Loading...

Zorgverzekering Wijkverpleging Wat wordt er vergoed en wat is het eigen risico?

Een zorgpolis is een verplichting voor iedereen. Mede door vooraf bepaalde poliskosten, kun je gebruik maken van een speciaal zorgpakket van bijv. FBTO, OHRA, Achmea, CZ, VGZ of Interpolis, United Consumers, Univé, Zilveren kruis. Ieder persoon heeft betrouwbare zorg nodig. Veel patiënten benodigen daarnaast extra zorg. In dit geval misschien wel wijkverpleging. Nieuwsgierig of (alle onkosten voor) wijkverpleging wordt vergoed binnen de zorgverzekering? Zodra je een nieuwe zorgverzekering kiest, is het aan te raden je aanvullende dekkingen te inventariseren rondom reguliere ingrepen en geneeswijzen. Wat is inclusief, en wat niet? In de polis-regels van de betreffende zorgverzekering (Anderzorg, Besured, Promovendum, HEMA) vind je het antwoord. Elke 12 maanden veranderen de prijzen, voorwaarden en extra dekkingen van de grote verzekeraars.

Vergoedingen wijkverpleging 2022

Elke polis beslaat een wettelijk verplichte basisdekking. De inhoud van de basisverzekering is bij alle maatschappijen overeenkomstig. Hiermee heb je altijd een goede dekking voor kostenposten zoals Ergotherapie, Dieetadvies, Verloskundige zorg, Revalidatiezorg of Medicijnen, Bloedonderzoek, Huisarts, Ziekenvervoer. Alleen, wat moet ik weten over zorgverzekering Wijkverpleging vergoeding 2022? Kan het zijn dat dit niet wordt vergoed? Overweeg jij switchen naar Bewuzt en OZF? Bekijk dan kritisch de voorwaarden ten aanzien van deze situatie. De zorgvergelijker op deze pagina helpt bij het oversluiten naar de beste zorgverzekering voor wijkverpleging. Lees specifieke info op pagina’s als Eexterveen, Lemmer, s Gravenmoer, Zandpol.

Direct-vergelijken

Zorgverzekeringen vergelijken
Wens jij een persoonlijke verzekering, die in lijn is met je unieke zorg-nood? Bijvoorbeeld voor Vergoedingen Kruiswerk lidmaatschap? Ziektekostenverzekeringen vergelijken gaat nog gemakkelijker met behulp van de online tool. Hoe gaat dat in z’n werk?Erg makkelijk, met de volgende tips en adviezen:

  1. Voer jouw geboortedatum in
  2. Hoe hoog mag het eigen risico zijn?
  3. Gaat jouw voorkeur uit naar beperkte -of vrije zorgkeuze (restitutie & natura)
  4. Selecteer optioneel modules als Fysio en tandarts
  5. Kies een buitenlanddekking optie
  6. Je ziet nu de af te sluiten verzekeringen. Je zet eenvoudig de goedkoopste bovenaan
  7. Het juiste pakket geselecteerd? Download de kleine lettertjes en geef extra aandacht aan de wijkverpleging vergoedingen 2022. Vergeet niet het eigen risico.

Eigen risico Wijkverpleging

Het eigen risico is het zorgbedrag dat jij zelf altijd zal bijdragen als je zorgkosten maakt. In 2022 bedraagt dit €385. Gaan de vergoedingen van Wijkverpleging ten koste van het eigen risico? Dit zijn redelijk specifieke thema’s / ingrepen. Deze specifieke zorg vraagt wellicht om een eigen kleine bijdrage vanuit het eigen risico. Om dit te achterhalen check je de overeenkomst / polisblad. De gegevens vind je via je online account bij de verzekeraar, of neem contact op met de servicemedewerkers van jouw verzekeringskantoor. Zit de gewenste therapie wel in de basisdekking? In die situatie vergoed jij vaak het eerste deel (€385) door de eigen bijdrage. Zit dit in een module van de aanvullende verzekering? In deze situatie eisen verzekeringen doorgaans geen bijdrage uit jouw eigen risico. Bezoek ook de pagina over: Stad Holland verzekering.