Loading...

Zorgverzekering WMO maatwerkvoorzieningen Hoe zit het met vergoedingen en eigen risico?

Een zorgverzekering is in ons land een must. Mede door een bepaald maandtarief, krijg jij een uniek zorgpakket van bedrijven als VGZ, Menzis, OHRA, Achmea, CZ of Interpolis, Zilveren kruis, Bewuzt, United Consumers. Ieder mens wil de beste zorg. Veel consumenten benodigen daarnaast extra zorg. Voor jou heeft dat misschien te maken met wmo maatwerkvoorzieningen. Nieuwsgierig of (de tarieven voor) wmo maatwerkvoorzieningen wordt vergoed binnen de zorgverzekering? Zodra je een andere zorgpolis regelt, is het onmisbaar de aanvullende dekkingen te inventariseren t.a.v. reguliere ingrepen en medicijnen. Hoe zit het met de declaraties? In de voorwaarden van jouw polis (Nationale Nederlanden, Besured, Promovendum, HEMA) kan je er alles over lezen. Elk jaar wisselen de modules, tarieven en dekkingen van de assuradeurs.

Vergoedingen wmo maatwerkvoorzieningen 2023

Elke zorgverzekering beslaat een wettelijk verplichte basisdekking. De inhoud van de basisverzekering is bij elk van de aanbieders gelijk. Daarmee ben je standaard verzekerd voor o.a. Logopedie, Verloskundige zorg, Revalidatiezorg, Dieetadvies en natuurlijk Ziekenvervoer, Medicijnen, Ziekenhuis, Medisch specialist. Maar, wat moet ik eigenlijk weten over zorgverzekering WMO maatwerkvoorzieningen vergoeding 2023? Moet je dit mogelijk zelf betalen? Overweeg jij overstappen naar bijvoorbeeld Ditzo en United Consumers? Check dan goed de voorwaarden m.b.t. deze situatie. De onderstaande vergelijker kan je helpen bij het afsluiten van de beste zorgverzekering voor wmo maatwerkvoorzieningen. Navigeer meteen naar Eexterzandvoort, Lent, s-Gravendeel, Zeddam.

Direct-vergelijken

Zorgverzekeringen vergelijken
Wens jij een verzekering op maat, die in lijn is met je unieke zorgbehoeftes? Bijvoorbeeld voor Vergoedingen Kunsttranen? Ziektekostenverzekeringen vergelijken is kinderspel met behulp van de zorgvergelijker. Maar hoe kan ik dat doen? Erg makkelijk, middels de volgende handleiding:

  1. Hoe oud ben je?
  2. Kies het gewenste eigen risico
  3. Kies voor vrije of beperkte zorgkeuze (restitutie & natura)
  4. Selecteer optioneel modules als Buitenlanddekking of natuurlijk mond/tand
  5. Selecteer eventueel een buitenlanddekking
  6. Je ziet nu de opties voor verzekeringen. Je zet eenvoudig de goedkoopste bovenaan
  7. Een goede keuze kunnen maken? Raadpleeg de polisvoorwaarden en controleer de wmo maatwerkvoorzieningen vergoedingen 2023. Vergeet niet het eigen risico.

Eigen risico WMO maatwerkvoorzieningen

Het eigen risico is de minimale kosten die jaarlijks moet worden bijgelegd in de situatie dat je gebruik maakt van het pakket. In 2023 is dit €385. Gaat de tegemoetkoming voor WMO maatwerkvoorzieningen van het eigen risico af? Het gaat hier om betrekkelijk kenmerkende aangelegenheden / behandelingen. Deze specifieke zorg kan ten koste gaan van het eigen risico. Hiervoor download je het geldige polisblad. Deze kan je downloaden via internet (bij de assuradeur), of contacteer de ondersteuningsdienst van de verzekeringsmaatschappij. Zit de gewenste opname wel in de basisdekking? In die situatie vergoed jij in de regel de eerste €385 uit je eigen risico. Zit dit in een module van de aanvullende verzekering? In dat geval is er meestal niet een bijdrage uit het eigen risico. Bekijk ook alles over: United Consumers verzekering.