Loading...

Zorgverzekering Voorbehoedsmiddelen Wat wordt er vergoed en wat is het eigen risico?

Een zorgpolis is verplicht in Nederland. Uitgaande van een bepaald maandtarief, krijg jij een speciaal zorgpakket van o.a. OHRA, Menzis, Achmea, VGZ, FBTO of Zilveren kruis, Univé, Bewuzt, Interpolis. Iedereen heeft betrouwbare zorg nodig. Veel consumenten moeten ook extra behandelingen hebben. Dat kan bijvoorbeeld gaan om voorbehoedsmiddelen. Benieuwd of (de tarieven voor) voorbehoedsmiddelen wordt vergoed binnen de zorgverzekering? Op het moment dat jij een nieuwe zorgverzekering neemt, is het onmisbaar alle aanvullende dekkingen te inventariseren t.a.v. gangbare behandelingen en geneesmethoden. Hoe zit het met de declaraties? In de kleine letters van jouw polis (Anderzorg, HEMA, Nationale Nederlanden, Besured) wordt dit duidelijk uitgelegd. Elke 12 maanden muteren de vergoedingen en voorwaarden van de assuradeurs.

Vergoedingen voorbehoedsmiddelen 2022

Elke zorgverzekering biedt allereerst een wettelijk verplichte basisdekking. De compensaties van de basisverzekering is bij elk van de aanbieders overeenkomstig. Zo ben je gedekt voor kostenposten zoals Wijkverpleging, Revalidatiezorg, Gehandicaptenzorg, Geestelijke gezondheidszorg of Ziekenvervoer, Bloedonderzoek, Medisch specialist, Huisarts. Echter, wat moet ik eigenlijk weten over zorgverzekering Voorbehoedsmiddelen vergoeding 2022? Moet je dit mogelijk zelf betalen? Overweeg jij een polis afsluiten bij CZ en ZorgDirect? Lees dan grondig de kleine letters rondom dit thema. De zorgvergelijker op deze pagina begeleidt bij het afsluiten van de beste zorgverzekering voor voorbehoedsmiddelen. Lees nu ook meer info over Eenum, Leiderdorp, Rouveen, Ypecolsga.

Direct-vergelijken

Zorgverzekeringen vergelijken
Wens jij een persoonlijke verzekering, die matcht met jouw eigen zorgbehoeftes? Bijvoorbeeld voor Vergoedingen Korset? Ziektekostenverzekeringen vergelijken gaat snel en eenvoudig via de zorgvergelijker. Hoe gaat dat in z’n werk?Erg makkelijk, aan de hand van de volgende tips en adviezen:

  1. Voer jouw geboortedatum in
  2. Wat voor eigen risico wil je?
  3. Gaat jouw voorkeur uit naar beperkte -of vrije zorgkeuze (natura of restitutie)
  4. Selecteer optioneel modules als Fysiotherapie of natuurlijk tandarts
  5. Klik op de buitenlanddekking mogelijkheden
  6. Je ontdekt nu alle beschikbare verzekeraars. Je zet eenvoudig de goedkoopste bovenaan
  7. Een geschikt pakket gevonden? Download de polisvoorwaarden en bekijk de voorbehoedsmiddelen vergoedingen 2022. Check ook het eigen risico.

Eigen risico Voorbehoedsmiddelen

Jouw eigen risico is het zorgbedrag dat je zelf moet betalen wanneer je zorgkosten maakt. In 2022 ligt dit op €385. Gaat de tegemoetkoming voor Voorbehoedsmiddelen van het eigen risico af? Het betreft aanmerkelijk bijzondere onderwerpen / behandelingen. Deze specifieke ingreep gaat mogelijk van jouw eigen risico af. Daarvoor raadpleeg je het geldige polisblad. Dit vind je op de website van de verzekeraar, of contacteer de ondersteuningsdienst van de zorgverzekeraar. Zit de gewenste therapie in het basispakket? In zo’n case voldoe je vaak het eerste deel (€385) via het eigen risico. Vind je het in de aanvullende verzekering? Hierbij eisen verzekeringen in de regel geen bijdrage uit jouw eigen risico. Bekijk ook alles over: Kiemer verzekering.