Loading...

Zorgverzekering Verpleging en verzorging Hoe werkt dat met de dekking en het eigen risico?

Een zorgverzekering is een verplichting voor iedereen. Mede door een vastgestelde financiële vergoeding, mag je aanspraak maken op een betrouwbaar zorgpakket van bijv. CZ, VGZ, Achmea, Menzis, FBTO en Univé, Interpolis, Zilveren kruis, Bewuzt. Elke Nederlander wil de beste zorg. Veel consumenten benodigen daarnaast extra zorg. In dit geval misschien wel verpleging en verzorging. Wil jij weten of (behandelingen rondom) verpleging en verzorging wordt betaald uit de zorgverzekering? Wanneer je een nieuwe zorgverzekering regelt, is het aan te raden aanvullende dekkingen te analyseren ten aanzien van reguliere behandelingen en geneeswijzen. Wat is inclusief, en wat niet? In de polis-beschrijvingen van jouw polis (HEMA, Besured, Anderzorg, Nationale Nederlanden) wordt dit duidelijk uitgelegd. Elk jaar muteren de vergoedingen en voorwaarden van de Nederlandse aanbieders.

Vergoedingen verpleging en verzorging 2022

Uw polis beslaat een belangrijke basisdekking. De inhoud van de basisverzekering is bij iedere zorgverzekeraar identiek. Zo ben je standaard verzekerd voor mogelijke kosten als Ergotherapie, Logopedie, Gehandicaptenzorg, Geestelijke gezondheidszorg maar ook Medisch specialist, Bloedonderzoek, Medicijnen, Ziekenhuis. Belangrijk: wat moet ik weten over zorgverzekering Verpleging en verzorging vergoeding 2022? Moet je dit mogelijk zelf betalen? Direct een polis afsluiten bij Menzis en Stad Holland? Bekijk dan kritisch de condities m.b.t. dit onderwerp. De zorgvergelijker op deze pagina kan je helpen bij de overstap naar de beste zorgverzekering voor verpleging en verzorging. Of lees meer over Eefde, Leens, Rosmalen, Woudrichem.

Direct-vergelijken

Zorgverzekeringen vergelijken
Overstappen naar een verzekering op maat, die aansluit op jouw eigen zorg-nood? Relevant voor Vergoedingen KI(D)-behandeling? Ziektekostenverzekeringen vergelijken is kinderspel met behulp van deze online vergelijker. Maar hoe kan ik dat doen? Binnen 5 minuten, middels het volgende stappenplan:

  1. Geef jouw leeftijd door
  2. Kies het gewenste eigen risico
  3. Wil je volledige vrije zorgkeuze ((restitutie en natura)
  4. Geef je wensen door m.b.t. aanvullende opties als Lenzen en brillen of mond/tand
  5. Bepaal of je buitenlanddekking wilt
  6. In het volgende scherm check je de opties voor verzekeringen. Je zet eenvoudig de goedkoopste bovenaan
  7. Een goede keuze kunnen maken? Raadpleeg de polisvoorwaarden en bekijk de verpleging en verzorging vergoedingen 2022. Kijk wat de verzekeraar zegt over de eigen bijdrage.

Eigen risico Verpleging en verzorging

Eigen risico is het bedrag dat je jaarlijks moet inleggen als je gebruik maakt van het pakket. In 2022 is dat wettelijk bepaald op €385. Gaan de vergoedingen van Verpleging en verzorging van het eigen risico af? We praten over tamelijk specifieke onderwerpen / behandelingen. Deze bijzondere behandeling gaat mogelijk van jouw eigen risico af. Hiervoor check je het actuele polisblad. De polis raadpleeg je via internet (bij de assuradeur), of neem contact op met de ondersteuningsdienst van de zorgverzekeraar. Vind je ze behandeling in het basispakket? Dan compenseer jij in de regel het eerste deel (€385) aan de hand van een eigen bijdrage. Vind je het in de aanvullende verzekering? In deze situatie vragen verzekeraars meestal geen bijdrage uit jouw eigen risico. Bekijk ook alles over: Ditzo verzekering.