen 2022 download je op www.averoachmea.nl.

Hoe zit het met het eigen risico?

Avéro Achmea biedt – net als de meeste verzekeringen – een verplicht eigen risico. In 2022 is dit €385. Maak je gebruik van zorg uit de basisdekking? In dat geval voldoe je de zorgkosten tot €385 dus eerst uit eigen zak. Er bestaan een paar uitzonderingen, denk aan kraamzorg. Overweeg ook een extra stukje eigen risico. Dit is dan een aanvulling op het verplichte stuk van €385. Dit kan men aanpassen met €100 per niveau, tot €500. Het maximale toegestane eigen risico is dus €885 per jaar. Voel jij je vitaal, en kan jij een hoger eigen risico betalen? Dan is het een prima optie. De zorgkosten gaan flink omlaag. Bekijk ook: AnderZorg en ZorgDirect verzekering.