Loading...

Zorgverzekering Thuiszorg Hoe werkt dat met de dekking en het eigen risico?

Een zorgverzekering is een verplichting voor iedereen. Op basis van een vaste premie per maand, krijg jij een uniek zorgpakket van aanbieders als Achmea, OHRA, VGZ, CZ, Menzis of Interpolis, Bewuzt, Univé, United Consumers. Elke Nederlander wil goede zorg ontvangen. Veel patiënten moeten ook extra behandelingen hebben. Dat kan bijvoorbeeld gaan om thuiszorg. Wil jij weten of (behandelingen rondom) thuiszorg wordt vergoed binnen de zorgverzekering? Op het moment dat jij een vernieuwde zorgverzekering afsluit, is het verstandig om de aanvullende dekkingen te analyseren rondom reguliere operaties en medicijnen. Wat wordt wel en niet gedekt? In de voorwaarden van de betreffende zorgverzekering (Besured, Promovendum, Nationale Nederlanden, Anderzorg) kan je er alles over lezen. Elk jaar muteren de vergoedingen en voorwaarden van de assuradeurs.

Vergoedingen thuiszorg 2023

Uw zorgverzekering biedt allereerst een zogenaamde basisdekking. De compensaties van de basisverzekering is bij iedere zorgverzekeraar overeenkomstig. Zo ben je gedekt voor kostenposten zoals Dieetadvies, Verloskundige zorg, Ergotherapie, Geestelijke gezondheidszorg of Bloedonderzoek, Ziekenvervoer, Ziekenhuis, Medicijnen. Belangrijk: wat moet ik eigenlijk weten over zorgverzekering Thuiszorg vergoeding 2023? Kan het zijn dat dit niet wordt vergoed? Overweeg jij switchen naar Ditzo of Zilveren Kruis? Lees dan grondig de condities op het gebied van deze situatie. De vergelijker hieronder ondersteunt bij het vinden van de beste zorgverzekering voor thuiszorg. Bekijk vergoedingen in o.a. Drijber, Kwadendamme, Rhenoy, Huppel.

Direct-vergelijken

Zorgverzekeringen vergelijken
Zoek jij een persoonlijke verzekering, die matcht met je speciale zorg-wensen? Relevant voor Vergoedingen Hulpmiddelen bij bevalling? Ziektekostenverzekeringen vergelijken is kinderspel met behulp van deze online vergelijker. Wat komt daar bij kijken? Binnen 5 minuten, aan de hand van het volgende stappenplan:

  1. Vul jouw geboortejaar in
  2. Hoe hoog mag het eigen risico zijn?
  3. Wil je volledige vrije zorgkeuze ((natura of restitutie)
  4. Geef je wensen door m.b.t. aanvullende opties als Fysiotherapie en bijv. tandarts
  5. Klik op de buitenlanddekking mogelijkheden
  6. Je ontdekt nu de toepasbare verzekeringen. Sorteer op prijs of kwaliteit
  7. Een geschikt pakket gevonden? Check het polisblad, en controleer de thuiszorg vergoedingen 2023. Kijk wat de verzekeraar zegt over het eigen risico.

Eigen risico Thuiszorg

Eigen risico is het bedrag dat je jaarlijks moet inleggen wanneer je kosten maakt voor zorg uit de basisverzekering. In 2023 is dat wettelijk bepaald op €385. Gaat de tegemoetkoming voor Thuiszorg ten koste van het eigen risico? We praten over zeer bijzondere thema’s / ingrepen. Deze bijzondere ingreep kan ten koste gaan van het eigen risico. In dit geval raadpleeg je het actuele polisblad. Dit document kan je downloaden online (website maatschappij), of vraag je op bij de servicemedewerkers van de verzekeraar. Zit de gewenste opname wel in de basisdekking? Dan betaal je doorgaans een deel van de zorg (€385) door de eigen bijdrage. Zit dit in een module van de aanvullende verzekering? Dan is er meestal geen bijdrage uit jouw eigen risico. Lees nu verder over: HEMA.