Loading...

Zorgverzekering Thuisdialyse Op welke kosten moet ik rekenen (eigen risico)?

Een zorgpolis is in ons land een must. Uitgaande van een vaste premie per maand, krijg jij een uniek zorgpakket van bijvoorbeeld Menzis, Achmea, CZ, OHRA, VGZ of Bewuzt, Univé, Zilveren kruis, United Consumers. Ieder persoon heeft betrouwbare zorg nodig. Veel consumenten moeten hebben specialistische zorg. Dat kan bijvoorbeeld gaan om thuisdialyse. Achterhalen of (de tarieven voor) thuisdialyse wordt gedekt met jouw zorgverzekering? Zodra je een nieuwe zorgverzekering neemt, is het aan te raden alle aanvullende dekkingen te inventariseren rondom reguliere operaties en geneeswijzen. Wat is inclusief, en wat niet? In de kleine letters van de betreffende zorgverzekering (Promovendum, Anderzorg, Besured, Nationale Nederlanden) vind je het antwoord. Elk nieuw jaar wijzigen de prijzen, voorwaarden en extra dekkingen van de verzekeringsmaatschappijen.

Vergoedingen thuisdialyse 2023

Uw polis bestaat uit een wettelijk verplichte basisdekking. De dekking / modules binnen deze basisverzekering is bij alle maatschappijen hetzelfde. Hiermee ben je gedekt voor zaken als Dieetadvies, Logopedie, Revalidatiezorg, Verloskundige zorg en natuurlijk Huisarts, Ziekenvervoer, Ziekenhuis, Medisch specialist. Maar, wat is de huidige status van zorgverzekering Thuisdialyse vergoeding 2023? Moet je dit mogelijk zelf betalen? Meteen overstappen naar bijvoorbeeld Kiemer of OZF? Bekijk dan goed de regels m.b.t. deze behandelingen. De onderstaande vergelijker kan je helpen bij de overstap naar de beste zorgverzekering voor thuisdialyse. Zie ook meer info over Driezum, Kuitaart, Rhenen, Henxel.

Direct-vergelijken

Zorgverzekeringen vergelijken
Wil jij een gewoon goede zorgpolis die matcht met jouw specifieke zorg-wensen? Denk dan aan Vergoedingen Hulphonden? Ziektekostenverzekeringen vergelijken gaat snel en eenvoudig aan de hand van internet. Welke stappen moet ik volgen? Binnen 5 minuten, met het volgende stappenplan:

  1. Geef jouw leeftijd door
  2. Hoe hoog mag het eigen risico zijn?
  3. Gaat jouw voorkeur uit naar beperkte -of vrije zorgkeuze (natura of restitutie)
  4. Selecteer optioneel modules als Buitenlanddekking en bijv. mond/tand
  5. Kies een buitenlanddekking optie
  6. Je ziet nu de toepasbare verzekeringen. Je zet eenvoudig de goedkoopste bovenaan
  7. Een geschikt pakket gevonden? Analyseer het polisblad, en let specifiek op de thuisdialyse vergoedingen 2023. Vergeet niet de eigen bijdrage.

Eigen risico Thuisdialyse

Eigen risico is het bedrag dat je zelf moet betalen in de situatie dat je iets uit je basispakket gebruikt. In 2023 is dat wettelijk bepaald op €385. Gaan kosten rondom Thuisdialyse van mijn eigen risico af? We praten over tamelijk individuele aangelegenheden / behandelwijzen. Deze unieke ingreep vraagt wellicht om een eigen kleine bijdrage vanuit het eigen risico. Daarvoor raadpleeg je het geldige polisblad. Dit document tref je op de website van de verzekeraar, of contacteer de ondersteuningsdienst van de zorgverzekeraar. Zit de gewenste therapie wel in de basisdekking? In die situatie vergoed jij doorgaans een deel van de zorg (€385) via het eigen risico. Zit dit in een module van de aanvullende verzekering? Dan eisen verzekeringen doorgaans geen eigen stukje uit het eigen risico. Bezoek ook de pagina over: De Goudse.