Loading...

Zorgverzekering Ziekenhuisopname Hoe werkt dat met de dekking en het eigen risico?

Een zorgpolis is een verplichting voor iedereen. In ruil voor vooraf bepaalde poliskosten, heb je recht op een speciaal zorgpakket van o.a. Menzis, OHRA, FBTO, CZ, VGZ en Zilveren kruis, United Consumers, Univé, Bewuzt. Ieder persoon wil goede zorg ontvangen. En veel mensen hebben specifieke behoeftes. Voor jou heeft dat misschien te maken met ziekenhuisopname. Benieuwd of (de kosten omtrent) ziekenhuisopname ook is gedekt met jouw huidige zorgverzekering? Wanneer je een nieuwe zorgverzekering afsluit, is het onmisbaar alle aanvullende dekkingen te inventariseren t.a.v. gebruikelijke ingrepen en geneesmethoden. Hoe zit het met de declaraties? In de polis-regels van jouw polis (Besured, HEMA, Anderzorg, Nationale Nederlanden) wordt dit duidelijk uitgelegd. Elk nieuw jaar veranderen de prijzen, voorwaarden en extra dekkingen van de Nederlandse aanbieders.

Vergoedingen ziekenhuisopname 2022

Jouw verzekering biedt allereerst een zogenoemde basisdekking. De inhoud van de basisverzekering is bij iedere zorgverzekeraar overeenkomstig. Zo ben je gedekt voor o.a. Logopedie, Verloskundige zorg, Ergotherapie, Revalidatiezorg maar ook Medicijnen, Medisch specialist, Ziekenvervoer, Huisarts. Alleen, hoe zit het met zorgverzekering Ziekenhuisopname vergoeding 2022? Moet je dit mogelijk zelf betalen? Overweeg jij oversluiten naar inTwente of Salland? Doorzoek dan goed de condities ten aanzien van dit onderwerp. De zorgvergelijker op deze pagina kan je helpen bij het oversluiten naar de beste zorgverzekering voor ziekenhuisopname. Lees nu ook meer info over Eindhoven, Leusden, s-Heerenberg, Zeijen.

Direct-vergelijken

Zorgverzekeringen vergelijken
Wil jij een gewoon goede zorgpolis die in lijn is met je unieke zorg-wensen? Onder ander voor Vergoedingen Laxeermiddelen? Ziektekostenverzekeringen vergelijken doe je supersnel met behulp van internet. Hoe werkt het? Erg makkelijk, via het volgende stappenplan:

  1. Hoe oud ben je?
  2. Wil je een hoog of laag eigen risico?
  3. Kies voor vrije of beperkte zorgkeuze (natura of restitutie)
  4. Selecteer optioneel modules als Lenzen en brillen en orthodontie
  5. Klik op de buitenlanddekking mogelijkheden
  6. Je vergelijkt nu in een keer de opties voor verzekeringen. Je mag ze rangschikken op prijs en kwaliteit
  7. Het pakket gevonden dat bij je past? Download het polisblad, en let specifiek op de ziekenhuisopname vergoedingen 2022. Kijk wat de verzekeraar zegt over de eigen bijdrage.

Eigen risico Ziekenhuisopname

Het concept eigen risico de minimale kosten die je jaarlijks moet inleggen wanneer je kosten maakt voor zorg uit de basisverzekering. In 2022 is dat wettelijk bepaald op €385. Gaan kosten rondom Ziekenhuisopname ten koste van het eigen risico? Dit zijn tamelijk bijzondere thema’s / ingrepen. Deze bijzondere ingreep kan ten koste gaan van het eigen risico. In dit geval raadpleeg je de overeengekomen voorwaarden / polisblad. De gegevens vind je op de website van de verzekeraar, of vraag je op bij de helpdesk van de verzekeringsmaatschappij. Vind je ze opname inbegrepen in jouw basisverzekering? In dat geval vergoed jij meestal de eerste €385 via het eigen risico. Is het gedekt in een aanvullende verzekering? Dan is er meestal geen eigen risico! Bekijk ook alles over: Zorg en Zekerheid verzekering.